סיפרתי לכם פעם שעדי רוסי? כלומר הוא ישראלי שעלה לארץ לפני יותר משלושים שנה, אבל בישראל הוא יחשב לנצח לרוסי למרות שהוא בכלל מאוקרינה, אבל מדבר רוסית ונראה רוסי, קיצר רוסי מארץ הרוסים.
ולמה אני מספרת לכם את זה? כי לפני כמה שנים היתה לי מטופלת רוסיה, כלומר ישראלית….. שסיפרה לי על מתכון לביבות גבינה שנקראות סירניקי. היא סיפרת שאמא שלה מכינה אותן כקינוח לארוחות חגיגיות (מי אמר נובי גוד?) אבל היא אימצה את המתכון ומכינה אותו בבית לכבוד חנוכה.
מפה לשם היא שלחה לי את המתכון עם הבטחה שעדי הולך לסגוד לי אחרי שאני אכין אותן, אה…. וגם הוסיפה שהן מושלמות למטופלות אחרות שלי שרוצות לאכול לביבות בחנוכה אבל מתבאסות על הקלוריות. אין מצב שיש משהו שיגרום לעדי לסגוד לי ואני לא אכין אותו מזכירה שזה היה מזמן, היום אחרי שבישלתי לו את ליאו במשך 9 חודשים בבטן, הוא סוגד לי גם ככה 😉
ואז החלטתי לבדוק את המתכון, קניתי בפעם הראשונה בחיי גבינת טבורוג במעדניה רוסית בלווינסקי, שהתבררה כגבינת טוב טעם שאני מכירה כבר שנים, והכנתי את הסירניקי. ועדי אמר את המשפט שנחקק לי בראש מאז והוא גם הסימן לאוכל טעים (לפחות בעולם שלו) "מאמי זה בול כמו שסבתא שלי היתה מכינה, כמו סירניקי שמגישים במסעדות".
ומאז ועד עכשיו אין חנוכה שאני לא מכינה לביבות גבינה רוסיות שהן בעצם סירניקי, אבל בינינו להגות את השם ברוסית עדיין אני לא מצליחה למרות כל השנים שאני גרה עם רוסי מאוקרינה.
לביבות גבינה רוסיות - סירניקי
מצרכים
- 250 גרם גבינת טבורוג או טוב טעם
- 3 כפות קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
-
בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים למעט השמן, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
מקמחים משטח עבודה או צלחת גדולה. קורצים כף גדושה מהבצק ומגלגלים בקמח. מעצבים לצורת כדור ופוחסים ליצירת דסקית בקוטר 4-5 ס"מ.
-
מחממים שמן במחבת גדולה, אפשר גם לרסס בספריי שמן אם רוצים לחסוך בשומן. מטגנים את הלביבות, בנגלות של 4 כל פעם, על אש בינונית נמוכה. הופכים את הלביבות אחרי 3-4 דקות או כשהצד התחתון מזהיב והלביבה מתייצבת מעט.
-
מטגנים עוד 3-4 או עד שהלביבה יציבה לגמרי וזהובה משני הצדדים.
-
מעבירים את הלביבות לצלחת הגשה ומפזרים מעט אבקת סוכר מעל ממש לפני שמגישים.
הערות
חשוב לשים לב שכאשר יוצרים את הלביבות עובדים עם ידיים מקומחות מאוד. התערובת מאוד דביקה והידיים המקומחות יעזרו ליצור לביבות יפות עגולות.
15 comments
פוסט מושלם ♥ אוהבת אותך!
הי נטע
למי שנמצא בחו״ל .. האם מדובר בגבינה סטייל פילדלפיה או יותר בסגנון גבינה לבנה?
בארה"ב מדובר ב- farmers cheese או שאפשר להשתמש בגבינת קוטג'
יצא מעולה!
בקמח הכוונה לקמח רגיל נכון? ראיתי מתכונים דומים רק עם קמח תופח ותהיתי…
אני הכנתי עם קמח רגיל
אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה במקום…
נשאר לי קמח מצה לעוגות, ויצא מעולה – את הסוכר המרתי לסוכר סטיויה.
באוקראינית – סיר וברוסית – טבורוג, זה אומר שסירניקי זה מתכון אוקראיני ולא רוסי.
סירניקי זה גם השם הרוסי
אין שום קשר לאוקראינית. סורי
אמא שלי היתה מכינה סירניקי מגבינת טוב טעם 5%.
תגידי לי בבקשה בדיוק איפה השגת את הגבינה הזאת. כתובת מדויקת בבקשה. כי אני לא מוצא בשום מקום.
בסופו של דבר הכנו את הסירניקי מגבינה טבורוג 5% של משק צוריאל.
אני חושבת שיש בכל חנות סופר גדולה.
לא זוכרת איפה קניתי
יש גבינת טוב טעם בשופרסל, כולל הזמנות אונליין שלהם.
יש גם גבינת טבורוג 9% של מחלבת המושבה, ו 5% של צוריאל.
עם ה 9% לםי דעתי יוצא יותר טעים.
את כולן יש גם בשופרסל וגם בטיב טעם. לא ניסיתי בסופרים אחרים לאחרונה, אבל למיטב זיכרוני נתקלתי בגבינת טבורוג בכולם. זה מוצר סטנדרטי
היי אפשר לדעת כמה בערך לביבות יוצא?
ממש טעים, תודה רבה!