אתמול בבוקר איפסנתי את ליאו אצל אמא שלי אחרי כמעט חודשיים. הקורונה הזו הרגה אותנו! אנחנו מותשים, עייפים ובאופן כללי מרגישים כאילו מישהו שאב לנו את החיים מהגוף עם קשית. אני אוהבת את ליאו, אבל בחיאת הוא בן שנתיים ושלושה חודשים ודורש תשומת לב 24/7, לא מסכים לי לשבת לשנייה, עושה סצנות וטנטרומים……כבר אמרתי שהוא הרג אותי?
אמא שלי שהיא הסבתא הכי טובה בעולם, אחרי סבתא שלי 😉 לקחה אותו ליום שלם!!! כן כן גבירותי ורבותי, התגשמות הפנטזיה של כל הורה בזמן הקורונה.
הם הכינו ביחד עוגיות גרנולה וקוקוס, ליאו נשנש עוגיה ואת היתר קיבלתי במשלוח. כי עם כל הכבוד לזמן סבתא, כששומרים על נכדים אין זמן לעשות ג'וגינג ולהוריד את עודפי העוגיות מהתחת.
גם בבית אני וליאו מבלים שעות על גבי שעות במטבח, הוא ממש נהנה מהזמן הזה ותוך כדי לומד מיומנויות שילוו אותו כל החיים. והתפוח לא נפל רחוק מהעץ כי הנה גם עם אמא שלי הוא שמח להכנס למטבח, לשפוך, לערבב ובעיקר לעשות בלאגן.
אם בא לכם להכין עוגיות גרנולה עם הילדים, ממליצה לכם להכין את כל המצרכים בכוסות מדידה או קעריות קטנות. הנחו את הילדים מה לשפוך לקערה בכל שלב, מתי לערבב ולוו הכל בהסברים על מה עושים. אני גם מוסיפה בראבו קטן אחרי כל שלב שליאו מצליח לעשות בלי להשמיד את המטבח 😉
עוגיות גרנולה קוקוס
מצרכים
- 1/2 כוס שמן
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 ביצה
- 3 כפות קמח
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 1/2 כוס קוקוס טחון
הוראות הכנה
-
מכניסים לקערה גדולה את השמן והסוכר. טורפים עם מטרפה או מזלג עד לאיחוד.
-
מוסיפים את אבקת האפיה ומערבבים.
-
מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
-
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
-
מוסיפים את שיבולת השועל והקוקוס ומערבבים רק עד לאיחוד.
-
בעזרת 2 כפיות יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית אפייה רופדה בנייר פרגמנט. שימו לב להניח את העוגיות במרחק של כחמישה ס"מ אחת מהשנייה.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 15-18 דקות או עד להזהבה.
-
מצננים ומגישים. העוגיות נשמרות מצויין בקופסה אטומה על השיש.
2 comments
האם אפשרי להפוך אותן לטבעוניות ללא הביצה?
תודה
תודה על המתכון. מתאים להוסיף שוקלד ציפס לעוגיות קוואקר? ואם כן כמה בערך