עוגיות גרנולה מושלמות

מאת נטע ליבנה
עוגיות גרנולה מושלמות

האמת היא שעוגיות גרנולה הן בין העוגיות שאני הכי אוהבת לאפות. מכינים אותן בקערה אחת ולוקח פחות מעשר דקות מהרגע שמתחילים לערבב ועד שהן נכנסות לתנור.עוגיות גרנולה מושלמותעוגיות גרנולה מושלמות

אני מכינה את המתכון הזה כבר שנים, הוא פשוט וסופר גמיש לשינויים. הפעם הוספתי לעוגיות אגוזי לוז ושוקולד, וכבר יצא לי להכין אותן עם חמוציות ושקדים וגם עם שוקולד וקשיו. אתם יכולים להשתולל עם התוספות או לוותר עליהן לגמרי ותמיד יצאו תקבלו עוגיות מושלמות!עוגיות גרנולה מושלמות

ועדי שיושב פה לידי, כבר ממליץ לכולם להכין אותן בכמויות עצומות ולהעמיס בארגזים!! בקיצור קבלו את העוגיות שהולכות לככב בהפסקת הקפה הבאה שלכם.

המתכון ושלבי ההכנה שמורים באייליטס באינסטוש!

5 from 1 vote
הדפס

עוגיות גרנולה מושלמות

מצרכים

  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • 3/4 כוס אגוזי לוז
  • 1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר לא חייבים

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים שמן וסוכר עד שמקבלים תערובת אחידה.

  2. מוסיפים פנימה ביצה ומים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  3. בכוס מדידה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.

  4. מקפלים את היבשים לרטובים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  5. מוסיפים פנימה את הקוואקר, האגוזים והשוקולד ומערבבים עד שהכל נטמע בתערובת.

  6. מרפסים תבניות אפייה בנייר פרגמנט. בעזרת 2 כפות או כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים בתבניות במרחק 5 ס"מ אחת מהשניה.

  7. אופים ב-170 מעלות 12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

  8. מצננים היטב לפני ההגשה. העוגיות נשמרות מעולה במשך 5 ימים בקופסה סגורה.

אפיתם עוגיות גרנולה? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

4 comments
0

בטח יעניין אתכם גם

4 comments

נטלי 27 בדצמבר 2019 - 8:43


נראות פשוט מעולה! כמה שאני אוהבת עוגיות גרנולה ♥

Reply
נטע ליבנה 27 בדצמבר 2019 - 12:08

גם אני! אחת הסכנות הכי גדולות בבית כרגע 😉

Reply
רוית 27 בדצמבר 2019 - 22:38

אין לנו שיבולת שועל, אפשר להוסיף גרנולה??

Reply
נטע ליבנה 1 בינואר 2020 - 9:51

גרנולה מוכנה מתוקה יותר, אז אני לא בטוחה איך יצא מבחינת הטעם.
אבל מבחינת האפייה לא תהיה בעיה 🙂

Reply

השאר תגובה