לפני כמה ימים אני וליאו התארחנו אצל בת דודה שלי דקל. לי ולדקל יש הסכם לא כתוב, היא מארחת ואני אחראית על הכיבוד, כלומר אופה, מבשלת וכל מה שקשור באוכל. רציתי להכין מאפינים עם חמאת שקדים שתמיד יש לה במזווה, ואיך שהרמתי את האריזה חשכו עיניי. לכאורה היא מזמינה את חמאת השקדים הכי שווה שיש מחו"ל, משקדים אורגנים ולא מהונדסים גנטית, רק שברשימת הרכיבים פתאום הופיעו רכיבים כמו סוכר קנים ומייצבים שממש לא צריכים להיות בה.
רגע אחרי שעשיתי הרצאה על תוויות מזון ורכיבים שצריכים להיות במוצרים טבעיים, הבטחתי שבפעם הבאה שנגיע, נביא איתנו חמאת שקדים אמיתית שנכין בעצמנו בבית. אז הרמתי את הכפפה והייתי צריכה לעמוד במילה שלי ואתמול נכנסתי למטבח והחלטתי שאני מנסה להכין חמאת שקדים ביתית. מה הסיכוי שזה כזה מסובך? כבר הצלחתי להכין נוטלה שיצאה יותר בריאה וטעימה מהמקור, כמה קשה הולך להיות להכין חמאת שקדים?
התחלתי עם שקדים מולבנים שהיו בבית והתוצאה היתה טובה אבל לא מושלמת. אז ניסיתי להכין משקדים שלמים עם קליפה ובחיי שיצא לי יותר טעים מכל ממרח שקדים שמוכרים במחיר מופרז בחניות טבע ובסופרים.
מה צריך כדי להכין חמאת שקדים? שקדים! כן זה כל מה שצריך, בלי תוספות מיותרות ובלי סוכר להמתקה. שקדים כמו כל האגוזים עשירים בשומן וברגע שקולים אותם וטוחנים הם הופכים למחית רכה וטעימה. אפשר לשדרג את חמאת השקדים עם קצת מלח גס אבל בחיי שאין באמת צורך, היא טעימה איך שהיא טבעית וללא תוספות.
ומה עושים עם חמאת שקדים? אני מוסיפה אותה למאפים מתוקים כתחליף לשומן, נגיד במקום חמאה רגילה, לדייסת שיבולת שועל שליאו אוכל בבוקר והכי אוהבת למרוח אותה על קרקר או טוסט ולאכול בארוחת הבוקר.
חמאת שקדים ביתית ממרכיב אחד בלבד
מצרכים
- 2 כוסות שקדים טבעיים עם הקליפה
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
מפזרים את השקדים בשכבה אחידה על תבנית האפייה וקולים בתנור 5-7 דקות או עד שהשקדים מפיצים ריח אגוזי בבית.
-
מעבירים את השקדים הקלויים לבלנדר חזק וטוחנים, עוצרים מדי פעם ולגרוף שאריות שקדים מצידי הבלנדר. ממשיכים לטחון עד לקבלת מחית חלקה ונוזלית מעט.
-
מאחסנים בצנצנת סגור ושומרים במקרר עד שבועיים.
13 comments
היי!
נראה מדהים
צריך לטחון את השקדים כשהם חמים? או שאפשר לחכות שיתקרר?
תוודהה
אני טוחנת כשהם חמים, יותר קל לטחון אותם ככה.
יש מעבדי מזון שצריכים קצת לנוח תוך כדי
תודה!
הכנתי ויצא מושלם!!!
מושלםםםםםם
היי, כמה זמן בערך צריך לטחון? טחנתי 10 דקות בערך וזה עוד נשאר שקדים טחונים..
אז להמשיך לטחון עד שמתקבל מרקם קרמי
אבל שמעתי שאם קולים את השקדים מאבדים ערכים תזונתים ומאבדים אנזים
שמועוך זה דבר נורא.
אין שום בעיה עם קליית השקדים, הם עדיין מזינים ועשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויו בריאות
הי, נראה מצוין! על איזה בלנדר את ממליצה [מה שיש לי כעת גם לא טוחן עד הסוף וגם לוקח לו המון המון זמן כ25 דק]?
לי יש נינג'ה והוא ממש מצויין ואני אוהבת, אבל כל בלנדר עוצמתי יעשה את העבודה וגם מעבד מזון אם אין בלנדר
איך את מביאה את השקדים למצב ממרחי מבלי להוסיף לטחינה שלהם נוזל ?
רשמת שאת משתמשת בבלנדר נינג'ה .
גם לי יש בלנדר נינג'ה בבית אבל לפי מיטב ידיעתי יש צורך בטחינה של חומרי המזון שם ביחד עם נוזלים.
אשמח להתעדכן באיזו תוכנית בבלנדר נינג'ה אפשר לטחון שקדים ככה בלי להוסיף נוזלים ומבלי לשרוף את המנוע?
הי, אם טוחינים מספיק זמן זה פשוט קורה.
לפחות 7 דקות ותלוי בנינג'ה שלך, אצלי יש תוכנית SPREAD או ממרחים בעיברית
היי נטע
מה לגבי ארסן שנמצא בקליפת השקדים?
לא עדיף שקדים קלופים?