אם יש משהו שליאו אוהב לאכול בקיץ זה שלוקים! הוא גילה אותם לפני שנה בגן ומאז אני לא מפסיקה להכין אותם בגירסה ידידותית ובריאה יותר בבית. כי מבט אחד ברשימת הרכיבים שיש ובכמות הסוכר בשלוק קנוי ועולה לי החום ועם כל הכבוד לקלות של הקניה, בעיני זה ממש לא שווה את המחיר הבריאותי והסוכר.
ההכנה בבית סופר פשוטה, פשוט מכניסים פירות טריים או קפואים לבלנדר וטוחנים. ואם אין לכם בלנדר אתם יכולים גם לטחון בבלנדר מוט שעושה את העבודה יופי. את השקיות לארטיקים אני קונה באלי אקספרס (קישור לשקיות פה!) בגרושים והן מגיעות עם משפך מיוחד שמאפשר להעביר את מחית הפרי לשיק בקלות.
אין פה שום תוספת של סוכר וחומרים משמרים והשלוקים מטעימים לכולם בכל רגע כי הם טבעוניים (ופרווה).
אין ילד שלא ישמח לקבל כזה שלוק אחרי הגן או בבריכה והעובדה שהם טבעיים לגמרי וזמינים בפריזר בכל רגע הופך את הקיץ של כולם לבריא וטעים יותר. אני בדרך כלל מכינה נגלה של כמה טעמים ושומרת בפריזר עד חודשיים, למרות שאצלנו זה לא מחזיק כל כך הרבה זמן.
ושימו לב לבונוס, אני תמיד חייבת שיהייה בונוס! גם בררני אכילה שלרוב נמנעים מפירות מסכימים לאכול מהשלוקים כך שזה יתרון גם להורים שרוצים לדחוף עוד קצת ויטמינים ומינראלים לפיצים שנמנעים מפירות ביום יום.
הכנתי לכם מתכונים לשלושה טעמים של שלוקים שאני יודע בוודאות שליאו, בני דודים שו וכל חבר שהיה בבית אהב ממש. אבל, אתם יכולים לגמרי להבין את הרעיון ולגוון בטעמים אצלכם בבית. אתם יכולים גם להוסיף עשבי תיבול או כל תוספת שאתם אוהבים, רק קחו בחשבון שבסופו של דבר מדובר בשלוקים לילדים ולרובם חוש טעם מאוד פשוט אז אל תגזימו עם היצירתיות ?
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
שלוקים בריאים וצבעוניים שילדים אוהבים
מצרכים
שלוקים בטעם מנגו פסיפלורה נענע
- 1 ו-1/2 כוסות קוביות מנגו
- 1/2 כוס פסיפלורה
- עלים מ-2 גבעולי נענע
- 1 כוס מים
שלוקים בטעם בננה אוכמניות
- 1/2 כוס אוכמניות
- 1 בננה
- 2 תמרים ללא גרעין
- 3/4 כוס מים
שלוקים בטעם תות בננה
- 1 כוס תותים
- 1 בננה
- 2 תמרים
- 3/4 כוס מים
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים של הטעם הרצוי לכוס בלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
-
בעזרת משפך קטן מעבירים את השייק שנותר לשקיות שלוקים, משאירים ס"מ רווח מקצה השקית וסוגרים היטב.
-
מעבירים לפריזר ללפחות 4 שעות ומגיזים.
הערות
- אני ממש אוהבת להשתמש בפירות קפואים להכנת השלוקים, זה יוצא הרבה יותר זול וזמין כי יש לי תמיד בפריזר.
כמובן שאםשר להתמש גם בפירות טריים. - אפשר ליצור את השייק שנוצר בבלנדר גם לתבניות ארטיק ונקבל ארטיק קרח פירותי וטעים.
2 comments
תודה נטע זה רעיון נהדר!
את יודעת איפה קונים שקיות כאלה….?
פה: https://s.click.aliexpress.com/e/_Dkaatmh