חטיפי חומוס מתובלים וקריספיים הם ללא ספק מנת פתיחה מושלמת לעל האש של יום העצמאות, או נישנוש בריא לצפייה במשחקי כדור רגל או האולימפידה ששמעתי שאמורה להתקיים בקיץ. ובכלל כיף להכין אותם בכל פעם שמארחים ורוצים להעשיר את השולחן בעוד מנה קראנצ'ית וכיפית.
אחרי ששנה שעברה חגיגות יום העצמאות שלי כללו צפייה בבית הנייר ועל האש מאולתר על המדרכה בפלורנטין. השנה החלטתי שאני חוגגת את יום העצמאות כמו שלא נחגג מעולם. אני מתכוונת לפרסם שלל מתכוני חג שיתאימו לכל מי שמתכנן ברביקיו על גחלים או חגיגות יותר צנועות בבית. המתכונים יעלו לבלוג ולערוץ כמו תמיד, כשיריית הפתיחה היא המתכון לחטיפי חומוס מתובלים וקריספיים.
חטיפי החומוס הם בעצם כדורי חומוס מקופסת שימורים או כאלה שהשרתם במים ובישלתם, אם אתם מהמשקיעים, שעוברים קלייה של חצי שעה בתנור עם תבלינים. התוצאה קראנצ'ית בשגעון וכיפית כמנה ראשונה, נישנוש או תוספת פריכה לסלט ירקות או חסה.
ההכנה של חטיפי החומוס ממש קלה ולוקחת פחות מחמש דקות עבודה. חטיפי החומוס נשמרים כשבוע בצנצנת סגורה על השיש, למרות שאצלי הם אף פעם לא מחזיקים כל כך הרבה זמן ונוטים להתחסל ישירות מהמגש.
מחכה לתיוגים של חטיפי חומוס שהכנתם בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק
חטיפי חומוס מתובלים וקריספיים
מצרכים
- 1 קופסת שימורים גרגרי חומוס שלמים 340-400 גרם חומוסים רכים
- 2 כפות שמן זית
- 3/4 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 ו-1/2 כפיות שום גבישי
- 1/4 כפית צ'ילי יבש אפשר לוותר או להוסיף
הוראות הכנה
-
מסננים את גרגרי החומוס מהנוזל.
-
מעבירים למגבת יבשה וסופגים שאריות נוזלים. אם נשארות קליפות על גרגרי החומוס מפרידים ומסלקים אותן.
-
מעבירים את גרגרי החומוס לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
מזלפים מעל את הזמן ומפשרים את התבלינים, מערבבים היטב כך שכל גרגרי החומוס יעטפו בתערובת.
-
אופים חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
-
מגישים חם או מצננים לטמפ' החדר ומעבירים לצנצנת אטומה ושומרים על השיש.
4 comments
האפייה היא על מצב טורבו או פס עליון-תחתון רגיל?
טורבו
האם אפשר להשתמש בגרגרי חומוס יבשים ולא משומרים ? אולי להשרות אותם לפני …
אפשר אם תשרי לילה לפני ותבשלי עד לריכוך. כמו כן אפשר גם חומוס קפוא מופשר