[bws_google_captcha]

רולדת תפוז והל במילוי קרם שוקולד

מאת נטע ליבנה
רולדת תפוז והל במילוי קרם שוקולד

פעם ראשונה בחיים שהכנתי רולדה, אם חושבים על זה זו גם בין הפעמים הבודדות שאכלתי רולדה. תמיד רציתי לנסות ולהכין עוגת רולדה, יש משהו חגיגי ברולדה, לא משנה כמה היא פשוטה היא תמיד מרגישה מתוחכמת. אולי זה בגלל הספירלה, אולי בגלל הקרם, אולי בגלל שרובנו נרעים מלהכין אותה כי זה נראה נורא מסובך.

רולדת תפוז והל במילוי קרם שוקולד

רולדת תפוז והל במילוי קרם שוקולד

מסתבר שלהכין רולדה זה אחד הדברים הכי פשוטים שיש. אופים עוגת ספוג שטוחה, מגלגלים, פותחים, ממלאים בקרם ומצפים בעוד קצת קרם, מה יותר קל מזה? והתוצאה כל כך יפה וטעימה, לא תבינו איך לא הכנתם אותה עד עכשיו.

רולדת תפוז והל במילוי קרם שוקולדרולדת תפוז והל במילוי קרם שוקולד

כמה דברים לפני שאתם רצים למטבח:

  • אפשר לוותר על שלב גלגול עוגת הספוג. אבל גלגול הרולדה הרבה יותר פשוט אם לא מוותרים על שלב זה, זה גם מונע מעוגת הספוג להישבר בשלב גלגול הרולדה.
  • הכנת הקרם, שימו לב חשוב לא לשמור את הקרם יותר מדי זמן במקרר כי אז אי אפשר למרוח אותו בקלות על העוגה ולצפות את הרולדה. חשוב להכין את הקרם ראשון ולצנן במקרר ללא יותר מחצי שעה לפני המריחה על העוגה.

רולדת תפוז והל במילוי קרם שוקולד

רולדת תפוז והל במילוי קרם שוקולד

מספר מנות 1 רולדה

מצרכים

  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית זרעי הל
  • 1/2 כפית מלח
  • גרידת תפוז מחצי תפוז
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

קרם שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 500 מ"ל שמנת להקצפה
  • 2 כפות אבקת קקאו איכותי

הוראות הכנה

מכינים את קרם השוקולד

  1. מניחים שוקולד מריר, שמנת ואבקת קקאו בקערה מתאימה למיקרו.

  2. ממיסים את השוקולד באינטרוולים של דקה, מערבבים בין לבין, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

  3. מעבירים את התערובת למקרר לשעה וחצי לפחות.

  4. מעבירים את התערובת הקרה לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב. שומרים את הקרם במקרר.

מכינים את הרולדה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן.

  2. בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה, זרעי הל, מלח וגרידת תפוז.

  3. בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ווניל במהירות גבוהה במשך 6-7 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה.

  4. מקפלים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  5. יוצקים את הבלילה על גבי נייר האפייה ומיישרים לשכבה אחידה.

  6. אופים במשך 10 דקות או עד שהרולדה מזהיבה וקפיצית למגע.

  7. ברגע שמוציאים את הרולדה מהתנור הופכים אותה לנייר אפייה שמונח על משטח נקי. מסירים בעדינות את נייר האפייה ומגלגלים לגליל הדוק, בעזרת נייר האפייה עליu הרולדה מונחת. נותנים לגליל המגולגלת להצטנן לחלוטין.

מרכיבים את הרולדה

  1. פותחים את הגליל ומורחים עליו שכבה אחידה של קרם השוקולד.

  2. מגלגלים שוב, הפעם בלי נייר האפייה, לרולדה הדוקה.

  3. מניחים על מגש הגשה ומצפים את הרולדה בשארית הקרם שנותר. אם רוצים אפשר לפזר מעל פיסטוק טחון, שברי אגוזים או שוקולד צ'יפס קטנטנים.

  4. מצננים את הרולדה במקרר במשך 3-4 שעות ומגישים.

הערות

  • שומרים את הרולדה בכלי סגור במקרר עד 4 ימים. מומלץ להוציאה כ-10 דקות לפני ההגשה לטמפרטורת החדר.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה