בתקופה האחרונה אני אוכלת בעיקר על הדרך. אני יודעת שלאכול בעמידה זה על הפנים, והלוואי והיה לי את הזמן או הפנאי לשבת ולאכול כמו שכל אחד צריך, אבל בתקופה האחרונה אני פשוט לא מצליחה למצוא איזון.
מה שאני כן משתדלת (ואפילו מצליחה לעשות) זה לפנות חצי שעה להכנות במטבח פעם ביום, חצי שעה שחוסכת לי להזמין ג'אנק פוד הביתה או ליפול שוב על פירכית עם קוטג'. זה בטח נשמע לכם מצחיק, מה אפשר להספיק בחצי שעה של לבישולים? אבל תתפלאו לדעת שאני מצליחה לדחוס המון בחצי שעה.
אחת האהבות החדשות שלי היא חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן שלוקח בול 10 דקות להכין. תעשו לעצמכם טובה, כשאתם מכינים את החיתוכיות בבית תשתמשו בחמאת בוטנים טבעית ללא ממתיקים, לפחות אם אתם הולכים על הגירסה הבריאה.
ועוד משהו – המתכון הזה מושלם לצליאקים רק חשוב לוודא שאין סכנת זיהום גלוטן באף אחד מהמצרכים.
חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן
מצרכים
לחיתוכיות
- 1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
- 1/2 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
- 1/2 כוס סירופ מייפל
- 3/4 כוס שקדים טחונים
לציפוי שוקולד מריר
- 1 כוס שוקולד צ'יפס משוקולד מריר
- 1/2 כוס חמאת שקדים
הוראות הכנה
-
בקערה בינונית מערבבים את שני סוגי חמאת הבוטנים, מייפל ושקדים טחונים. מערבבים עד שנוצרת תערובת סמיכה שכבר קשה לערבב.
-
מעבירים את התערובת לתבנית 20X20 שריפדתם מראש בנייר אפייה.
-
משטחים את התערובת בעזרת מרית סיליקון.
-
בקערה בינונית נפרדת שמתאימה למיקרו שמים שוקולד וחמאת השקדים וממיסים. מערבבים עד שנוצר רוטב אחיד.
-
שופכים את תערובת השוקולד על תערובת חמאת הבוטנים ומיישרים בעזרת סכין או כף.
-
מעבירים לפריזר לשעתיים לפחות ורק אז חותכים לקוביות ומגישים.
הערות
- אם רוצים לשדרג את החיתוכיות מפזרים אגוזים קצוצים מעל שכבת השוקולד לפני שמעבירים לפריזר.
רוצים מתכונים נוספים לחטיפים בריאים? נסו את חטיפי גרנולה בריאים או את חטיף שקדים קוקוס טבעוני ללא גלוטן
8 comments
נראים פשוט מעולה! איך אני אוהבת שוקולד וחמאת בוטנים יחד 🙂
שילוב מנצח 3>
תודה, נשמע מדהים! הולכת לנסות…
רק לדעתי יש טעות במספר 4, אני מניחה הכוונה לחמאת שקדים ולא בוטנים? ?
צודקת!
ואל תשכחי לשלוח לי תמונה או לתייג אותי באינסטוש 😉
אפשר לשים אגוזים טחונים במקום שקדים טחונים?
מאמינה שיעבוד אותו דבר, אבל הטעם ישתנה מעט.
נראה מעולה. אם אין לי חמאת שקדים אפשר טחינה במקום?
אפשר, הטעם יצא שונה