הייתם מאמינים שהמתכון הזה יושב לי בטיוטות כבר שבועיים? אני מתפדחת לספר שכבר חודשיים אני לא ממש מצליחה להניע את עצמי לעשות משהו. אני ממשיכה לעבוד, מצלמת וכותבת פוסטים, אבל הכל בלי חשק.
הכל התחיל ברגע ששמתי את ליאו בגן. מסתבר שנהייתי אחת מהאמהות האלה שהתינוק הוא כל עולמן, אני סופר מבואסת שהוא בגן ואני בבית (עובדת) בלעדיו. שמתי אותו בגן כדי שאוכל לעבוד בשקט, שהספיק לקדם את העסק השלי, להריץ פרוייקטים חדשים וכיפים, להתאמן ובגדול לחזור לעולם המבוגרים בסבבה. רק שבמקום להנות מהחזרה לשגרת העבודה ולעשות הכל עם מלא אנרגיות, אני מרגישה כבויה, כאילו מישהו תולש חלק מהלב שלי כל בוקר.
אני יודעת שאתם פה בשביל המתכונים, אבל זה גם המקום הקטן שלי אז נראה ליהחלטתי שזה בסדר לשתף. אני לא מצליחה להבין את הקונספט שלוקחים תינוק קטנצ'יק ומשאירים אותו בגן בלי אמא שלו. תאמינו לי שלליאו יש את הגננת הכי מהממת ביקום כולו, היא אוהבת ומחבקת ואני סומכת עליה בעיניים עצומות, ועדיין כל בוקר אני חוזרת מהגן עם חתיכה חסרה בלב.
גם אתם הרגשתם ככה כששמתם את הילדים בגן בפעם הראשונה?חושבים שאני מגזימה ברמות על חלל? אשמח לעצות וטיפים, איך עוברים את התקופה הזו? איך ממשיכים להנות עם הבייביס כשרוב היום הם בכלל בגן?
ואם הגעתם עד לפה, אתם בטח כבר מתים לשמוע על לחמניות הסלק המושלמות והסופר אווריריות שהכנתי לליאו. אם פעם מתכונים היו עוברים ביקורת דרך עדי, היום חותמת האישור עוברת דרך ליאו. אם ליאו אוכל את מה שבישלתי או אפיתי בתאבון אני יודעת שזה מתכון מנצח, וזה בדיוק מה שקרה עם לחמניות הסלק שחוסלו על ידי הגברים בבית.
רציתי להכין לחמניות סלק כבר מזמן, הרעיון תמיד נראה לי מדליק, ומה יכול להיות יותר כיפי מלאכול פחמימה ורודה? אז ניסיתי כמה מתכונים, ושיניתי ושידרגתי עד שהגעתי למתכון שהיה לי כיף וקל להכין ועבר את מבחן הטעימות הקשוח שלי ושל ליאו 😉
הכנתם לחמניות סלק? אל תשכחו לשלוח לי תמונה באינסטוש ולתייג #המטבחשלנטע
לחמניות סלק
מצרכים
- 2 סלקים בינוניים (150 גרם) מבושלים קלופים וחתוכים גס או בוואקום
- 300 גרם קמח לבן
- 200 גרם קמח כוסמין
- 1 כף שמרים
- 1/4 כוס שמן
- 4 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- ביצה טרופה להברשה
- קצח לקישוט
הוראות הכנה
-
במעבד מזון טוחנים את הסלקים עם 3/4 כוס מים פושרים. אמור להתקבל כוס וחצי של מחית סלק. אם מתקבל פחות הוסיפו עוד מים פושרים, אם מתקבל יותר שימרו את שארית המחית במקרר.
-
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, שמרים, סוכר ו-1.5 כוסות מחית סלק ולשים במשך 2-3 דקות.
-
מוסיפים את השמן והמלח ומערבלים במשך 8-10 דקות נוספות.
-
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כ-45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחוו.
-
מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-16 חלקים.
-
מגלגלים כל פיסת בצק לעיגול הדוק ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
מכסים את הלחמניות במגבת נקיה ומתפיחים במשך 40 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
-
בנתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה ומפזרים מעל קצח לקישוט.
-
אופים את הלחמניות 15-20 דקות עד שהן מזהיבות מעט ומוכנות.
-
מצננים מעט וזוללים.
הערות
- לא אוהבים קמח לבן? אתם יכולים להשתמש ב-500 גרם קמח רגיל.
- הכי כיף לאכול את הלחמניות ביום האפייה, אבל אפשר לשמור בהקפאה בשקית אטומה עד שבועיים.
- אני ממש אוהבת קצח אבל אתם יכולים להחליף את הקישוט בשומשום, מלח גס, שיבולת שועל או אפילו אגוזי מלך קצוצים.
21 comments
הי נטע,
הלחמניות טעימות לאללה. תודה
שאלה- הן אמורות לצאת ורודות גם מבפנים?
ועוד אחת קטנה- ריסקתי 150 גר' סלק עם חצי כוס מים ויצאה כוס של מחית מאוד מימית. האם הייתי אמורה להוסיף עוד סלק כדי לשמור על המרקם המחיתי או להוסיף עוד מים ושתהיה מחית מימית? כי שמתי רק כוס ונראה לי שיצא פחות ורוד משלך 🙂
תודה
אני לא מפסיקה להכין אותם. ממש טעים נהינת להכין במיוחד את הבצק הצבע משגע !! וממליצה לכל הסובבים שלי להכין אותם !!
הי נירית, איזה כיף!!
את יכולה בכיף להגיע לכוס מחית. במחית יש מספיק נוזלים כדי לשמור על הלחמניות אווריריות ולמנוע התייבשות 🙂
אפשר להכין את הבצק בלישה ידנית ללא מיקסר?
בהחלט כן!
תלושי עד לקבלת אחיד וגמיש.
מה משקל הסלקים? יש גדלים שונים וקשה לדעת
150 גרם
תודה רבה
זאת פעם שנייה שאני מכינה את הלחם
הבצק ממש ממש ממש דביק כך שנאלצתי להוסיף עוד הרבה קמח ולטפל בונעם ידיים משומנות. זה עדיין נשאר מאד דביק עד שלא יכלתי לעבוד איתו ופשוט הנחתי אותו בתבניות.
הוא יוצא מאד טעים אבל זה לא פרקטי לעבוד איתו.
אשמח לעצה
יכול להיות שלא סיננת את הסלק והשתמשת גם במיץ?
אפיתי את הסלקים בתנור וכשהם היו מקולפים הוספתי מים וטחנתי.
הייתי אמורה לסנן אותם?
כן! או לטחון אותם בלי מים, ואז לא תהיה לך את הבעיה של עודף הנוזלים 🙂
היי! לאפות בטורבו או אפייה רגילה? תודה
אני יודעת שזה לא מקובל, אבל אני כמעט תמיד אופה בטורבו
האם יוצא טעם דומיננטי של סלק?
אין שום זכר לטעם הסלק
אמאלהההה יצא מדויק וטעים! חשבתי להכין פעם הבאה עם 100 אחוז כוסמין מלא. מה אני צריכה לשנות במתכון? את חושבת שזה יעבוד?
את יכולה להכין בדיוק אותו דבר. לדעתי הלחמניות יצאו קצת כבדות ודחוסות עם 100% כוסמין, אבל לא ניסיתי.
עוד רעיון שיעבוד טוב יהייה להחליף את הרמח הלבן בקמח כוסמין לבן
היי נטע,
הכוונה לכף שמרים יבשים או טריים?
יש לי בבית רק יבשים, האם צריך להוסיף להם מים קודם?
תודה
יבשים
היי נטע, לאחרונה התוודעתי ללחמניות האלו והן פשוט מדהימות!!!!!! את אלופה אמיתית, הילדים שלי ממש אוהבים אותן ,תודה רבה