[bws_google_captcha]

סלט קינואה עם סלק, עגבניות, גבינת רוקפור ורוטב טחינה חרדל

מאת נטע ליבנה
סלט קינואה עם סלק, עגבניות, גבינת רוקפור ורוטב טחינה חרדל

כשחושבים על שבועות חושבים על פשטידות, עוגות גבינה ואצלי במשפחה גם על פסטות עם רטבי שמנת וגבינה. אנחנו כל כך עסוקים בהכנת מתכונים עם גבינות שלפעמים אנחנו שוכחים לגמרי את הסלט שמקשט את השולחן.סלט קינואה עם סלק, עגבניות, גבינת רוקפור ורוטב טחינה חרדל

כשחשבתי על סלט מושלם לשבעות לא היה לי ספק שבסלט תהיה קינואה, היא אולי לא נתפסת כדגן חגיגי במיוחד אבל משתלבת נפלא עם כל ירק ומשתדרגת עם תוספת של גבינה טובה. אז קבלו אותו במחיאות כפיים חגיגיות סלט קינואה עם סלק, עגבניות, גבינת רוקפור ורוטב חללומי של טחינה חרדל.סלט קינואה עם סלק, עגבניות, גבינת רוקפור ורוטב טחינה חרדלסלט קינואה עם סלק, עגבניות, גבינת רוקפור ורוטב טחינה חרדל

אל תספרו לאף אחד אבל מאז שצילמתי אותו לפני כמה שבועות, הספקתי להכין אותו עוד לפחות חמש פעמים. בימים חמים ומאוד עמוסים הסלט הזה הוא ארוחת צהריים או ערב מושלמת. והוא גם מושלם לילדים, לפחות אצלנו בבית. ליאו מחסל קעריות קטנות שלו, בלי הגבינה אבל עם המון רוטב.

אז יאלה, שימו ברשימת המתכונים שאתם חייבים להכין בערב שבועות. ואל תשכחו לחזור ולהגיד לי תודה על כל המחמאות שאתם הולכים לקבל 😉

סלט קינואה עם סלק, עגבניות, גבינת רוקפור ורוטב טחינה חרדל

זמן הכנה 10 דקות
משך הבישול 50 דקות
סה"כ זמן הכנה 1 hour
מספר מנות 4 מנות

מצרכים

לסלט

  • 1 כוס קינואה
  • 2 סלקים בינוניים
  • 1/2 חבילה עלי בייבי
  • 2 עגבניות בינוניות עדיף מזן תמר
  • 100 גרם גבינת רוקפור או דנלוב

לרוטב

  • 1/4 כוס טחינה גולמית עדיף מלאה
  • 1 כפית חרדל
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית בזיליקום יבש טחון
  • מים

הוראות הכנה

  1. מכינים את הסלקים: מסירים את קצוות הסלקים, חוצים לשניים ומניחים בסיר גדול. מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך. מקררים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות בגודל ס"מ על ס"מ.

  2. מכינים את הקינואה: מחממים סיר בינוני מוסיפים את הקינואה ו-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מניחים לקינואה להתבשל כ-15 דקות או עד שהנוזלים נעלמים לגמרי. מורידים מהאש ובעזרת מזלג מערבבים את הקינואה, סוגרים את הסיר ומניחים לו לעוד 10 דקות לפחות.

  3. מניחים את כל המרכיבים של הסלט חוץ מהגבינה, בקערה גדולה.

  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומוסיפים מים עד שמקבלים את המרקם הרצוי.

  5. דופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומפזרים מעל את הגבינה.

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!סלט קינואה עם סלק, עגבניות, גבינת רוקפור ורוטב טחינה חרדל

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה