צ'אנקים של גרנולה שמכינים בחמש דקות – בריאים, טעימים ועם גושי גרנולה שכיף לנשנש גם בלי יוגורט.
העולם נחלק לשני סוגי אנשים, אלה שאוהבים גרנולה פירורית ואלה שמעדיפים צ'אנקים שאפשר לנגוס בהם. אני תמיד מעדיפה צ'אנקים, הרבה יותר כיף לנשנש אותם והם גם ממש כיפיים עם יוגורט או סמודי.
עכשיו יש בבלוג כבר כמה מתכוני גרנולה. ובחיי שאני אוהבת כל אחד מהם, אבל אני אוהבת לגוון ובעיקר אוהבת את הגרנולה שלי עם גושים קטנים שהם צבר של שיבולת שועל, קוואקר ואגוזים. בקיצור יש פה מתכון כיפי ומהיר לגרנולה עם טוויסט של צ'אנקים שהופך אותה להרבה יותר מארוחת בוקר בריאה.
כמה מסובך להכין צ'אנקים של גרנולה בבית? לא מסובך בכלל, האמת היא שמכינם אותה מ-6 מרכיבים בלבד. והכל כולל הכל עד לתנור לוקח חמש דקות על השעון. הפעם המתקתי את הגרנולה עם דבש, אבל אם אתם רוצים גרסה טבעונית אתם לגמרי יכולים להחליף אותו בסירופ מייפל טבעי.
גרנולה מכינים משיבולת שועל, כדי שיצאו צ'אנקים מושלמים הוספתי גם קוואקר שעוזר לכל התערובת להידבק טוב יותר. אני ממש אוהבת את ההבדל במרקמים שמתקבל אחרי האפייה וזה לגמרי בזכות הערבוב בינהם. מתקבלים צ'אנקים שמנמנים ופריכים שכיף ממש לנגוס בהם וללעוס.
כל המתכון דורש כוס אחת של אגוזים, אני ממש אוהבת לשחק עם היחסים ולשחק. הפעם היו לי בבית שקדים ופיסטוקים קלופים, אבל באמת שכל אגוז שאתם אוהבים יעבוד פה מצויין.
הגרנולה היא 100% ללא גלוטן ומתאימה לצליאקים, רק חשוב לשים לב שקונים שיבולת שועל,קוואקר ואגוזים ללא גלוטן.
הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
למתכונים טבעוניים נוספים לחצו פה!
צ'אנקים של גרנולה שמכינים בחמש דקות
מצרכים
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 1 כוס קוואקר
- 1 כוס אגוזים אני עשיתי חצי שקדים חצי פיסטוקים
- 3/4 כוס דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח מלדון או מלח גס
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
מערבבים את כל המרכיבים בקערה, כך שהכל יעטף בדבש וזמן הזית.
-
מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט ומשטחים לעובי של 1.5 ס"מ.
-
אופים 25-35 דקות או עד שהקצוות מתחילים להזהיב.
-
מוציאים מהתנור ונותנים לגרנולה להצטנן לטמפרטיורת החדר.
-
שוברים את הגרנולה לצ'אנקים ומאחסנים בצנצנת סגורה על השיש.
**פוסט בשיתוף קוואקר
5 comments
היי נטע, את רושמת במתכון 2 כוסות שיבולת שועל וכוס קוואקר- זה לא אותו דבר? תודה על מתכונים מעולים!
לא אותו הדבר, זה שיבולת שועל גסה ואחד זה שיבולת שועל להכנה מהירה
כעבור כמעט שנה הכנתי😂 יצא מושלם!!! תודה רבה!!
אפשר רק שיבולת שועל דקה?
כן, אחרת לא יצא צ'אנקים יצא גרנולה רגילה