אני יודעת שכבר יש בבלוג מרק אפונה ואני יודעת שהוא מושלם, כי עד לפני כמה שבועות זה היה המתכון שהכי אהבתי להכין בבית בימים קרים.
אז מה השתנה? אה…. החברים שלי בנינג'ה שלחו לי בלנדר חם קר שיודע להכין מרקים בלחיצת כפתור. רגע לפני שאתם מוותרים על המתכון כי אין לכם את הבלנדר הנהדר הזה, תנו לי לספר לכם שאפשר להכין את המרק הקרמי הזה גם בלי הבלנד והוא יוצא לא פחות טעים ועשיר.
אז מה הטריק ואיך מכינים מרק בפחות משתי דקות עבודה? בקלות!!! משתמשים באפונה קפואה וכל מה שנותר זה לקלף כמה שיני שום ולהוסיף מים ומלח. כן, אתם קוראים נכון, מרק אפונה משלושה מצרכים בלבד!!
רגע לפני שאתם טסים למטבח להכין את המרק, הנה כמה טיפים ועובדות דיאטטיות:
– המרק דל פחמימות!! כן, אפונה יבשה וגם אפונת גינה עשירות בפחמימות. אבל במתכון של היום, אני משתמשת באפונה עדינה, שזה פולי אפונה שלא הספיקו להבשיל ובגלל זה כמות העמילן (פחמימה) שבהם נמוכה.
– את המרק אפשר להקפיא בקלות ולשמור בפריזר לפחות חודשיים. איך עושים את זה? מכינים מרק, מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לשקיות סיליקון זיפ לוק קטנות או לתבניות סיליקון ייעודיות למרק, מצרפת לינק לתבניות מעולות פה. ואם אתם מכינים לקטנטנים שרק מתחילים טעימות אתם יכולים להקפיא את המרק בתבניות קרח של המקפיא.
– בעיני המרק מושלם בדיוק כמו שהוא, אבל אתם יכולים להוסיף לו טעמים נוספים כמו עלי נענע או בזילקיות טריים בזמן ההכנה.
מרק אפונה - מתכון מהיר
מצרכים
- 2 ו-½ כוסות אפונה עדינה קפואה
- 3 שיני שום קלופות
- ½ כפית מלח
- 2 כוסות מים
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר חם קר ומפעילים על תוכנית SMOOTH SOUP.
-
אם אין לכם בלנדר, אתם יכולים להכניס את כל המרכיבים לסיר בינוני.
-
מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים לחום בינוני ומבשלים עוד 15-20 דקות או עד שהאפונה מתרככת.
-
מצננים מעט את המרק וטוחנים עם בלנדר למרקם רצוי.
-
מגישים חם.
-
אפשר ואפילו מומלץ לזלף מעל מעט טחינה גולמית. אני גם פיזרתי מעל אבריט'ינג ביגל (תבלין שמשלב שומשום שחור ולבן, שום יבש, בצל יבש ומלח).
5 comments
נראה מושלם ובדיוק מה שצריך במזג אוויר כזה!
איזה כיף שאהבת!!! תודה בובי <3
האם אפונה עדינה תגרום ליותר או פחות קשיי עיכול למי שרגיש?
לא אמורה לעשות בעיות, כי היא "טריה" ולא יבשה
איפה ניתן להשיג אבריטינג בייגל בארץ?