הקורנה חיפפה את כולנו. מי בכלל שם לב ששבוע הבא פסח? ולמי יש כוח למתכונים מורכבים? ואני בדיוק כמו כולם מתנחמת במטבח מקלפת, קוצצת, מערבבת וללשה בלי הכרה. אם בימים רגילים אני במטבח רק כמה שעות, בימי הקורנה עברתי לדיירת קבע.
אתמול כשכבר נגמרו לי הרעיונות לארוחות בריאות לליאו, ולעדי קצת נמאס לאכול פנקייק לארוחת ערב. נזכרתי איך כל פסח אמא שלי היתה מכינה לנו צ'יפס פולנטה. כנראה שגם לה נגמרה הסבלנות למטבח אחרי שבועיים של נקיונות עם שתי ילדות בבית.
בחיי שזה היה שיחוק של החיים! ואיזה כיף היה לשמוע את ליאו אומר צ'יפאס!! תכלס לא מתכון מתוחכם בכלל, כל מה שעושים זה להרתיח מים להוסיף מעט חמאה וקמח תירס, לצנן, לקרר לחתוך ולאפות בתנור. פחות מ-10 דקות עבודה ויש לכם את הצ'יפסים הכי קריספיים וטעימים שאכלת. ולראייה אחרי שליאו נרדם עדי ואני פשוט חיסלנו את המגש!!
והבונוס, המתכון הזה באמת בריא ומזין, ואין בו טיפת גלוטן. כן סידרתי לכם ארוחת ערב או צהריים מושלמת לילדים ומבוגרים. כזו שמכינים במינימום מאמץ, מושלמת לפסח בימי הקורונה. וכמו תמיד יש כמובן גרסת פרווה טבעונית למי שמעדיף.
צ'יפס פולנטה מ-2 מצרכים
מצרכים
- 3ו-1/2 כוסות מים
- 1 כוס פולנטה או קמח תירס
- 2 כפיות חמאה לגרסה טבעונית/פרווה אפשר להשתמש בנטורינה
- 1/2 כפית מלח
לציפוי
- שמן זית
- 1/2 כפית מלח גס
- 3-4 גבעולי טימין מפורקים לעלים
הוראות הכנה
-
מרפדים תבנית בגודל 22 ס"מ X 30 ס"מ בנייר אפייה.
-
בסיר בינוני מביאים את המים לרתיחה.
-
מוסיפים פנימה חמאה ומלח.
-
מנמיכים את האש, שופכים בפעם אחת את הפונטה ומיד מערבבים.
-
מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שהבלילה מתמצקת מעט.
-
יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומיישרים בעזרת לקקן. מצננים היטב ומכניסים למקרר למינימום שעה.
-
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
מוציאים את התבנית מהמקרר ופורסים את הפולנטה לאצבעות בגודל רצוי.
-
מניחים את אצבעות הפולנטה בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה ומרססים או מברישים במעט שמן זית. אם רוצים מפזרים מעל מעט מלח גס ועלי טימין.
-
אופים את הצ'יפס במשך 15-20 דקות או עד שמזהיב.
-
מומלץ להגיש חם.
5 comments
היי נטע, תוכלי להרחיב קצת באיזה אופן קמח התירס בריא?
כתבת להכניס לתנור לפחות לשעה- האם הכוונה היא להכניס למקרר?
היי,
האם ניתן להחליף את החמאה ב-2 כפיות שמן זית/שקדים?
ובכללי.. המתכון נחשב לנשנוש בריא?
תודה
כן!!
ניסיתי להכין את המתכון וכשהכנסתי את הצ'יפסים לתנור הם נמסו ואיבדו את צורת הצ'יפס שלהם.. מה עשיתי לא נכון? תודה!