עוגיית שומשום משני מרכיבים בלבד, כן כן חברים בדקתי את המתכון הזה שרץ ברשת והוא מושלם! אז למה לא לכתוב אותו באופן מסודר עם כמויות ולעלות לבלוג? אין סיבה! אז קבלו את המתכון הראשון בסדרת מתכונים כיפים, טעימים ובתקווה רק בריאים למשלוחי מנות גירסת 2024.
בגדול המתכון הזה הואלגמרי לא אמיתי, מועכים בננה מוסיפים שומשום ואופים. זהו סטווו אין כלום נוסף. לא צריך שום מרכיב נוסף ובהפתעה גמורה (בשבילי) הן יצאו ממש מושלם.
מה שחשוב לשים לב זה זמן האפייה. עכשיו ברור שהוא משתנה בין תנור לתנור אבל אתן רוצות להגיע לעוגיית שומשום בצבע זהוב ויפה, לא חיוור מדי ובטח שלא חרוך ושרוף. אז אני ממליצה לשים טיימר על 15-20 דקות ומהדקה ה-15 להתחיל לשים לב לשוליים של העוגייה ולוודא שהיא לא מזהיבה יותר מדי או נשרפת.
אחרי שהוצאנו את העוגייה מהתנור חשוב מאוד מאוד לצנן היטב לפני שמתחילים לפרק לחתיכות בגודל רצוי. קודם כל כי אתן לא רוצות כוייה על הידיים, מספרת מניסיון, וגם ובעיקר כי הצינון מאפשר לעוגייה להתקשות והרבה יותר כיף לשבור אותה וגם קל.
מבחינת ערכים קלורים, כי אני יודעת שאתן אוהבות. כל העוגייה שווה ל-973 קלוריות. אני חתכתי ליותר מ-10 חתיכות כך שפר חתיכה זה יוצא ממש משתלם וטעים (לדעתי).
יאלה רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא!
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
עוגיית שומשום משני מרכיבים בלבד
מצרכים
- 1 בננה בינונית בשלה
- 1 כוס שומשום
הוראות הכנה
-
טוחנים את הבננה היטב בבלנד מוט או כל בלנדר אחר.
-
מוסיפים שומשום ומערבבים היטב.
-
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לדיסקית בעובי 1/4 ס"מ.
-
אופים על 180 מעלות 15-20 דקות.
-
מצננים היטב ושוברים לחתיכות בגודל שאוהבים.
-
שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא סגורה.