[bws_google_captcha]
איך להכין גיבץ' מושלם

מזג האוויר החורפי שחזר ובגדול דחף אותי למטבח להכין גייבץ'! אני יודעת שזה אוכל של פעם, אבל מה רע באוכל של פעם? תכלס זה הרבה יותר טעים מכל אוכל מעובד שמכינים בשניה ומציל ירקות שיושבים במקרר רגע לפני שהם מוסרים נשמתם.

אז הכנתי גיבץ' ואווו איזה גיבץ', כזה בדיוק כמו שאמא שלי היתה מכינה כשהייתי קטנה. כזה שפעם היו אוכלים רק בדיאטה, כי בואו מה יותר דיאטטי מגיבץ'? כזה שלא ברור למה אני לא מכינה כל שבוע בחורף, כי הוא פשוט מושלם, כן מושלם!איך להכין גיבץ' מושלם

אז איך להכין גיבץ' מושלם אתם שואלים? האמת שזה אחד המתכונים הכי קלים ומהירים להכנה. כל מה שצריך זה לקלף ולחתוך ירקות, אפשר גם כאלה שהם רגע לפני פגישה עם הפח. ואז מטגנים, מתבלים, מבשלים ואם רוצים גם אופים מעט. זהו! תקשיבו זה באמת אחד המתכונים ולא ברור איך לא העלתי אותו לפה עד עכשיו.

אני אוהבת להגיש את הגיבץ' על מצע של אורז, לפעמים אני מפזרת מעל קצת גבינת פטה או המאירי ולפעמים אוכלת כתוספת לטופו או עוף. באמת שהוא משתדך נפלא להכל ואפילו טעים כסלט על טוסט.

בקיצור לכו תכינו ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.

איך להכין גיבץ' מושלם

מצרכים

  • 1 חציל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות
  • 2 גמבות אדומות גדולות, נקיות מהליבה וחתוכות לקוביות
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף ופרוס לקוביות
  • 1 בצל לבן גדול, קלוף ופרוס לקוביות
  • 6 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • 1 שפורפרת רסק עגבניות (130 גרם)
  • 1 ו-1/2 כפות פפריקה בשמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 ליטר מים חמים

הוראות הכנה

  1. בסיר סוטאג' גדול מחממים שמן זית, בצלים ושום עד להזהבה.

  2. מוסיפים חציל, קישואים, גזרים ופלפלים ומבשלים כעשר דקות תוך כדי ערבוב. עד שהירקות יחרכו ויתרכו מעט.

  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, התבלינים והמים. מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית 30-40 דקות או עד שהירקות מתרככים. חשוב לערבב מדי פעם.

  4. מומלץ לאפות את הסיר בתנור על חום 180 מעלות לעוד 30 דקות, אבל ממש לא חובה.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה