[bws_google_captcha]
לחם שטוח בלי קמח

המתכון שאני משתפת איתכם היום, הוא אחד הגאוניים שיש! לחם שטוח שעשוי מ-3 מצרכים (אם לא סופרים את התבלינים), שמכינים במהירות שיא והמרכיב העיקרי שלו הוא ירקות. תגידו את האמת זה לא נשמע כמו פנטזיה לא הגיונית?

לחם שטוח בלי קמח
מצאתי את המתכון ללחם שטוח בלי קמח, ברשת לפני שנים ותמיד רציתי להכין, אבל איך שהוא אף פעם לא יצא. נכון שזה לא לחם קלאסי, אבל מבחינתי הוא סוגר את הפינה של לחם כי אפשר להכין ממנו סנדוויץ או רול, לארוז ולקחת לדרך. והרי המטרה היחידה של לחם היא הכנת סנדוויצ'ים, לא?

הכנתי כמה גרסאות מירקות שונים, ויש הבדל משמעותי בטעמים כך שאני ממליצה לכם להכין עם הירקות שאתם אוהבים לאכול. אני הכנתי מברוקולי, סלק וגזר, וכמובן שבהערות של המתכון תמצאו את כל ההנחיות להכנת כל הווריאציות.

לחם שטוח בלי קמחלחם שטוח בלי קמח

מבחינתי החלק הכי טוב בלחם שטוח פליאו היה שלמרות שאבא של ליאו עיקם את האף ואמר שהוא לא אוכל לחם מירקות (בחור משונה), ליאו עף על הפרוסות הצבעוניות! אז אם יש לכם ילדים זו אחלה דרך לגרום להם לאכול ברוקולי וגזר, בלי מריבות מיותרות.

לחם שטוח בלי קמח

פרוסות דקות של לחם שטוח בלי טיפת קמח וגלוטן. מושלם לתפריט פליאו וגם למי שנמנע מגלוטן.

זמן הכנה 10 דקות
משך הבישול 25 דקות
סה"כ זמן הכנה 35 דקות
מספר מנות 9 פרוסות

מצרכים

  • 1 ראש ברוקולי טרי
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1 כפית טימין או כל תבלין אחר שאוהבים
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את ראש הברוקולי עד  למתקבלים פרורים בגודל אורז.

  2. מעבירים 4 כוסות של הברוקולי המגורד לקערה גדולה.

  3. מוסיפים פנימה את קמח השקדים, התבלינים והביצים הטרופות.

  4. לשים את העיסה עם ידיים נקיות עד לקבלת מסה אחידה. מתקבלת מסה אוורירית ולא דחוסה כמו בצק.

  5. יוצרים מהמסה כדור ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

  6.  משטחים את המסה עד לקבלת מלבן גדול ואחיד.

  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, 22-25 דקות או עד שהלחם מזהיב מעט.

  8. מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להצטנן לטמפרטורת החדר.

  9. הופכים את הלחם על משטח עבודה ומסירים את נייר האפייה בעדינות, כדי שהלחם לא יקרע.

  10. חותכים את הלחם ל-9 פרוסות מלבניות.

הערות

  • ניתן להכין את הלחם השטוח מראש כרובית וסלק טרי או גזר. תהליך ההכנה זהה רק שמשתמשים ב-3 כוסות כרובית טחונה וכוס גזר או סלק טחון.
  • את הלחם שומרים במקרר בקופסה אטומה לעד 5 ימים.

הכנתם לחם שטוח בלי טיפת קמח בבית? אל תשכחו לשלוח לי תמונה באינסטוש ולתייג #המטבחשלנטע!

5 comments
0

בטח יעניין אתכם גם

5 comments

דודו 7 במאי 2019 - 12:37

את חושבת שזה יצא טוב גם עם קמח רגיל? (אין לי בעיה עם קמח..)

Reply
נטע ליבנה 12 במאי 2019 - 10:33

מאמינה שיצא בסדר עם שינוי קל במרקם

Reply
Mina Afrahim 18 ביולי 2019 - 15:58

שלום לך
כמה קלוריות לפריסה כזו???

Reply
נטע ליבנה 21 ביולי 2019 - 9:35

האמת היא שלא חישבתי

Reply
אריאלה 19 בינואר 2020 - 10:03

הי ,
אני מעדיפה שלא לאכול ברוקולי וכרובית – הם לא עושים עימי ועם קיבתי חסד… יש לך רעיון לירק אחר?

Reply

השאר תגובה