Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

פיתות ביתיות מקמח כוסמין מלא

מאת נטע ליבנה
פיתות ביתיות מקמח כוסמין מלא

בחיים לא הייתי חושבת להכין פיתות ביתיות, מה שדחף אותי לעשות זאת זה שבא לי פיתה בריא מקמח איכותי. מסתבר שרוב הפיתות ה"בריאות" שקונים בסופר מפוצצות בחומרים משמרים ואין לי לב לאכול פיתה שלמה שעשויה כולה מקמח לבן.פיתות ביתיות מקמח כוסמין מלאפיתות ביתיות מקמח כוסמין מלא

פיתות ביתיות

ליאו מדגמן פיתה ביתית ומחמיא לה בטרוף!!

בגדול חשבתי שלהכין פיתות ביתיות זה סיפור שלא בא לי להכנס אליו. איזה מזל שניסיתי וגיליתי שזה הדבר הכי קל בעולם!! מכניסים את כל המרכיבים לקערת מיקסר, לשים 7 דקות וזהו. כל מה שנשאר זה להתפיח, לרדד פיתות ולאפות. כל הסיפור כולל הכל לוקח עד שעה וחצי. והבית מריח כמו מאפייה, מה יותר כיף מזה?!!

אז הכנתי פיתות עם קמח כוסמין מלא והן יצאו נהדרות!! עם כיס מושלם שמוכן להכיל פנימה פלאפל, שניצל ואפילו פסטרמה או גבינה אם אתם שולחים את הפיתה עם הילדים לבית הספר.פיתות ביתיות מקמח כוסמין מלא

בגדול זה מתכון בריא ליום העצמאות, אבל אתם לגמרי הולכים להתמכר לפיתות ביתיות ולהכין אותן כל השנה. והכי כיף להכין כמות, להקפיא ולהפשיר מתי שמתחשק להכין כריך קצת יותר בריא או סתם לנגב חומוס או באבא גנוש שהכנתם בבית.

אם אתם מתכננים להקפיא את הפיתות, חשוב לצנן אותן היטב בתוך מגבת מיד אחרי האפייה ואז להעביר לשקית זיפ לוק ולמקפיא. הפיתות ישמרו בפריזר עד חודש.

לחצו כאן לכל המתכונים הכי שווים ליום העצמאות!
מחכה לתיוגים של הפיתות שהכנתם בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק

פיתות ביתיות מקמח כוסמין מלא

מספר מנות 8 פיתות גדולות

מצרכים

  • 1/2 כף מלח
  • 250 גרם קמח כוסמין מלא
  • 250 גרם קמח לבן
  • 3/4 כף שמרים 7 גרם
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות שמן זית
  • 300 מ"ל מים פושרים

הוראות הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים מלח, קמחים, שמרים, סוכר ושמן.

  2. מפעילים את המיקסר לכמה שניות ומוסיפים את המים, לשים על מהירות בינונית במשך 7 דקות.

  3. מכסים בניילון נצמד ומעל מגבת ומניחים לבצק לתפוח 45-60 דקות או עד שמכפיל את נפחו.

  4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים כדורים, אני שקלתי 110-112 גרם לכל חלק, ומכסים במגבת.

  5. מחממים את התנור לחום הכי גבוה.

  6. על משטח מקומח מעט, מרדדים כל עיגול לפיתה בעובי של כ-4 מ"מ. מניחים את תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומחת מעט. מכסים במגבת ומתפיחים לעוד 10 דקות.

  7. מכניסים את התבנית לתנור החם, חשוב שהתנור יהייה על חום מקסימאלי. אופים כ-4 דקות עד שהפיתות מתנפחות ומזהיבות ואז הופכים את הפיתות ואופים עוד 2 דקות.

  8. ברגע שהפיתות יוצאות מהתנור מעבירים אותם למגבת ועוטפים, כדי שישמרו על הלחות וישארו לחות.

פיתות ביתיות מקמח כוסמין מלא

בטח יעניין אתכם גם

1 comment

Tal 15 באפריל 2021 - 16:38

נראה מעולה! האם משנה איזה שמרים?

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.