אחת מארוחות הצהריים הכי קלות ובריאות שאני מכינה!!! פילה אמנון בתנור עם רוטב ירוקים מקפיץ. זה נראה סופר מפונפן בהגשה, טעים בשגעון וכל כך קל להכנה שזה קצת מביך לפרסם כמתכון.
אני אוהבת דגים, אם יש חומר גלם שאני לא משתמשת בו מספיק זה דגים. בגדול זה בגלל שאני לא ממש אוהבם קפואים ועד לא מזמן בכל פעם שהתחשק לי דג טרי הייתי צריכה לצעוד לדגאי (כן, כן ככה כותבים את זה) שהוא לא ממש קרוב אלי. כל זה השתנה כשהתחלתי להזמין דגים טריים ואיכותיים אונליין. אני מזמינה תוצרת ישראלית מדגאים מקומיים ומרוצה מהסחורה כל פעם מחדש.
הסוד להכנה קלה של אמנון זה לקנות אותו מפולט ומוכן להכנה. ברגע שדילגנו על הפילוט והניקיון של הפילה כל מה שנשאר לנו זה להכניס את הפילטים לתנור עם קצת שמן זית, מלח ופלפל. צריבה של רבע שעה וזהו!! בשלב הזה האמנון כבר טעים ומוכן להגשה, אבל אם רוצים להקפיץ אותו קצת וליצור מנה עוד יותר וואווו מוסיפים רוטב ירוק שמכינים בפחות מחמש דקות.
ולמה אמנון?
דג האמנון עשיר בחלבון איכותי ודל בשומן, רק 2 גרם שומן לכל 100 גרם דג. הוא עשיר גם בברזל, אבץ וויטמינים רבים נוספים.
ועוד משהו בגלל שהפילטים לא ממש עבים הוא נצלה בתנור ממש מהר, ובעיני הוא סוג של אוכל "מהיר" להכנה.
מקווה שתאהבו ותכינו בבית, ואל תשכחו לתייג אותי בתמונות באינסטוש ולהשאיר תגובות!!
פילה אמנון בתנור עם רוטב ירוקים מקפיץ
מצרכים
- 6 פילה אמנון מפולטים ונקיים
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל
לרוטב הירוקים
- 1/2 צרור פיטרוזיליה קצוץ דק
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות דק דק
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מים
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
מניחים את פילה האמנון על תבנית האפייה ומברישים בשמן זית.
-
מפזרים מעל מעט מלח ופלפל ואופים 15 דקות או עד שהפילטים מזהיבים בקצוות.
-
בזמן שהפילטים בתנור מכינים את הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים לקערה בינונית ומערבבים היטב. טועמים ומממליחים עוד אם צריך.
-
מוציאים את הדגים מהתנור, מניחים על צלחת ויוצקים מעל את הרוטב.