אם תשאלו את ליאו זו המנה החביבה אליו לאחרונה והוא קורה לה פסטה בשר. אבל אני קוראת לה שייטל מוקפץ עם נודלס וירקות, כי זה בדיוק מה שהיא. רצועות דקיקות של שייטל עם המון המון ירקות פריכים ואטריות אורז, ארוחת צהריים או ערב שהיא חגיגה אסייתית.
לפני כמה שבועות התחשק לי בשר, מדי פעם זה קורה שבא לי בשר אדום. כנראה שאיזה מחסור בברזל שאני לא בודקת בדרך כלל, מפה לשם הגעתי לקצב וביקשתי סינטה להקפצה. נפלה לי הלסת מהמחיר, מה שגרם לי להתפשר על שייטל במקום. אבל תאמינו לי שלא עשיתי טעות.
האמת היא שמה שרציתי היא רצועות בשר דקיקות על הפלאנצ'ה אבל בדרך הביתה, עברתי בחנות אסייתי ומצאתי נודלס ופתאום חשבתי למה לא להכין מוקפץ? יש בזה נודלס, יש בזה חלבון ויש בזה המון המון ירקות או במילים אחרות ארוחה שלמה בסיר אחד בלי יותר מדי בלאגן במטבח. האמת שהפתעתי את עצמי עם כמה מהיר ופשוט היה להכין את המנה ומה שבסוף ממש קנה אותי, היה זה שליאו פשוט שאב את ה"פסטה בשר" ואפילו הסכים לאכול את השייטל (משהו שהוא לא ממש אוהב ביום יום).
אז ניסיתי אותה כמה פעמים ואחרי שביקשתן שוב ושוב בהודעות באינסטוש החלטתי גם לצלם ולעלות לפה.
רגע לפני שאתן רצות לכין שייטל מוקפץ עם נודלס וירקות
בקר -אני אומנם הכנתי את המנה עם שייטל, אבל אני נתקלת במלא מבצעים ברשתות גדולות. אם אתם מוצאים סינטה במחיר טוב יותר כי יש מבצע לכו על זה.
ירקות – אתם יכולים להשתמש בפלפלים בכל הצבעים, לפי מה שיש לכם בבית או אצל הירקן. אפשר לגוון ולשנות ואפילו להשתמש בברוקולי ופטריות קפואים, מה שיאריך טיפה את ההקפצה אבל יתן תוצאה טעימה בדיוק כמו הגרסה הטרייה.
רטבים – בגלל שאני יודעת שתשאלו רוטב פטריות יש ברשתות גדולות, בחנויות אסיתיות כמו מזרח מערב וחניות מתמחות.
ועוד משהו קטן, אם אתם מגישות לפיצים, אני ממש ממליצה לחתוך את הנודלס לחתיכות קטנות. ליאו כבר גדול ורגיל ללעוס טוב, אבל לפעוטות תמיד עדיף לחתוך קטן נודלס/בוקטיני/ספגטי ודומיהם.
בקיצור לכו תכינו ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
שייטל מוקפץ עם נודלס וירקות
מצרכים
- 200 גרם אטריות ביצים
- 500 גרם שייטל פרוס דק להקפצה (מבקשים מהקצב שיכין)
- 1/3 כוס סויה
- 2 כפות מירין
- 1 בצל סגול פרוס
- 1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
- 1 גמבה פרוסה דק
- 5 שיני שום
- 1 סלסלת פטריות
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
- 3 כפות רוטב פטריות
הוראות הכנה
-
מבשלים את אטריות האורז לפי ההוראות על האריזה. מסננים ושומרים בצד.
-
משרים את רצועות השייטל בסויה ומירין.
-
מכינים את הירקות - פורסים את הבצל, השום והגמבה. מפרקים את הברוקולי לפרחים.
-
מסננים את הבקר מהרוטב, שומרים את הרוטב בצד.
-
מחממים שמן במחבת ומוסיפים פנימה את רצועות השייטל המסוננות.
-
כשרצועות השייטל צרובות מוציאים אותן מהמחבת ומניחים בצד.
-
מוסיפים למחבת את הבצל והשום ומטגניםפ עד השחמה.
-
מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים 3-5 דקות.
-
מוסיפים את הנודלס והבשר ומערבבים.
-
מגרדים מעל את הג'ינג'ר, מוסיפים את הרטבים ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד שלוש דקות.
-
מגישים חם.