[bws_google_captcha]
ביצה מקוקשקת חלומית

כבר המון זמן שבא לי לפרסם מתכון לחביתה מקושקשת מושלמת!! אמרתי את זה לעדי לפני כמה חודשים ומאז זה תוייק לי במגירה רחוקה במוח ונשכח כלא היה. מה כן היה? לפני יומיים פרסמתי תמונה של ארוחת הבוקר שלי בסטוריז. לא משהו מפונפן, טוסט הכי פשוט עם ממרח עגבניות מרוסקות (שמגיע לו פוסט משלו) וחביתה מקושקשת מהחלומות.

הייתי רוצה לכתוב לכם שהאינסטגראם שלי קרס – הוא ממש לא!! אבל כן קיבלתי כמה הודעות ששאלו אותי "מה על הטוסט" ו"איך יצאה לך כזו מקושקת מושלמת". אז פתחתי את המגירה הרחוקה במוח והודעתי לעדי שהיום אנחנו מצלמים מתכון לחביתה מקושקשת מושלמת. ולא רק שנצלם אותה לערוץ היוטיוב, אני גם הולכת לכתוב על זה פוסט.

תאמינו לי שעם השבועות המטורפים שעוברים עלינו, לעדי ממש לא היה כח לעוד סרטון. אבל יש לי כוחות שיכנוע מעולים ואף אחד (בעיקר לא עדי) רוצה שאני אתחיל לחפור לו על איזה מתכון שבא לי להכין.

 

איך מכינים חביתה מקושקשת מושלמת!!

מה צריך?
ביצים – אני בדרך כלל מכינה 2 ביצים כמנה למבוגר (לילדים ביצה אחת זה לגמרי מספיק)
שמן זית – 1/2 כפית על כל 2 ביצים. אפשר גם לטגן על נון סטיק או טפלון ולחסוך לגמרי את השמן.
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

איך מכינים!!
שוברים את הביצים לקערית ומתבלים.
טורפים את הביצים עד שמתקבלת בלילה בהירה תפוחה.
מחממים שמן זית במחבת על אש נמוכה.
יוצקים את הביצים למחבת ומחכים חצי דקה שיתחילו להתבשל.
בעזרת לקקן מסיליקון גורפים את הביצים מקצוות המחבת למרכז. מחכים כמה שניות בין גריפה לגריפה.
הביצים מוכנות כשהן מגיעות למרקם שאתם אוהבים.
אם אתם מגישים אותן לילדים או נשים בהריון מומלץ לבשל אותן עד שהן יהיו יציבות לחלוטים ולא ישארו חלקים נוזליים בכלל.

הכי כיף להגיש את החביתה המקושקשת על טוסט קלוי מרוח במעט ממרח עגבניות מיובשות או אבוקדו.

רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?).
הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!

בטח יעניין אתכם גם

1 comment

עברית 22 בינואר 2022 - 19:03

שהאינסטגראם שלי כרס

*קרס

Reply

השאר תגובה