Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

חמאת אגוזים חלומית

מאת נטע ליבנה
חמאת אגוזים חלומית

איך אני אוהבת חמאת אגוזים!! אם אתם קוראים את הבלוג, אתם כבר יודעים שכבר מזמן העליתי מתכונים לחמאת בוטנים וחמאת שקדים.

בעיני העולם מתחלק למי שאוהב חמאות אגוזים ומי שלא (מי אתם אנשים, באמת?), לא כולל את האלרגים כמובן. ואצלנו בבית חמאת אגוזים היא מוצר בסיס. היא נמרחת נהדר בכריכים, כיף לטבול בה מקלות גזר ותפוחים, היא משתלבת נהדר בדייסות ומעשירה כמעט כל מאפה.חמאת אגוזים חלומית

חמאת אגוזים היא מזון דחוס תזונתית, כלומר היא עשירה בויטמינים ומינראלים, חומצות שומן רב בלתי רוויות, סיבים תזונתיים ואפילו חלבון. זו כמובן רק אחת הסיבות (החשובות) שהיא מזון בסיס בבית שלי, אבל בעיקר הסיבה שאני ממליצה לאמהות להוסיף אותה למזווה בבית.

חמאת אגוזים חלומית

הכי טעים על טוסט עם בננות

ברור שאפשר לקנות חמאת אגוזים מוכנה בסופר, אבל אם תהפכו לרגע את האריזות הנוצצות תגלו שלא כל הנוצץ זהב! תמיד מוסיפים פנימה חומרים משמרים, סוכר (שזה הכי הזוי בעיני) ועוד מרכיבים עם שמות מוזרים שאתם ממש לא רוצים להכניס לגוף שלכם. הפעם החלטתי להכין את חמאת האגוזים מפקאנים ואגוזי לוז, אבל אתם לגמרי יכולים לשחק עם האגוזים והמינונים. לפעמים אני מחליפה את אגוזי הלוז בשקדים או פיסטוקים וזה יוצא גם מעולה ממש.חמאת אגוזים חלומית

אם אתם מחפשים ממרחים בריאים להוסיף לכריכים של הקטנטנים בבוקר, חמאת אגוזים היא לגמרי הגו טו שלכם. היא טבעונית, סופר קלה להכנה ואפשר להתאים לה שלל פירות שהקטנטנים אוהבים. החמאה נשמרת בצנצנת זכוכית על השיש לפחות שבועיים, רק בהצלחה לא לסיים את הקופסה תוך יומיים, שזה מה שתמיד קורה לי חחחח.

הנה סרטון זריז עם כל שלבי ההכנה של חמאת אגוזים חלומית בבית:

רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)

הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!

חמאת אגוזים חלומית

מספר מנות 1 צנצנת של 250 מ"ל

מצרכים

  • 2 כוסות פקאנים טבעיים
  • 1 כוס אגוזי לוז
  • 1/2 כפית מלח ים אטלנטי אפשר לשחק עם המינונים של המלח

הוראות הכנה

  1. מניחים את האגוזים בתבנית אפייה וקולים במשך 10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

  2. מעבירים את האגוזים הקלויים למעבד מזון ומוסיפים מלח.

  3. טוחנים את האגוזים עד שמתקבלת חמאה במרקם שאוהבים. חשוב לעצור מדי פעם ולגרוף את צידי קערת מעבד המזון.

  4. שומרים בצנצנת זכוכית על השיש או במקרר.

חמאת אגוזים טבעונית

בטח יעניין אתכם גם

1 comment

חן 10 במרץ 2024 - 17:58

שלום,תודה!
מתאים לכל מעבד מזון? כי ניסיתי בשלי (די בטוחה שאחרי השריה) ופשוט התחמם ולא הפך למרקם כזה בכלל,נשאר קמחי…
אפשר בלי קליה?(לא זוכרת אם קליתי לפני המעבד מזון,יש מצב שכן בלית ברירה..ולא עזר) כי הקלטה די מאבדת..את הדברים הטובים..
תודה!!
חן

Reply

השאר תגובה






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.