כשהייתי קטנה חגגו בישראל סילבסטר. אצלי בבית, היה אסור אפילו להזכיר את החג של הצורר סילבסטר. אמא שלי תמיד ציינה שרק הגויים חוגגים סילבסטר, ושזה חג לכבוד צורר יהודי….. עכשיו לכו תתוכחו עם אמא שלי, אין לכם סיכוי לצאת מזה. כל שנה בערב השנה האזרחית, היה אותו וויכוח, על מי חוגג את סילבסטר ולמה בכלל יש מסיבות בכל הארץ. ברור שבגלל שאני אוהבת לחגוג, התעלמתי מעניין הצורר ויצאתי לבלות במסיבות השנה האזרחית ממש כמו כולם. ואז פגשתי את עדי!! שחוגג את נוביגוד. בפעם הראשונה שהוא רצה לשים לי עץ בבית, דמיינתי איך אמא שלי וסבתא שלי חוטפות דום לב. הבת/נכדה שלנו חוגגת כריסמס, אני עדיין יכולה לדמיין את סבתא שלי אומרת "נו באמת נטע, מה יש לך אנחנו יהודים". עברו מאז 8 שנים! ושנה שעברה אפילו אמא שלי רצתה לשים עץ בבית, אז נראה לי שהתקדמנו חחחח.
מה זה נובי גוד??
בברית המועצות לא היתה זיקה לדת, יותר נכון הקומוניסטים אסרו על עיסוק בכל דת שהיא. אבל חגיגות הסובייטים אוהבים! וכל שנה בערב שבין ה-31 לדצמר ל1 בינואר, חוגגים את בואה של השנה החדשה. וכשאני אומרת חוגגים, אני מתכוונת חגיגות על סטרואידים!
כל הסיפור מתחיל שבועיים לפני, כששמים בבית עץ אורן ומקשטים אותו. העץ מזכיר את עץ חג המולד, אבל כל קשר בינהם הוא מקרי לחלוטין. ולא רק את העץ מקשטים, כל הבית מתחפש לכבוד השנה החדשה. אם תגידו לעולה מברית המועצות, או לעדי, חגיגות סילבסטר או כריסמס, הוא ישר יגיד לכם "שאת זה חוגגים הגויים, ואנחנו לא גויים אנחנו רוסים".
אחרי הקישוטים ואווירת החג שעוטפת את הבית והמשפחה שבועיים, מגיע ערב החג. נובי-גוד חוגגים עם משפחה וחברים קרובים. אם לא יצא לכם להתארח בבית של רוסים בערב הזה הפסדתם!! מוסיקה רוסית, נאום של פוטין, כמויות אוכל מוגזמות ואלכוהול שמוגש כאילו הוא זורם בברז במקום מים.
ויש גם את סבא כפור שנקרא דד מורוז והנכדה שלו סנגורצ'קה. ויש מתנות לילדים, ויש שמחה, וריקודים וצהלות ואין שום קשר לכריסמס או לצורר סילבסטר. בקיצור כיף גדול שאני ממש ממליצה לכם לאמץ גם בבית שלכם. ואם לא את כל המסורות של החג, אז לפחות את סלט האוליביה שהוא קלאסיקה רוסית שנלוות לכל סעודה חגיגית.
לכל משפחה שעלתה מברית המועצות, יש מתכון משלה לסלט אוליבה. יש ששמים בפנים קלבסה, שזה נקניק רפואי (מה לנקניק ורפואי אלוהים יודא…), חמתי שמה לפעמים חזה עוף, יש שמכינים עם גזר יש שבלי, מוסיפים שמיר או לא. לכל אחד גירסא משלו ואם תתנו לו לאכול אוליביה אחר הוא יטען שזה פשוט לא זה.
המתכון שלי לאוליביה מבוסס על המתכון של חמותי והוא גם זה שעדי הכי אוהב, ובינינו הכי טעים שטעמתי.
מאחלת לכם סנובים גודום (שנה טובה) ❤️️
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לשתף את התמונה ולתייג אותי בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק
אל תפספסו: מתכון לבליני – פנקיק רוסי חגיגי, לביבות גבינה רוסיות – סירניקי, סלט קינואה וירקות
סלט אוליביה
מצרכים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים עד לריכוך וקלופים
- 4 ביצים קשות קלופות
- 5 מלפפונים חמוצים בחומץ
- 1 כוס אפונה קפואה מופשרת אפשר גם אפונה משומרת
- 2 כפיות שמיר טרי קצוץ דק דק
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות מיונז אני השתמשתי בדל שומן
- 1 כפית חרדל דיג'ון
הוראות הכנה
-
הסוד לאוליביה טוב, זה שכל המרכיבים יהיו באותו גודל. חותכים את תפוחי האדמה והמלפפונים החמוצים לקוביות קטנות. מכניסים לקערה גדולה.
-
פורסים את הביצים בחותך ביצים לרוחב ואז הופכים וחותכים לאורך. מוסיפים לתפוחי האדמה והחמוצים.
-
מוסיפים את האפונה והשמיר הקצוץ. מטבלים במלח ופלפל ומערבבים.
-
מוסיפים את המיונז והחרדל ומערבבים היטב.
-
בשלב הזה הסלט מוכן להגשה, אבל הוא הכי טעים אחרי כמה שעות במקרר.
-
שומרים בקופסא אטומה במקרר עד 4 ימים.