אין על קציצות עוף ובקר אפויות בתנור! ובטח בקיץ שלאף אחת אין כוח לעמוד במטבח ולטגן (לא עלינו) מליון קציצות כשהכיריים דולקות ובוהרות מחום. ונכון תמיד אפשר להדליק מזגן, אבל עדיין למי יש כח בחום הזה לעמוד ולטגן קציצות?
ובלי קשר אתן יודעות שאין מצב שאני מטגנת קציצות, כי אני הכי בעד חיסכון בשמן ואפייה או טיגון באייר פראייר אם חייבים.
אני מכינה את המתכון לקציצות עוף ובקר אפויות בתנור כבר שנים ומדי פעם מעלה תמונות לסטוריז. ואחרי ששלחתי מתכון שאני כותבת שוב ושוב לכמה עוקבות כולל אישתו של בן דוד שלי שהעבירה אותו לכל החברות, החלטתי לצלם ולעלות אותו לבלוג.
מה היתרונות של הקציצות האפויות על המטוגנות?
דבר ראשון יש בהן הרבה פחות שמן, מה זה הרבה פחות יש 2 כפות שמן על כל המתכון. מה שאומר שאחרי שילדים אוכלים אותו, הם לא ינגבו על הבגדים שלהם או שלכן ידיים מלאות בשמן. לטגן זה הרבה פחות בריא מלאפות, כי השמן מגיע לטמפרטורות גבוהות ונוצרים רדיקאלים חופשיים לא בריאים שעדיף לא להכניס לגוף. וגם, הן הרבה יותר דלות שומן מכל קציצה שעברה במחבת עם שמן.
אז אחרי ששכנעתי אתכן לא לטגן יותר קציצות לעולם ? תנו לי לספר לכן שהקציצות סופר עסיסיות ומושלמות גם לקטנטנים שרק עכשיו מתחילים לאכול מוצקים.
אפשר להכין את עיסת הקציצות מראש ולהקפיא קציצות לא אפויות בשקיות זיפ לוק או קופסאות ולדאוג שתהיה לכן קציצות חמות וטריות מתי שתרצו. רק תזכרו להקפיא אותן בשכבות ולהוציא להפשרה חצי שעה לפני האפייה.
שימו לב שאין במתכון ביצים ולא צריך אותן בקציצות, הן לא יתפרקו בתנור ויחזיקו צורה גם בלי ביצים. בנוסף אם אתן או מישהו בבית צליאקי אפשר להפוך את הקציצות לנטולות גלוטן, וודאו שאן משתמשות בשיבולת שועל ללא חשש לזיהום בגלוטן או החליפו את בפירורי לחם ללא גלוטן.
אתם כבר עוקבים אחרי בטיקטוק?
מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
קציצות עוף ובקר אפויות בתנור
מצרכים
- 1/2 קילו עוף טחון
- 1/2 קילו בקר טחון עדיף דל שומן
- 1/2 צרור פיטרוזליה קצוצה דק
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
- 10-12 עלי נענע קצוצים דק
- 1/2 כוס שיבולת שועל דקה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל גרוס
- 1/4 כפית בהרט
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
ליצירת הקציצות
- 2 כפות שמן
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים 2 תבניות אפייה בנייר פרגמנט.
-
מכניסים את כל המרכיבים לקערה ולשים עם ידיים נקיות עד לאיחוד.
-
עם ידיים מעט משומנות יוצרים 25 קציצות בגודל של כדור פינגפונג, משטחים מעט ומניחים בתבניות.
-
אופים 35-40 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
-
מגישים חם לצד סלט ירקות קצוץ דק, אפשר גם צ'יפס אפוי למי שאוהב.
1 comment
לא מגיע למתכון כזה טעים ומושלם להישאר בלי תגובה..
ממליץ בחום!
תודה 🙏