איך אני אוהבת אוכל אסיאתי! תנו לי פאד-תאי, טאלי או דוסה, לא איכפת לי איזה מנה אסייתית מגישים לי אני אוהבת הכל. מה שאני פחות אוהבת זה לאכול אוכל אסייתי בחוץ, אני תמיד מתבאסת כשאני רואה את רשימת המרכיבים ואת המחיר. מה לעשות שבישראל הכל יקר? להכין בבית!
כן, אני מכינה בבית, זה עולה לי בערך רבע מחיר ואני יודעת בדיוק מה יש בכל מנה. להכין אוכל אסייתי לוקח כלום זמן ואם אתם מתארגנים על מספר מצרכים בסיסיים במזווה, אתם יכולים להכין מנות אסייתיות מושלמות מתי שבא לכם. אצלי למשל תמיד תמצאו במזווה או המקרר רוטב סויה דל נתרן, רוטב דגים, חומץ אורז, מירין, ממרחי קארי, שורש ג'ינג'ר ושום. מצרכים בסיסים שצריך להכנת כמעט כל מנה אסייתית.
לפני כמה ימים פרסמתי בסטוריז תמונה של ארוחת הצהרים שלי, עוף בקארי ירוק עם ברוקולי ואפונה. קיבלתי המון בקשות למתכון, אז החלטתי לכתוב אותו באופן מסודר ולפרסם היום בבלוג.
בחיי שעוף בקארי היא אחת ממנות הדגל פה בבית, יוצא שאני מכינה אותה לפחות פעם בשבוע. הסיבה לזה שבנוסף לטעם הנפלא שלה, היא ממש ממש קלה ומהירה להכנה. אין יותר מדי שלבי הכנה מסודרים וזו ארוחת צהריים בריאה ומזינה עם המון חלבון. אני מגישה את העוף בקארי על מצע של אורז לבן, אבל גילית שממש כיף לאכול אותו גם עם אטריות ביצים ואם אתם מנמנעי הפחמימות פשוט לאכול אותו ככה בלי כלום.
עוף בקארי ירוק עם ברוקולי ואפונה
מצרכים
- 2 כפות שמן
- 4 שיני שום חתוכות דק דק
- 1 בצל יבש קצוץ
- 1 ק"ג פילה עוף חתוך לקוביות בגודל 4X4 ס"מ
- 1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
- 3 כפות רוטב סויה דל נתרן
- 1 קופסה קרם קוקוס
- 1 כוס אפונה עדינה קפואה
- 50 גרם ממרח קארי ירוק
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
הוראות הכנה
-
מחממים בסיר רחב ושטוח שמן ושום.
-
כשהשום מתחיל להשחים מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
-
מוסיפים פנימה את פילה העוף החתוך וצולים עד להשחמה. בין לבים מערבבים.
-
מוסיפים את הברוקולי ורוטב הסויה ומערבבים.
-
מוסיפים את קרם הקוקוס, האפונה וממרח הקארי ומרבבים היטב. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית ומשאירים להתבשל לעוד 10 דקות.
-
מכסים את האש ומוסיפים פנימה את הכוסברה. מערבבים ומגישים חם על אורז לבן או לסד סלט ירקות.
11 comments
היי
מה אפשר לשים במקום קארי ירוק?
הי מור,
אפשר כל ממרח קארי אחר, אדום או צהוב.
הטעם יהייה שונה כמובן
אפשר לוותר על הסויה? (רוצה להכין לסבתא שלי שהיא חולת סוכרת)
תודה רבה, מתכון נהדר.
היי, כמה זה 50 גרם בערך בכפיות/כפות?
זה מגיעה בשקית של 50 גרם, אבל אני מניחה ש-2 כפות גדושות
מתכון מעולהההההההההה טעים בטירוף!!! לא היה לי ברוקולי אז הוספתי פשוט עוד אפונה. שדרגתי עם 2 עלי דפנה ובסוף שמתי גם עלי בזיליקום 🙂
מתכון מעולה נטע, אני פוגשת את הבלוג שלך לראשונה. מוגש מעולה, גם מתכון, גם סירטון, גם הדפס כמו שצריך! התאהבתי! תודה!
איזה כיף!! תודה ?
היי,
האם אפשר לשים סקי קוקוס במקום קרם קוקוס?
לא מכירה