ליאו ואני ממש ממש אוהבים קרקרים! אני אוהבת להכין קרקרים בבית, אבל תמיד מכינה את אותו המתכון שיש בבלוג כבר שנים, ותמיד יוצא מוצלח. לפני כמה שבועות כשהיינו אצל אמא שלי במושב, היא הוציא מהמזווה קרקרים ורודים מושלמים. ליאו ואני לא הצלחנו להפסיק לאכול אותם ובאותו רגע החלטתי שאני חייבת להכין בבית קרקר סלק.
מפה לשם נהייה לי קצת לחץ בעבודה ויצא שלא רק שלא היה לי זמן לנסות להכין מתכונים חדשים. זו תקופה כזו, שיש לי המון על הצלחת. פרוייקטים מרגשים, רעיונות שאני ועדי מנסים בסטודיו, מטופלים חדשים ואפילו סדנה חדשה ומכוונת שתעלה לאוויר ממש בתחילת השנה. אני מודה שזה לחץ מבורך, ואני באמת נהנת מהעבודה אבל מה עם המטבח?
אז ביום חמישי החלטתי שזהו, אני חייבת להכין משהו חדש. כי בינינו אין משהו שאני יותר אוהבת מלנסות מתכונים חדשים. והקרקרים הורודים לא יצאו לי מהראש. אז החלטתי לנסות ולהכין קרקר סלק וקוואקר, כזה שיהייה בריא וקל להכנה. וגם בלי גלוטן, כי לאחרונה אני ממש נהנת להכין פחמימות בלי גלוטן וגם גיליתי שהרבה מהקוראים שלי הם צליאקים וזה עוד יותר כיף לי לדעת שעזרתי להם להכין משהו טעים בבית.
מי היה מאמין שלהכין קרקר סלק וקוואקר זה כזה פשוט? אני אומנם בישלתי את הסלק בעצמי, אבל אפשר להשתמש גם בסלקים במגיעים בוואקום והקרקר עדיין יצא מעולה, למרות שלבשל סלק בבית זה אפס מאמץ זה רק לוקח זמן.
אז מה יש בקרקר סלק וקוואקר? קוואקר וסלק, טוב ברור. קמח אורז, שאתם בכיף יכולים להחליף בקמח חומוס. אני שמתי גרעיני חמניה, אבל גם זה נתון לשינוי ואתם יכולים להוסיף איזה זרעים שבא לכם כל עוד אתם שומרים על היחס שבמתכון המקורי.
יאלה רוצו להכין, רק אל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא!
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?).
הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
קרקר סלק וקוואקר ללא גלוטן
מצרכים
- 1 סלק בינוני
- 1 כוס קוואקר
- 1 כוס קמח אורז
- 1/2 כוס גרעיני חמניה
- 2 כפות שומשום
- 2 כפות פשתן
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית
לקישוט
- 1/4 כוס תערובת של שומשום לבן ושחור או קצח
הוראות הכנה
-
מכינים את מחית הסלק: מרתיחים את הסלק בסיר עם מים, עד שהוא מתרכך. מקלפים חותכים לרבעים ומעבירים לבלנדר עם 2 כפות מים מהבישול. טוחנים עד שמתקבלת מחית.
-
מעבירים את המחית וכל יתר המרכיבים לקערה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה ורודה.
-
את הבלילה מחלקים בין שתי תבניות שריפדנו בנייר פרגמנט. משטחים את הבלילה לעובי אחיד בכל מגש.
-
מפזרים מעל שומשום לבן ושחור או קצח.
-
אופים 12 דקות על תנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
-
מוציאים מהתנור ועם גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים את משטח הקרקרים לקרקרים בצורה וגודל שאוהבים.
-
מחזירים לתנור לעוד 20 דקות או עד שהקרקרים מתייבשים ומזהיבים מעט.
-
מוציאים מהתנור, מקררים ומפרקים לקרקרים.
-
שומרים בצנצנת או קופסא אטומה על השיש.
הערות
- אפשר להשתמש בסלקים בוואקום, אבל חשוב שלבלילה תיכנס כוס מלאה של מחית.
- מהסלק אמורה להתקבל לנו כוס 1 של מחית. אם יוצא פחות מכוס מחית משלימים עם מים לכוס.
**פוסט בשיתוף קוואקר
4 comments
תודה על המתכון!
אפשר להחליף את קמח האורז בקמח כוסמין או בקמח שקדים?
נטע ניסתי את הקרקרים עם קמח חומוס יצא מדהים מדהים
תודה על המתכון
אפשר להמיר לכוסמין כוס אחת?
יש דרך להכין את הקרקרים באופן שטוב לסכרת הריון?