אם מישהו היה מספר לי שביום אחד ישביתו את כל מדינת ישראל, לא הייתי מאמינה! תאמינו לי שאני רואה סרטי אפוקליפסה כאילו אין מחר, מכורה לסדרות זומבים שמספרות איך העולם יראה כשהכל יגמר. ועדיין שום דבר לא הכין אותי למה שקורה פה עכשיו בחסות הקורונה. תל אביב ריקה מאדם, ביתי הקפה סגורים, אין מסעדות, אין בארים והכי נורא ליאו איתנו סגור בבית 24/7 ופשוט משתגע.
מי יכול לתאר לעצמו כזו סיטואציה? זה אבסורד! אנחנו בוחרים להישמע להוראות, לא נפגשים עם ההורים וסבא וסבתא שלי וממעטים לצאת מהבית אם לא חייבים. הבעיה שלנו היא ששנינו עצמאיים ועובדים מהבית ובלי שני הגופים המסייעים שהזכרתי קודם, מאוד מאוד קשה לנו לעבוד מהבית.
אני מנסה לנהל סוג של לו"ז יומי לליאו ולנו, במטרה שכולנו נצא שפויים כשיגמר הסיוט ונחזור לחיים נורמאלים. רק שלבשל ולצלם עם ילד בן שנתיים בבית זה כמעט בלתי אפשרי. אני מצליחה להכין לנו ארוחות מתוקתקות, נשמעת למצפון הפנימי שלי ומבשלת בריא ומזין. רק שלצלם ממש ממש קשה לי. הסטודיו שלי, שגם בימים כתיקונם הוא הסלון, הקלינינקה וחדר המשחקים של ליאו נמצא בכאוס מוחלט. איפה שתדרכו תמצאו דינוזאור מפלסטיק ואחרי 4 ימים בבית אני מודה שקצת התייאשתי ואני פשוט זורמת עם הבלאגן.
אתמול קרה נס וליאו נרדם ב-10:45 לשעתיים! אז הספקתי לצלם את כל שלבי ההכנה של כדורי בשר ברוטב קארי (אם אתם באינסטוש יש את כל השלבים בהיילייטס). רק שחוק מרפי ממשיך לעבוד גם בימי הקורונה העיר את ליאו שניה לפני שהרמתי סט, כמו שרואים בתמונה, ויש עוד אחת היסטרית ממש בסוף הפוסט.
מה אתם עושים בימים טרופים אלה? רוצים שאשתף יותר על סדר היום שלנו ואיך אנחנו מסתדרים? חשבתי לפתוח קטגוריה שלמה של מה עושים עם ילדים בבית שהוא לאו דווקא לבשל, רוצים שאפרסם? ומה עם פוסט של מה הילדים יכולים לעשות במטבח לפי חלוקת גילאים, מעניין?
כדורי בשר ברוטב קארי
מצרכים
לקציצות
- 1/2 קילו בשר בקר רזה טחון
- 1/2 קילו עוף טחון
- 1/2 צרור פיטרוזיליה קצוצה
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון (בהרט)
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
לרוטב הקארי
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כף זרעי כוסברה כתושים
- 2 כפות גראם מאסלה
- 400 מ"ל קרם קוקוס
- 135 גרם רסק עגבניות
- 50 גרם מחית קארי אדום
הוראות הכנה
לקציצות
-
מניחים את כל המצרכים בקערה גדולה ולשים עם הידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת, עם ידיים מעט רטובות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לרוטב הקארי
-
בסיר רחב (סוטאג'), מחממים שמן זית ושום.
-
כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את התבלינים ומחממים עוד דקה.
-
מוסיפים את קרם הקוקוס, רסק העגבניות ומשחת הקארי ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה מנמיחים את האש ומוסיפים פנימה את הקציצות., חשוב להניח את הקציצות בשכבה אחדיה על מנת שיתבשלו האופן אחיד.
-
מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים לאש נמוכה בינונית ומבשלים כ-25 דקות או עד שהקציצות מבושלות לגמרי והרוטב הצטמצם מעט. חשוב לפתוח את הסיר אחרי רבע שעה ולהפוך את הקצצות בעדינות.
-
מומלץ להגיש על מצע ורז לבן.
מצרפת מתכונים נוספים שילדים אוהבים פה:
3 comments
אפשר לדעת בכפות כמה רסק?
שתי כפות גדושות
תודה