[bws_google_captcha]

מרק אפונה קרמי ומהיר להכנה

מאת נטע ליבנה
מרק אפונה קרמי ומהיר להכנה

מזג האוויר החורפי שפקד אותנו בימים האחרונים הוציא לי כל חשק לצאת מהבית או לעשות משהו בכלל. כל המשימות שהיו לי נדחו, השולחן שלי עמוס בטיוטות ובלאגן ולי פשוט אין חשק לעשות כלום. הבעיה היא שלמרות מצב הרוח הסופר עצלני שלי, אני עדיין צריכה להאכיל תינוק, בעל ואת עצמי.

אז החלטתי להכין מרק סופר מהיר וטעים, כזה שעושה נעים בפנים ולא דורש שעות במטבח.  מרק אפונה קרמי בלי טיפת שמנת בלי שעות של השריית אפונה יבשה. אני מתה על המתכון הזה ואני בטוחה שגם אתם תתאהבו. לפני כמה שנים פרסמתי אותו באתר המקצועי שלי ושמתי לב שבימים האחרונים יש אליו מלא כניסות, אז החלטתי לפנק גם אתכם במתכון אליפות שקל ומהיר להכין.

אני אוהבת את המרקים שלי קרמים ועשירים בדיוק כמו מרק הדלעת והגזר שפרסמתי לא מזמן, אבל אם אתם פחות בעניים של מרקים טחונים אתם לגמרי יכולים לוותר על שלב הטחינה.

מרק אפונה קרמי מהיר להכנה

מספר מנות 4 מנות

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל סגול בינוני קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 שיני שום קלופוץ
  • 800 גרם אפונה עדינה קפואה
  • 1 צרור עלי נענע
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 900 מ"ל ציר מרק ירקות (אפשר גם מרק ירקות מאבקת מרק)

הוראות הכנה

  1. חממו סיר גדול וצקו פנימה את השמן.

  2. הוסיפו את הבצל והשום וערבבו.

  3. הוסיפו את האפונה, הנענע המלח והפלפל וערבבו.

  4. הוסיפו את ציר הירקות.

  5. הביאו את המרק לרתיחה והנמיכו את האש.

  6. בשלו לעוד 20 דקות.

  7. הורידו מהאש, הניחו למרק להתקרר מעט וטחנו בעזרת בלנדר יד.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה