Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
בורקס תרד יווני בריא

גרסה קצת אחרת ובריאה לבורקס תרד היווני שאני כל כך אוהבת ומתגעגעת אליובורקס תרד יווני בריא

לצערי הממש גדול, ליון כנראה שאני לא אגיע בקיץ הקרוב, אילוצים וכאלה. אבל על בורקס יווני ממש לא בא לי לוותר. עכשיו בכל זאת דיאטנית ולמרות שאני ממש מעודדת את כולם לאכול את הדבר האמיתי התחשק לי לאכול בורקס תרד עם פחות שמן וחמאה מהגרסה הרגילה.

אז הכנתי בורקס תרד יווני בריא! איך אתן בטח שואלות? בקלות, עשיתי גרסה קלילה עם דפי אורז מגולגלים שטבלתי בביצה ופרורי לחום. המילוי בדיוק אותו מילוי והטעם גן עדן, בחיי! אפילו עדי שאוהב דפי אורז רק בספרינג רולס ומלאווח זרם ויש לומר טרף את המאפה היווני החלומי.

לא מדובר פה על גירסה דיאטטית, אבל הרבה פחות שומנית מהבורקס הרגיל וגם קצת פחות פחמימתית. אני בתקופה כזו שיותר מדי שומן ישר עושה לי צרבת, כנראה שזה בא עם הגיל, והבורקס הזה הוא בול מה שהייתי צריכה. הוא אחלה ארוחת ערב או בוקר בשבת בבוקר, מכינים אותו די מהר יחסית לגרסה המקורית והוא נחטף ישר מהמגש.

הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.

בורקס תרד יווני בריא

מספר מנות 10 בורקסים

מצרכים

  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 500 גרם עלי תרד בייבי שטופים היטב
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 120 גרם גבינת פטה
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 10 ניירות אורז עגולים גדולים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כוס פירורי לחם

הוראות הכנה

  1. מחממים במחבת גדול שמן, בצל ירוק, תרד ומלח. מבשלים עד שהתרד מתכווץ, מצננים וסננים היטב מנוזלים עודפים.

  2. מרטיבים נייר אורז במים קרים ל10 שניות.

  3. מניחים את העלה על משטח יבש ומניחים במרכז כף מהמילוי.

  4. מגלגלים את הקצה העליון מעל למילוי, סוגרים את הצדדים למרכז, כך שנוצר מלבן וממשיכים לגלגל עד לקבלת גליל מהודק. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים, עד שנגמר המילוי.

  5. טובלים את הגלילים בביצה הטרופה ואז מעבירים לפירורי הלחם.

  6. מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים על 180 מעלות 15-20 דקות או עד להזהבה.

בטח יעניין אתכם גם

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.