קציצות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות, מתכון שכל אמא קרייריסטית חייבת להכיר. כי מה יותר קל מלהכין סיר ענק של קציצות מושלמות ברוטב עגבניות ולהשאיר אותו לילדים, שיחממו כשהם חוזרים הביתה רעבים ועייפים מבית הספר.קציצות ברוטב עגבניות

מי היה מאמין שאפשר להכין ארוחה מלאה, בריאה ומשביע לכל המשפחה בפחות משעה? וכזו שאפשר לשמור במקרר ולחמם גם יומיים שלושה אחרי שהכנו. אם אתן כמוני וחשוב לכן שהילדים יאכלו בריא, קציצות ברוטב עגבניות הוא בול בשבילכן. הקציצות הן מיקס של בשר עוף רזה וטעים והודו אדום שמכיל כמות גדולה של ברזל וחלבון. בנוסף לעניין הבריאותי יש כאן גם את הפן הכלכלי, אם אתם משוות את המחיר של קניית בשר טרי לקניית קציצות או שניצלים קפואים, תגלו מהר מאוד שהדרך לחסוך היא להכין הכל בבית. נכון, זה דורש מאיתנו קצת יותר השקעה, אבל כשזה נוגע לבריאות של הילדים שלנו, אני חושבת שזה שווה כל שניה שאנחנו משקיעות.קציצות ברוטב עגבניות

מאז שאני אמא גילית איזה מצרך יקר הוא הזמן שלנו. בגדול היום שלי מתחלק לזמן עבודה וזמן ליאו, רק שבין לבין יש לי גם מטלות בית מעצבנות כמו לעשות כביסה, לנקות ושאלוהים יעזור לי, אבל לסדר את הבית שאצלי זו פשוט משימה בלתי אפשרית. מפה לשם יוצא שהרבה פעמים מגיעה השעה לאסוף את המתוקי מהגן ולא הספקתי לאכול צהריים או להכין לו משהו לאכול (כי לפחות אצלי הוא חוזר מורעב מהגן).

בהתחלה זרמתי עם הדילוג על ארוחת צהריים, אבל אז עדי התחיל להתמרמר ולהתלונן שאין אוכל בבית והוא אוכל רק ג'אנק. מה שאילץ אותי להפעיל קצת את יכולות הסופר אמא שלי ולחשוב על פתרון מהיר ויעיל לארוחות הצהריים. גיליתי שמה שעובד לי הכי טוב זה להכין סיר גדול של קציצות ברוטב עגבניות או כמה מגשי קציצות אפויות ולשמור אותם במקרר או בפריזר. ככה כשמגיעה השעה לארוחת צהריים אני נעזרת בנפלאות המיקרו ומתקתקת ארוחה שלמה בכמה דקות ובלי בלאגן במטבח.קציצות ברוטב עגבניות

תאמינו לי שמאז שהתחלתי להכין את סירי ההכן ושמור במקרר, ההתנהלות היום יומית שלי השתפרה פלאים. יש לי הרבה יותר זמן למטלות המעצבנות בבית ואני עדיין מספיקה לסיים את המשימות שאני מציבה לעצמי בעבודה (בכל זאת עצמאית), ולאכול בריא וטעים. עדי מבסוט עד השמיים שהוא לא אוכל יותר ג'אנק ולליאו מחכה צלחת מדוגמת כשהוא חוזר הביתה מהגן.

בקיצור רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא <3

 

קציצות ברוטב עגבניות

מצרכים

לקציצות

  • 1/2 קילו עוף טחון
  • 1/2 קילו הודו אדום טחון
  • 1/2 צרור פיטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1/2 צרור פיטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית טימין יבש קצוץ
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

מכינים את הקציצות

  1. מניחים את כל המצרכים בקערה גדולה ולשים עם הידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת, עם ידיים מעט רטובות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

מכינים את הרוטב

  1. בסיר רחב (סוטאג'), מחממים שמן זית ושום.

  2. כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך מעט שקוף.

  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה את הקציצות, חשוב להניח את הקציצות בשכבה אחדיה על מנת שיתבשלו האופן אחיד.

  4. מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים לאש נמוכה בינונית ומבשלים כ-25 דקות או עד שהקציצות מבושלות לגמרי והרוטב הצטמצם מעט.

  5. מגישים על מצע של אורז מאודה או פסטה.

הכנתם קציצות ברוטב עגבניות? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!קציצות ברוטב עגבניות

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה