בחיים לא הייתי חושבת להכין פיתות ביתיות, מה שדחף אותי לעשות זאת זה שבא לי פיתה בריא מקמח איכותי. מסתבר שרוב הפיתות ה"בריאות" שקונים בסופר מפוצצות בחומרים משמרים ואין לי לב לאכול פיתה שלמה שעשויה כולה מקמח לבן.
בגדול חשבתי שלהכין פיתות ביתיות זה סיפור שלא בא לי להכנס אליו. איזה מזל שניסיתי וגיליתי שזה הדבר הכי קל בעולם!! מכניסים את כל המרכיבים לקערת מיקסר, לשים 7 דקות וזהו. כל מה שנשאר זה להתפיח, לרדד פיתות ולאפות. כל הסיפור כולל הכל לוקח עד שעה וחצי. והבית מריח כמו מאפייה, מה יותר כיף מזה?!!
אז הכנתי פיתות עם קמח כוסמין מלא והן יצאו נהדרות!! עם כיס מושלם שמוכן להכיל פנימה פלאפל, שניצל ואפילו פסטרמה או גבינה אם אתם שולחים את הפיתה עם הילדים לבית הספר.
בגדול זה מתכון בריא ליום העצמאות, אבל אתם לגמרי הולכים להתמכר לפיתות ביתיות ולהכין אותן כל השנה. והכי כיף להכין כמות, להקפיא ולהפשיר מתי שמתחשק להכין כריך קצת יותר בריא או סתם לנגב חומוס או באבא גנוש שהכנתם בבית.
אם אתם מתכננים להקפיא את הפיתות, חשוב לצנן אותן היטב בתוך מגבת מיד אחרי האפייה ואז להעביר לשקית זיפ לוק ולמקפיא. הפיתות ישמרו בפריזר עד חודש.
מחכה לתיוגים של הפיתות שהכנתם בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק
פיתות ביתיות מקמח כוסמין מלא
מצרכים
- 1/2 כף מלח
- 250 גרם קמח כוסמין מלא
- 250 גרם קמח לבן
- 3/4 כף שמרים 7 גרם
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות שמן זית
- 300 מ"ל מים פושרים
הוראות הכנה
-
בקערת מיקסר שמים מלח, קמחים, שמרים, סוכר ושמן.
-
מפעילים את המיקסר לכמה שניות ומוסיפים את המים, לשים על מהירות בינונית במשך 7 דקות.
-
מכסים בניילון נצמד ומעל מגבת ומניחים לבצק לתפוח 45-60 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
-
מחלקים את הבצק ל-8 חלקים כדורים, אני שקלתי 110-112 גרם לכל חלק, ומכסים במגבת.
-
מחממים את התנור לחום הכי גבוה.
-
על משטח מקומח מעט, מרדדים כל עיגול לפיתה בעובי של כ-4 מ"מ. מניחים את תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומחת מעט. מכסים במגבת ומתפיחים לעוד 10 דקות.
-
מכניסים את התבנית לתנור החם, חשוב שהתנור יהייה על חום מקסימאלי. אופים כ-4 דקות עד שהפיתות מתנפחות ומזהיבות ואז הופכים את הפיתות ואופים עוד 2 דקות.
-
ברגע שהפיתות יוצאות מהתנור מעבירים אותם למגבת ועוטפים, כדי שישמרו על הלחות וישארו לחות.
1 comment
נראה מעולה! האם משנה איזה שמרים?