[bws_google_captcha]
גאלט אנטיפסטי חגיגי

שבועות הפך כבר מזמן למונופול של מועצת החלב. שכחו את מהות החג ומה חוגגים, לא את תוצרת החלב של הפרות, לא את תנובת החלב זה בכלל חג מתן תורה. בקיצור החלטתי שהשנה אני לא נופלת לכל הבלאגן הזה והכנתי גלאט אנטיפסי טבעוני וסופר חגיגי. אופציה נהדרת לטבעונים שמוזמנים וגם למי שלא בעניין של בצק עשיר בחמאה ושומן רווי.גאלט אנטיפסטי חגיגי

הקטע הכי כיפי בגאלט זה הרישול, הוא לא צריך להיות מדוייק כמו פאי. הבצק יכול להתפרק קצת והוא מקבל באהבה כל ירק או פרי שנחליט להוסיף לו. תוספת קמח הקוואקר ושמן הזית הופכות את הגאלט למאוזן ושפוי יותר יחסית ליתר המנות הקלאסיות של שבועות.גאלט אנטיפסטי חגיגי

זה לא מתכון שלוקח חמש דקות להכין, אבל הוא לגמרי שווה את ההשקעה של החצי שעה עבודה. הגלאט יוצא פריך והירקות והפסטו משתלבים ביחד בצורה מדוייקת.

אתם כמובן יכולים להכין את הבצק גם מקמח רגיל, אבל בעיני קמח הקוואקר הוא הבחירה הנכונה והבריאה יותר. עם תוספת של סיבים תזונתיים וויטמינים.

מאחלת לכם חג שבועות שמח וטעים 🙂

למתכוני שבועות נוספים לחצו פה!
ואם הכנתם את הגאלט אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש או בפייס.

5 from 1 vote
הדפס

גאלט אנטיפסי חגיגי

מספר מנות 1 גאלט בינוני

מצרכים

  • 1 ו-1/4 כוסות קמח קוואקר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 גבעול זעתר, מפרידים את העלים מהגבעול
  • 1/4 כוס מים קרים מאוד אם הבצק יוצא יבש מדי אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות מים

אנטיפסטי

  • 1 גזר, קלוף ופרוס דק
  • 1 בצל סגול פרוס לפלחים
  • 1 פלפל צהוב פרוס למקלות דקים
  • 1 פלפל אדום פרוס למקלות דקים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סילאן/מייפל
  • עלי טימין

להרכבת הגאלט

  • 2-3 כפות פסטו

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים עד שמתחילים להיווצר גושים. ממשיכים ללוש עם הידיים עד שמתקבל כדור בצק אחיד.

  2. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-40 דקות.

  3. בנתיים מכינים את האנטיפסי: מכניסים את כל הירקות לקערה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

  4. מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ררבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

  5. מרכיבים את הגלאט: מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על נייר אפייה. מרדדים לדיסקית בעובי 1/4 ס"מ.

  6. מורחים את מרכז הגאלט בפסטו ודואגים להשאיר 2-3 ס"מ של שוליים ללא פסטו.

  7. מניחים ירקות במרכז וסוגרים את השוליים פנימה.

  8. מברישים את השוליים בשמן זית ואופים על 180 מעלות, כ-40 דקות או עד שהבצק מזהיב.

  9. מגישים חם.

**פוסט בשיתף קוואקר

בטח יעניין אתכם גם

1 comment

ליאת 26 בספטמבר 2021 - 20:35

5 stars
גאלט אנטיפסטי, אחד הטובים!! תודה על מתכון קל טעיםםם ובריא

Reply

השאר תגובה