Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

עוגיות גרנולה מושלמות

מאת נטע ליבנה
עוגיות גרנולה מושלמות

האמת היא שעוגיות גרנולה הן בין העוגיות שאני הכי אוהבת לאפות. מכינים אותן בקערה אחת ולוקח פחות מעשר דקות מהרגע שמתחילים לערבב ועד שהן נכנסות לתנור.עוגיות גרנולה מושלמותעוגיות גרנולה מושלמות

אני מכינה את המתכון הזה כבר שנים, הוא פשוט וסופר גמיש לשינויים. הפעם הוספתי לעוגיות אגוזי לוז ושוקולד, וכבר יצא לי להכין אותן עם חמוציות ושקדים וגם עם שוקולד וקשיו. אתם יכולים להשתולל עם התוספות או לוותר עליהן לגמרי ותמיד יצאו תקבלו עוגיות מושלמות!עוגיות גרנולה מושלמות

ועדי שיושב פה לידי, כבר ממליץ לכולם להכין אותן בכמויות עצומות ולהעמיס בארגזים!! בקיצור קבלו את העוגיות שהולכות לככב בהפסקת הקפה הבאה שלכם.

 

המתכון ושלבי ההכנה שמורים באייליטס באינסטוש!
רוצו להכין! ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה

5 from 19 votes
הדפס

עוגיות גרנולה מושלמות

מספר מנות 15 עוגיות

מצרכים

  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • 3/4 כוס אגוזי לוז
  • 1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר לא חייבים

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים שמן וסוכר עד שמקבלים תערובת אחידה.

  2. מוסיפים פנימה ביצה ומים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  3. בכוס מדידה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.

  4. מקפלים את היבשים לרטובים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  5. מוסיפים פנימה את הקוואקר, האגוזים והשוקולד ומערבבים עד שהכל נטמע בתערובת.

  6. מרפדים תבניות אפייה בנייר פרגמנט. בעזרת 2 כפות או כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים בתבניות במרחק 5 ס"מ אחת מהשניה.

  7. אופים ב-170 מעלות 12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

  8. מצננים היטב לפני ההגשה. העוגיות נשמרות מעולה במשך 5 ימים בקופסה סגורה.

אפיתם עוגיות גרנולה? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

79 comments
23

בטח יעניין אתכם גם

79 comments

נטלי 27 בדצמבר 2019 - 8:43

נראות פשוט מעולה! כמה שאני אוהבת עוגיות גרנולה ♥

Reply
נטע ליבנה 27 בדצמבר 2019 - 12:08

גם אני! אחת הסכנות הכי גדולות בבית כרגע 😉

Reply
רוית 27 בדצמבר 2019 - 22:38

אין לנו שיבולת שועל, אפשר להוסיף גרנולה??

Reply
נטע ליבנה 1 בינואר 2020 - 9:51

גרנולה מוכנה מתוקה יותר, אז אני לא בטוחה איך יצא מבחינת הטעם.
אבל מבחינת האפייה לא תהיה בעיה 🙂

Reply
מיכל כץ 31 במרץ 2020 - 15:22

יכולה להציע תחליף לסוכר לאנשים שנמנעים מפחמימות? (דרך אגב עשיתי את המתכון עם כוסמין מלא וחצי מכמות השמן עשיתי שמן זית ויצא מדהים)
אולי ממרח תמרים או סילאן? ?

Reply
נטע ליבנה 1 באפריל 2020 - 20:47

לצערי לא. לסוכר יש תפקיד חשוב ביצירת המרקם וייצוב העוגייה

Reply
נטע ליבנה 24 במאי 2022 - 12:08

בעיני אין הבדל, כולם זה סוכר פשוט. אז אם כבר מכינים להכין כמו שצריך ולהנות במידה 🙂

Reply
א 2 בינואר 2023 - 9:32

גם שיבולת שועל זה פחממה. אם את נמנעת מפחממה, תמנעי מאפיה.

Reply
עמית 19 באפריל 2020 - 12:34

כמה עוגיות יוצאות מהמתכון?

Reply
נטע ליבנה 19 באפריל 2020 - 21:21

15-20 תלוי בגודל שבוחרים

Reply
ענת 19 באפריל 2020 - 20:36

הי
האם אפשר להשתמש באגוזים מלך?

Reply
נטע ליבנה 19 באפריל 2020 - 21:21

כן!!! אתמול הכנתי עם אגוזי מלך ויצא מעולה!!!

Reply
אלישבע 16 במאי 2020 - 21:27

הי , נראה מדהים 😉
אפשר להחליף את הביצה בבננה ?
תודה ושבוע מקסים

Reply
נטע ליבנה 17 במאי 2020 - 9:18

כן!!

Reply
נטע ליבנה 17 במאי 2020 - 9:18

בהחלט כן

Reply
אלישבע 17 במאי 2020 - 13:00

5 stars
רק חוזרת לעדכן שיצא מדהיים , בתוספת חמוציות ושקדים , איך אומרים ; שווה להיות בדיאטה בבית הזה 😉
תודה ?

Reply
ב 2 בינואר 2023 - 9:33

Zה לא דיאטטי. גם דברים בריאים כמו שיבולת שועל מפוצצים בקלוריות..

Reply
אמית קרני 19 במאי 2020 - 21:56

היי, הכנתי את המתכון בפעם הראשונה ויצא מדהים! ניסיתי להכין פעם שניה עם פחות סוכר (כי היה לי טיפה מתוק מידי). שמתי רק חצי כוס סוכר חום בלי חצי כוס סוכר לבן. העוגיות לא התאחדו ולא קיבלו הרבה צבע. האם זה קשור לזה? ואם כן יש דרך להפוך את העוגיה לפחות מתוקה? תודה רבה! 🙂

Reply
עדי 7 ביולי 2020 - 22:05

שיבולת שועל שלמה ?

Reply
נטע ליבנה 11 במרץ 2021 - 19:44

כן

Reply
Gal 22 בספטמבר 2020 - 16:30

העוגיות הקבועות אצלי בבית, עם שוקולד ציפס יוצא מושלם!

Reply
yafit 13 באוקטובר 2020 - 22:15

5 stars
הכנתי היום! עוגיות נדירות!! תודה נטע

Reply
רעות גרוס 25 בדצמבר 2020 - 14:13

צריך לשבור את אגוזי הלוז או להכניס אותם שלמים לבלילה?
האם אגוזי הלוז צריכים להיות קלופים?

Reply
נטע ליבנה 11 במרץ 2021 - 19:45

שלמים, לא חייבים קלופים

Reply
עדי דהן 29 בדצמבר 2020 - 22:55

5 stars
עוגיות מאוד מוצלחות עם שוקולד ציפס, עשינו בבית כבר כמה פעמים ולא התאכזבנו
מתכון מעולה ומאוד גמיש לשינויים?

Reply
Boaz 2 בפברואר 2021 - 17:21

5 stars
אליפות מתכון מדויק פעם ראשונה אחרי הרבה זמן שיצאו עוגיות ברמה גבוהה מאוד. תודה! @

Reply
גאיה 22 בפברואר 2021 - 10:43

היי, האם יש הבדל אם מוסיפים שיבולת שועל דקה או עבה? בנוסף לא מצוין מתי להוסיף תמצית וניל.

Reply
נטע ליבנה 23 בפברואר 2021 - 13:12

תמצית וניל מוסיפים עם הרטובים. ושיבולת שועל גסה

Reply
עדי 11 במרץ 2021 - 16:31

היי , יש לך מתכון בגרמים?

Reply
נטע ליבנה 11 במרץ 2021 - 19:45

סורי, לא

Reply
דבורה 20 במרץ 2021 - 12:56

5 stars
מתכון מעולה, תודה רבה נטע!
לאחר מספר ניסיונות, אני מפחיתה את כמות השמן וממירה בחמאה, וכן שמה רק חצי כוס סוכר חום. לי זה עובד נהדר 🙂

Reply
מרים 15 ביולי 2021 - 20:03

אפשר לוותר על אגוזי הלוז?
במה אני יכולה להמיר אם לא לוותר?

Reply
נטע ליבנה 15 ביולי 2021 - 21:14

אפשר

Reply
ויקי לוי 18 באוגוסט 2021 - 20:16

אפשרי להקפיא?

Reply
נטע ליבנה 19 באוגוסט 2021 - 11:02

לצערי לא, הן יתפוררו לך אחר כך בהפשרה

Reply
עלמה 3 באוקטובר 2021 - 9:08

5 stars
עוגיות מעלות!!!!

Reply
עירית 6 באוקטובר 2021 - 21:53

האם אפשר להמיר את הביצה ברסק תפוחים? תודה.

Reply
נטע ליבנה 7 באוקטובר 2021 - 8:30

בגדול כן! אבל אני לא ניסיתי אז לא יכולה להתחייב על המרקם

Reply
מוריה 22 באוקטובר 2021 - 9:16

מתכון הדגל שלי! תודה!

Reply
עמי 7 בדצמבר 2021 - 20:34

איזה מתכון גרוע. כל העוגיות נמסו בתנור לכדי יציקה אחת.

Reply
אורנה 10 בדצמבר 2021 - 11:51

מתכון מעולה, בפעם הראשונה עשיתי כמו שכתוב ללא השוקולד
בפעם שניה הפחתתי סוכר בשליש ויצא מעולה. נשמר במקרר בקופסא אטומה, או במקפיא אפילו חודש

Reply
עירית 11 בינואר 2022 - 17:44

החלפתי את הביצה בגביע רסק תפוחים והוספתי עוד 2-כפות קמח, היה לי גם אגוז לוז טחון הוספתי עוד כף. פשוט להסמיך קצת את העיסה. מתכון מצויין

Reply
אביגיל 25 בינואר 2022 - 17:39

5 stars
אמאלה, זה טעים ברמות קשות?????
עשיתי עם קמח כוסמין לבן ויצא מושלם.
ממש תודה על המתכון❤

Reply
לילך 28 בינואר 2022 - 12:12

אפשר במקום קמח רגיל לשים קמח שקדים?

Reply
נירית 27 בפברואר 2022 - 22:04

5 stars
הכנתי עכשיו ויצא מושלם! תודה רבה לך!

Reply
עליזה 2 במאי 2022 - 20:37

מוצלחות מאוד, ממליצה להפחית סוכר

Reply
אביטל 22 במאי 2022 - 10:01

הי, אפשר את אגוזי המלך להחליף בפיקאן או בוטנים או שעדיף לוותר אם אין ?

Reply
נטע ליבנה 24 במאי 2022 - 12:08

אפשר להחליף לפי העדפתך, יצא קצת שונה בטעם אבל לא יפגע בכלום

Reply
דליה כהן 8 ביוני 2022 - 14:10

אני השתמשתי בקמח חיטה רק 1/2 כוס סוכר לא היה לי מספיק שוקולד מריר הוספתי קקאו ערבתי אגוזי לוז עם מלך וגם שומשום הוספתי חמוציות והוספתי קצת מים כרגע בתנור עדיין נראה מעולה תודה על המתכון וההשראה

Reply
לילי 26 באוגוסט 2022 - 17:24

הם נשרפו מלמטה ולא היו מוכנות מספיק מלמעלה

Reply
נתיב 9 באוקטובר 2022 - 13:21

5 stars
וואו, עוגיות טעימות וממכרות ממש, תודה רבה על המתכון

Reply
לימור 27 באוקטובר 2022 - 11:51

יש לי שיבולת שועל קצת עדינה , לא מהסוג הממש גס. יכול להתאים למתכון?

Reply
לימור 28 באוקטובר 2022 - 1:26

5 stars
יצא ממש מעולה, תודה רבה.. הוספתי חמוציות ואגוזי מלך במקום הלוז. הכפלתי כמויות מראש☺️

Reply
רחל 6 בדצמבר 2022 - 14:14

שלום נטע,
הכנתי את העוגיות לפי ההוראות ורק הפחתתי סוכר בערך ב- 50%
בזמן האפיה העוגיות ממש התפשטו והפכו לשטוחות מאד ובסופו של דבר יצאו קצת קשות. האם הסיבה היא בהפחתת הסוכר? תודה

Reply
נטע ליבנה 8 בדצמבר 2022 - 10:14

בהחלט כן!
הסוכר נותן גם ייציבות באפייה לא רק ממתיק.
את יכולה להפחית ברבע אבל לא בחצי

Reply
הגר 7 בדצמבר 2022 - 11:30

5 stars
מתכון פשוט מעולה ויוצאות במרקם מצוין

Reply
Nanami 29 בדצמבר 2022 - 13:58

שיבולת שועל להכנה מהירה אפשר?

Reply
Nanami 29 בדצמבר 2022 - 14:05

אפשר שיבול שועל דקה ולא עבה?

Reply
נטע ליבנה 29 בדצמבר 2022 - 19:29

אפשר אבל העוגיה תצא מאוד דחוסה ופחות כיפית בעיני. הטעם יצא זהה

Reply
Naty 27 בינואר 2023 - 11:22

הי נטע, פעם שניה שאני מכינה אותן ופעם שניה שהן יוצאות שטוחות ?
מבחינת טעם הן מעולות!
לא מצליחה להבין למה…. אולי יש לך רעיון?
לא משמיטה עלום מהמתכון (חוץ מקינמון).
אולי יש לך רעיון?

Reply
נטע ליבנה 29 באפריל 2023 - 20:48

אולי את משטחת אותן על התבנית?
צריך להניח ממש כדור

Reply
אסתר 2 ביולי 2023 - 10:38

מה זה פצפוצי שוקולד ואם אין מה לשים במקום

Reply
נטע ליבנה 2 בספטמבר 2023 - 17:14

שוקולד צ'יפבס. אם אין קוצצים דק טבלת שוקולד רגילה

Reply
Odia 2 באוגוסט 2023 - 20:29

5 stars
העוגיות נפלאות, תודה רבה!!
האם יש עדיפות לאפייה בטורבו או בחול עליון ותחתון?

Reply
נטע ליבנה 2 בספטמבר 2023 - 17:11

אני כמעט תמיד אופה על טורבו

Reply
עטרה 4 באוגוסט 2023 - 12:53

היי העוגיות יצאו הרגע מהתנור והן נורא רכות. זה הגיוני? הן ייתקשו?

Reply
נטע ליבנה 2 בספטמבר 2023 - 17:11

צריך לתת להן להתקרר היטב והן מתקשות

Reply
נויה 8 בספטמבר 2023 - 21:21

5 stars
מושלמות!! התחסלו בפחות משעה
תודה על מתכון מעולה ♡

Reply
Tiferet 10 בספטמבר 2023 - 16:21

הי במה אפשר להמיר את האגוזים?

Reply
נטע ליבנה 6 באוקטובר 2023 - 19:22

אפשר לוותר עליהם

Reply
רונית 3 באוקטובר 2023 - 18:37

5 stars
יצא פשוט מושלםםםם!!! תודה ❤️

Reply
רונית 3 באוקטובר 2023 - 18:37

5 stars
יצא פשוט מושלם תודה❣️

Reply
שרה 14 בינואר 2024 - 20:49

5 stars
עשיתי ויצא מושלם!!!!!!
בדיוק לחורף, עם הכוס תה…
תודה!

Reply
לילך 26 בינואר 2024 - 11:25

עשיתי עם שיבולת שועל דקה ( זה מה שהיה לי בבית) ושקדים ,מושלם !!!!!

Reply
עינב אהובה 5 במרץ 2024 - 7:35

5 stars
מתכון שלמות!! נגמרו בערב אחד:)
הורדתי רבע מהסוכר, החלפתי לקמח קוסמין לבן ושמתי גרעיני דלעת במקום לוז.

Reply
גפן 23 במרץ 2024 - 18:16

5 stars
מושלם!
מכינה אותן כל פעם

Reply
זהבה 15 באפריל 2024 - 16:43

האם אפשר להשמיט את האגוזים ?שיתאים לילדות?

Reply
אילנית 7 ביוני 2024 - 15:30

שמתי רק חצי כוס סוכר חום, ובמקום מים, סחטתי מיץ מתפוז שלם.
יצא מעולה!!

Reply
רותם 17 ביולי 2024 - 15:51

האם הכוונה לשיבולת שועל מלאה או לקוואקר?

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.