האמת היא שעוגיות גרנולה הן בין העוגיות שאני הכי אוהבת לאפות. מכינים אותן בקערה אחת ולוקח פחות מעשר דקות מהרגע שמתחילים לערבב ועד שהן נכנסות לתנור.
אני מכינה את המתכון הזה כבר שנים, הוא פשוט וסופר גמיש לשינויים. הפעם הוספתי לעוגיות אגוזי לוז ושוקולד, וכבר יצא לי להכין אותן עם חמוציות ושקדים וגם עם שוקולד וקשיו. אתם יכולים להשתולל עם התוספות או לוותר עליהן לגמרי ותמיד יצאו תקבלו עוגיות מושלמות!
ועדי שיושב פה לידי, כבר ממליץ לכולם להכין אותן בכמויות עצומות ולהעמיס בארגזים!! בקיצור קבלו את העוגיות שהולכות לככב בהפסקת הקפה הבאה שלכם.
המתכון ושלבי ההכנה שמורים באייליטס באינסטוש!
רוצו להכין! ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
עוגיות גרנולה מושלמות
מצרכים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס קמח
- 1 כפית אבקת קינמון
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 3/4 כוס אגוזי לוז
- 1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר לא חייבים
הוראות הכנה
-
בקערה גדולה מערבבים שמן וסוכר עד שמקבלים תערובת אחידה.
-
מוסיפים פנימה ביצה ומים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
בכוס מדידה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
-
מקפלים את היבשים לרטובים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
מוסיפים פנימה את הקוואקר, האגוזים והשוקולד ומערבבים עד שהכל נטמע בתערובת.
-
מרפדים תבניות אפייה בנייר פרגמנט. בעזרת 2 כפות או כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים בתבניות במרחק 5 ס"מ אחת מהשניה.
-
אופים ב-170 מעלות 12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
-
מצננים היטב לפני ההגשה. העוגיות נשמרות מעולה במשך 5 ימים בקופסה סגורה.
79 comments
נראות פשוט מעולה! כמה שאני אוהבת עוגיות גרנולה ♥
גם אני! אחת הסכנות הכי גדולות בבית כרגע 😉
אין לנו שיבולת שועל, אפשר להוסיף גרנולה??
גרנולה מוכנה מתוקה יותר, אז אני לא בטוחה איך יצא מבחינת הטעם.
אבל מבחינת האפייה לא תהיה בעיה 🙂
יכולה להציע תחליף לסוכר לאנשים שנמנעים מפחמימות? (דרך אגב עשיתי את המתכון עם כוסמין מלא וחצי מכמות השמן עשיתי שמן זית ויצא מדהים)
אולי ממרח תמרים או סילאן? ?
לצערי לא. לסוכר יש תפקיד חשוב ביצירת המרקם וייצוב העוגייה
בעיני אין הבדל, כולם זה סוכר פשוט. אז אם כבר מכינים להכין כמו שצריך ולהנות במידה 🙂
גם שיבולת שועל זה פחממה. אם את נמנעת מפחממה, תמנעי מאפיה.
כמה עוגיות יוצאות מהמתכון?
15-20 תלוי בגודל שבוחרים
הי
האם אפשר להשתמש באגוזים מלך?
כן!!! אתמול הכנתי עם אגוזי מלך ויצא מעולה!!!
הי , נראה מדהים 😉
אפשר להחליף את הביצה בבננה ?
תודה ושבוע מקסים
כן!!
בהחלט כן
רק חוזרת לעדכן שיצא מדהיים , בתוספת חמוציות ושקדים , איך אומרים ; שווה להיות בדיאטה בבית הזה 😉
תודה ?
Zה לא דיאטטי. גם דברים בריאים כמו שיבולת שועל מפוצצים בקלוריות..
היי, הכנתי את המתכון בפעם הראשונה ויצא מדהים! ניסיתי להכין פעם שניה עם פחות סוכר (כי היה לי טיפה מתוק מידי). שמתי רק חצי כוס סוכר חום בלי חצי כוס סוכר לבן. העוגיות לא התאחדו ולא קיבלו הרבה צבע. האם זה קשור לזה? ואם כן יש דרך להפוך את העוגיה לפחות מתוקה? תודה רבה! 🙂
שיבולת שועל שלמה ?
כן
העוגיות הקבועות אצלי בבית, עם שוקולד ציפס יוצא מושלם!
הכנתי היום! עוגיות נדירות!! תודה נטע
צריך לשבור את אגוזי הלוז או להכניס אותם שלמים לבלילה?
האם אגוזי הלוז צריכים להיות קלופים?
שלמים, לא חייבים קלופים
עוגיות מאוד מוצלחות עם שוקולד ציפס, עשינו בבית כבר כמה פעמים ולא התאכזבנו
מתכון מעולה ומאוד גמיש לשינויים?
אליפות מתכון מדויק פעם ראשונה אחרי הרבה זמן שיצאו עוגיות ברמה גבוהה מאוד. תודה! @
היי, האם יש הבדל אם מוסיפים שיבולת שועל דקה או עבה? בנוסף לא מצוין מתי להוסיף תמצית וניל.
תמצית וניל מוסיפים עם הרטובים. ושיבולת שועל גסה
היי , יש לך מתכון בגרמים?
סורי, לא
מתכון מעולה, תודה רבה נטע!
לאחר מספר ניסיונות, אני מפחיתה את כמות השמן וממירה בחמאה, וכן שמה רק חצי כוס סוכר חום. לי זה עובד נהדר 🙂
אפשר לוותר על אגוזי הלוז?
במה אני יכולה להמיר אם לא לוותר?
אפשר
אפשרי להקפיא?
לצערי לא, הן יתפוררו לך אחר כך בהפשרה
עוגיות מעלות!!!!
האם אפשר להמיר את הביצה ברסק תפוחים? תודה.
בגדול כן! אבל אני לא ניסיתי אז לא יכולה להתחייב על המרקם
מתכון הדגל שלי! תודה!
איזה מתכון גרוע. כל העוגיות נמסו בתנור לכדי יציקה אחת.
מתכון מעולה, בפעם הראשונה עשיתי כמו שכתוב ללא השוקולד
בפעם שניה הפחתתי סוכר בשליש ויצא מעולה. נשמר במקרר בקופסא אטומה, או במקפיא אפילו חודש
החלפתי את הביצה בגביע רסק תפוחים והוספתי עוד 2-כפות קמח, היה לי גם אגוז לוז טחון הוספתי עוד כף. פשוט להסמיך קצת את העיסה. מתכון מצויין
אמאלה, זה טעים ברמות קשות?????
עשיתי עם קמח כוסמין לבן ויצא מושלם.
ממש תודה על המתכון❤
אפשר במקום קמח רגיל לשים קמח שקדים?
הכנתי עכשיו ויצא מושלם! תודה רבה לך!
מוצלחות מאוד, ממליצה להפחית סוכר
הי, אפשר את אגוזי המלך להחליף בפיקאן או בוטנים או שעדיף לוותר אם אין ?
אפשר להחליף לפי העדפתך, יצא קצת שונה בטעם אבל לא יפגע בכלום
אני השתמשתי בקמח חיטה רק 1/2 כוס סוכר לא היה לי מספיק שוקולד מריר הוספתי קקאו ערבתי אגוזי לוז עם מלך וגם שומשום הוספתי חמוציות והוספתי קצת מים כרגע בתנור עדיין נראה מעולה תודה על המתכון וההשראה
הם נשרפו מלמטה ולא היו מוכנות מספיק מלמעלה
וואו, עוגיות טעימות וממכרות ממש, תודה רבה על המתכון
יש לי שיבולת שועל קצת עדינה , לא מהסוג הממש גס. יכול להתאים למתכון?
יצא ממש מעולה, תודה רבה.. הוספתי חמוציות ואגוזי מלך במקום הלוז. הכפלתי כמויות מראש☺️
שלום נטע,
הכנתי את העוגיות לפי ההוראות ורק הפחתתי סוכר בערך ב- 50%
בזמן האפיה העוגיות ממש התפשטו והפכו לשטוחות מאד ובסופו של דבר יצאו קצת קשות. האם הסיבה היא בהפחתת הסוכר? תודה
בהחלט כן!
הסוכר נותן גם ייציבות באפייה לא רק ממתיק.
את יכולה להפחית ברבע אבל לא בחצי
מתכון פשוט מעולה ויוצאות במרקם מצוין
שיבולת שועל להכנה מהירה אפשר?
אפשר שיבול שועל דקה ולא עבה?
אפשר אבל העוגיה תצא מאוד דחוסה ופחות כיפית בעיני. הטעם יצא זהה
הי נטע, פעם שניה שאני מכינה אותן ופעם שניה שהן יוצאות שטוחות ?
מבחינת טעם הן מעולות!
לא מצליחה להבין למה…. אולי יש לך רעיון?
לא משמיטה עלום מהמתכון (חוץ מקינמון).
אולי יש לך רעיון?
אולי את משטחת אותן על התבנית?
צריך להניח ממש כדור
מה זה פצפוצי שוקולד ואם אין מה לשים במקום
שוקולד צ'יפבס. אם אין קוצצים דק טבלת שוקולד רגילה
העוגיות נפלאות, תודה רבה!!
האם יש עדיפות לאפייה בטורבו או בחול עליון ותחתון?
אני כמעט תמיד אופה על טורבו
היי העוגיות יצאו הרגע מהתנור והן נורא רכות. זה הגיוני? הן ייתקשו?
צריך לתת להן להתקרר היטב והן מתקשות
מושלמות!! התחסלו בפחות משעה
תודה על מתכון מעולה ♡
הי במה אפשר להמיר את האגוזים?
אפשר לוותר עליהם
יצא פשוט מושלםםםם!!! תודה ❤️
יצא פשוט מושלם תודה❣️
עשיתי ויצא מושלם!!!!!!
בדיוק לחורף, עם הכוס תה…
תודה!
עשיתי עם שיבולת שועל דקה ( זה מה שהיה לי בבית) ושקדים ,מושלם !!!!!
מתכון שלמות!! נגמרו בערב אחד:)
הורדתי רבע מהסוכר, החלפתי לקמח קוסמין לבן ושמתי גרעיני דלעת במקום לוז.
מושלם!
מכינה אותן כל פעם
האם אפשר להשמיט את האגוזים ?שיתאים לילדות?
שמתי רק חצי כוס סוכר חום, ובמקום מים, סחטתי מיץ מתפוז שלם.
יצא מעולה!!
האם הכוונה לשיבולת שועל מלאה או לקוואקר?