[bws_google_captcha]

צ'ורוס קלאסים בציפוי סוכר וקינמון

מאת נטע ליבנה
צ'ורוס קלאסים בציפוי סוכר וקינמון

חנוכה הוא חג הטיגונים או יותר נכון חג הבצק המטוגן, סופגניות, לביבות וספינג' מככבות כבר שנים בכל טקס הדלקת נרות. והאמת היא שלפעמים קצת נמאס מכל הקלאסיקה הטיגונית ובא לחדש, אז השנה החלטתי להכין צ'ורוס, קינוח קלאסי מהמטבח הספרדי.

לפני כמעט  15 שנים אחותי הקטנה חזרה מהטיול הגדול שלה בדרום אמריקה, אחרי שסיפרה על הנופים וכל הכיף הגיעה לחלק הטעים של המסע. היא חזרה עם טעם של עוד וזיכרון מתוק של קינוח בשם צ'ורוס, שהוא בצק מטוגן ומצופה בסוכר וקינמון. בגלל שאני לא חובבת בצקים מטוגנים לא הבנתי מה הביג דיל, וגם כשביקשה שאנסה להכין לה צ'ורוס תמיד דחיתי את הבקשה בטענה שלא בא לטגן סתם בצק.צ'ורוס קלאסים בציפוי סוכר וקינמוןצ'ורוס קלאסים בציפוי סוכר וקינמון

כמה שנים אחרי, אני בטיול במדריד ובכל פינת רחוב יש דוכן שמוכר בצק מטוגן שאותו טובלים ברוטב שוקולד. לקח לי בדיוק שעתיים לטעום ולהתמכר לצ'ורוס הנפלאים והאוורירים שמטגנים כמעט בכל פינת רחוב במדריד. השנה החלטתי שבמקום להשקיע שעות ולטגן סופגניות וספינג', עדיף להשקיע כמה דקות ולהכין צ'ורוס מושלמים להדלקת הנרות המסורתית.

מציעה לכם להכין מראש כמות כפולה כי החמודים האלה פשוט נחטפים מהמגש.
צ'ורוס קלאסים בציפוי סוכר וקינמון

צ'ורוס קלאסיים בציפוי סוכר וקינמון

זמן הכנה 10 דקות
משך הבישול 20 דקות
סה"כ זמן הכנה 30 דקות
מספר מנות 20 צ'ורוסים

מצרכים

  • 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 קורט מלח
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 1/2 ליטר שמן לטיגון

לציפוי

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון

הוראות הכנה

  1. מכינים את התערובת לציפוי: מערבבים את הסוכר והקינמון. מניחים בצד.

  2. יוצקים את השמן לסיר עמוק ומחממים.

  3. בסיר קטן על אש גבוהה מניחים יחד מים, מלח, תמצית וניל, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה . חשוב לשים לב שכל החמאה נמסה.


  4. ברגע שהתערובת רותחת, מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת הקמח.

  5. בעזרת כף עץ מערבבים את התערובת עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הסיר.

  6. מעבירים את התערובת לקערה נפרדת ומערבבים היטב על מנת לקרר אותה, כ 2-3 דקות.

  7. ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים את הביצים אחת אחת. שימו לב, התערובת תראה כאילו היא מתפרקת, יש לערבב עד שמתקבלת מסה אחידה.

  8. כאשר הבצק מוכן מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1.5 ס"מ.

  9. בודקים שהשמן חם מספיק, על ידי הכנסת קיסם או ידית עץ לסיר. השמן מושלם לטיגון כשבועיות אוויר משתחררות ליד הקיסם או הידית.

  10. מזלפים רצועות בצק אל תוך השמן הרותח בזהירות. 4-5 צ'ורוס בכל פעם.

  11. דואגים לטגן את הצ'ורוס כך שיהיו שחומים מכל הצדדים. מוצאים מהסיר ודואגים לנער היטב על מנת שכל השמן יצא.

  12. מעבירים את הצ'ורוס לציפוי ומגלגלים כך שיתפסו ציפוי מכל הצדדים.

הערות

  • אם רוצים להכין גרסת פרווה אפשר להשתמש בשמן קוקוס או מרגרינה במקום החמאה.
  • הצ'ורוס הכי טעימים כשמגישים אותם חמים.

צ'ורוס קלאסים בציפוי סוכר וקינמון

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה