איזה תקופה עוברת עלינו? אני מרגישה כאילו שאבו את כל האוויר סביבי ואני לא מצליחה לנשום. בתוך כל הבלאגן הזה אני מוצאת שיש דברים קטנים שעוזרים לי לשמור על סוג של שגרה הזויה. אחד מהם זה להכין לנו סמודי בול כנשנוש טעים ובריא לארוחת בוקר או ביניים.
בבלוג יש כבר מזמן מדריך להכנת סמודי בול אבל מאז שהתחלתי לעלות את הסמודי היומי שלי, אני מקבלת כל הזמן בקשות למתכונים מדוייקים להכנת סמודי בול ביתיים. אז אספתי לכם 3 מתכונים כיפים שאני מכינה לנו בבית כל הזמן, כך שלא תצטרכו לשבור את הראש ולחשוב על איזה פירות כדאי לכם להכניס היום לשייקר ומה השילובים המושלמים לסמודי בול טעים.
ואם זו הפעם הראשונה שאתם שומעים על הסמודי בול אז הנה עובדות שאולי לא ידעתם על הטרנד ההיסטרי שהגיע אלינו מארה"ב:
– הסמודי בול הוא בעצם שייק במרקם סמיך מאוד, שאפשר לאכול עם כפית.
– מכינים אותו מפירות קפואים ממש כמו שמכינים פרוזן יוגורט או שייק פירות אחר.
– סמודי בול הוא ארוחת בוקר בריאה, טבעונית וכיפית. ויכול גם להיות נשנוש מזין בין ארוחות.
– סמודי בול טוב ומעט מתוק ויכול להחליף כל מעדן תעשייתי שתקנו לילדים בסופר.
צפו בסרטון עם כל שלבי ההכנה
איך מכינים סמודי בול ביתיים מושלמים?
– מתחילים תמיד עם פירות קפואים, מוסיפים מעט נוזלים וכל זה כדי לקבל את המרקם המושלם.
– משתמשים בשייקר עוצמתי, אני השתמשתי ב- Power Nutri™ Bowl של נינג'ה שהוא סופר מושלם לעבודה בעומסים גבוהים (כלומר פירות קפואים).
ואם אתם מכינים סמודי בול בבית אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
למתכונים טבעוניים נוספים לחצו פה!
סמודי בול (מעדן) שוקו בננה
מצרכים
- 1 ו-1/2 כוסות פרוסות בננות קפואות
- 1 תמר מג'הול מגולען
- 1 כף אבקת קקאו איכותית
לטופינגס
- 1 בננה פרוסה לעיגולים
- 1 כף גרנולה ביתית
- 1 כף קוקוס מיובש
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.
-
מעבירים את הסמודי לקערה ומקשטים בטופינגס.
סמודי בול פירות יער
מצרכים
- 1 כוס מיקס פירות יער קפוא
- 1/2 כוס פטל שחור קפוא
טופינגס
- 1 קרמבולה פרוסה
- 1 כף שקדים קצוצים
- 1 כפית פולי קקאו גרוסים (קוקו ניבס)
הוראות הכנה
-
מכניסים את פירות היער הקפואים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.
-
מעבירים את הסמודי לקערה ומקשטים בטופינגס.
סמודי בול צהוב
מצרכים
- 1/2 כוס קוביות מנגו קפואות
- 1/2 כוס אננס קפוא
- 1/2 כוס פרוסות בננה קפואות
- 1 פסיפלורה קפואה
טופינגס
- 1 קיווי קלוף ופרוס
- 1 כפית פיסטוקים מקולפים טבעיים
- 1 כפית שבבי קוקוס מיובשים
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.
-
מעבירים את הסמודי לקערה ומקשטים בטופינגס.
**פוסט בשיתוף נינג'ה ישראל