[bws_google_captcha]
באבא גנוש - סלט חצילים קלויים עם טחינה

אם יש מנה שהיא חובה אצלי בעל האש זה באבא גנוש, סלט חצילים קלויים עם טחינה. עכשיו שלא תטעו, זה אומנם טעים כפתיח אבל אפשר לגמרי למרוח את סלט החצילים האלוהי הזה על לחם או לאכול כמתבל עם ירקות טריים ופריכים.באבא גנוש - סלט חצילים קלויים עם טחינהבאבא גנוש - סלט חצילים קלויים עם טחינה

ברור שבאידאל הכי כדאי לקלות את החצילים על גריל פחמים, ככה זה גם הכי מתאים ליום העצמאות וגם נותן לחצילים טעם מעושן. אבל אני אוהבת להכין סלט חצילים במטבח הקטן שלי שם אין לי לא גז ולא מנגל מתקפל. אז אני תמיד קולה את החצילים בתנור על מצב גריל.באבא גנוש - סלט חצילים קלויים עם טחינהבאבא גנוש - סלט חצילים קלויים עם טחינה

הנה כמה טיפים חשובים שכדאי לקרוא לפני שאתם מתחילים להכין סלט חצילים בבית:

– חשוב לבחור חצילים כמה שיותר קלים. מה זה אומר? שכשאתם בוחרים את החצילים אתם מרימים אותם ומרגישים את המשקל. אם החציל מרגיש לכם כבר הוא ממש לא מתאים. אנחנו רוצים לבחור חצילים קלים, כאלה שירגישו כאילו אין בתוכם כלום.

– אם אתם צולים על גריל פחמים או גז, זמני הקלייה יכולים להשתנות. שימו לב שהחציל מוכן ברגע שהקליפה מתחילה להתפוצץ וסכין שננעץ במרכז יוצא ממש בקלות.

– קליית החצילים על גז, תהייה ממש על הלהבה ולא במחבת. הקלייה מאוד מאוד מלכלכת, אני ממש ממליצה לכם לרפד את הגז בנייר אלומיניום לפני שאתם מתחילים.

– אם הקלייה בתנור חשוב מאוד לכוון את התנור על תוכנית גריל עליון ולהניח את התבנית בשלב הכי גבוה של התנור.

– חשוב מאוד להניח את החצילים הקלויים בקערה ולכסות בניילון. שלב זה מאפשר לחצילים להגיר נוזלים ולקבל טעם מעושן יותר. רק אל תשכחו להיפטר מעודפי נוזלים בחצילים לפני שאתם מתחילים את שלב גריפת בשר החציל.

– הבאבא גנוש נשמר במקרר בכלי סגור למשך 4 ימים.

לחצו כאן לכל המתכונים הכי שווים ליום העצמאות!
מחכה לתיוגים של חטיפי חומוס שהכנתם בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק

באבא גנוש - סלט חצילים קלויים עם טחינה

מצרכים

  • 3 חצילים בינוניים כקילו חצילים
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1 כף שמן
  • 2 כפיות שום גבישי
  • 1 כפית מלח
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 חופן פיטרוזליה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום הכי גבוה במצב גרילה.

  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אלומיניום ומעל נייר פרגמנט.

  3. מניחים את החצילים בתבנית ומכניסים לתנור לשלב העליון.

  4. קולים את החצילים 20 דקות, הופכים עם מלקחחים וקולים עוד 10 דקות.

  5. מעבירים את החצילים החמים לקערת זכוכית ומכסים בשקית נייון או ניילון נצמד. נותנים להם להגיר נוזלים במשך רבע שעה.

  6. מעבירים חציל חציל לקרש חיתוך, חוצים לשניים במרכז וגורפים את בשר החצילים לקערת זכוכית. שימו לב לנער את החצילים היטב מעל הקערה כדי שכל הנוזלים יצאו החוצה.

  7. מועכים את החצילים עם מזלג, מוסיפים, טחינה, שמן, תבלינים, מיץ לימון ופיטרוזליה. מערבבים היטב ומגישים.

באבא גנוש - סלט חצילים קלויים עם טחינה

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה