[bws_google_captcha]

אלפחורס מושלמים

מאת נטע ליבנה
אלפחורס מושלמים

אלפחורס היא אחת העוגיות הכי טעימות שיש בעולם! בינינו מה יכול להיות יותר טעים מעוגיה נימוחה עם ניחוח לימוני ומלאה בריבת חלב מתוקה?

אני לא חובבת עוגיות גדולה, ותמיד מעדיפה מתכונים מלוחים, תנו לי בורקס ופיצה ואני בשמיים. מתוקים לעומת זאת פחות עושים לי את זה. אבל אלפחורס…. אם יש עוגיה שאני לא יכולה לעמוד בפניה, זה תמיד תהיה אלפחורס. נכון, שהיא לא סקסית כמו מקרון. אולי היא פחות קולית מעוגיית שוקולד, אבל הטעם והרכות של אלפחורס פשוט עושים לי את זה.אלפחורס מושלמים

לפני כמה שנים, חברה טובה חזרה מארגנטינה והביאה איתה במזוודה עוגיות אלפחורס יוקרתיות. בארגנטינה מסתבר מוכרים אלפחורס ביחידים, כל עוגיה עטופה בנייר כסף ומקבלת מקום של כבוד ממש כאילו היתה פטיפור. מרגע שאכלתי את העוגיות המפונפנות לא נרגעתי. החלטתי שאני חייבת לשחזר את המתכון ולהכין לי צנצנת עוגיות שתהיה זמינה לנשנוש ליד הקפה.אלפחורס מושלמים

אחרי המון ניסיונות מצאתי מתכון לאלפחורס מושלמים. כאלה שנמסים בפה כבר מהביס הראשון ומשאירים טעם לעוד.

אלפחורס מושלמים

מצרכים

  • 300 גרם קורנפלור 2 ו-1/8 כוסות
  • 200 גרם קמח 1 ו-1/2 כוסות פחות כף
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 3 חלמונים
  • 1 כפית מחית וניל או 2 כפיות תמצית וניל
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 1 קופסה ריבת חלב 340 גרם

הוראות הכנה

  1. מנפים לקערה את קורנפלור, קמח, ,סודה לשתיה ואבקת אפייה. ומניחים בצד.

  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את אבקת הסוכר והחמאה.

  3. מוסיפים את החלמונים, כל פעם חלמון אחד עד שנטמע.

  4. מוסיפים לבלילה את הוניל וגרידת הלימון וממשיכים לערבל.

  5. מוסיפים לבלילה את תערובת הקמח בשלוש נגלות. מערבלים במהירות נמוכה רק עד להיווצרות בצק אחיד. מתקבל בצק חלק ורך במיוחד.

  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

  7. מרדדים כל חלק של הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.

  8. מעבירים את העיגולים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מקפידים לשמור על מרווחים של 3 ס"מ בין עיגול לעיגול.

  9. מעבירים את התבנית למקרר לחצי שעה. בזמן זה מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. אופים את העוגיות 9-10 דקות ועד להזהבה קלה מאוד. מוציאים ומצננים.

מרכיבים את העוגייה

  1. כהעוגיות מצוננות לחלוטין מחלקים אותן לזוגות. ממלאים שקית זילוף בריבת חלב, מזלפים ריבת חלב על עוגיה וסוגרים עם עוגיה נוספת לצורת סנדוויץ.

הערות

  • שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 7 ימים.
  • ניתן להקפיא את העוגיות המוכנות עד חודש בקופסה אטומה בפריזר.

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

אלפחורס מושלמים

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה