אני כל הזמן מחפשת פתרונות יצירתיים ובריאים לארוחת בוקר ולנשנושים שבין הארוחות. בעלי אוכל כל בוקר את אותו חטיף אנרגיה מתועש, יש סוג אחד ספציפי שהוא אימץ לפני שנים. אל תבינו לא נכון, החטיף הזה ממש טעים ובינינו אני יכולה לחסל חבילת חטיפים שלמה לבדי. רק מה, החטיך הזה סופר מעובד ומכיל טונה של חומרים משמרים וסוכר.
הוא אוהב חטיפי אנרגיה, אני אוהבת להכין דברים בריאים בבית וכך יצא שהכנתי חטיף שקדים קוקוס טבעוני ללא גלוטן. נתקלתי במתכון הזה לראשונה בעמוד האינסטגראם של מירי משה המהממת, ומאז הכנתי אותם כבר כל כך הרבה פעמים שזה מרגיש כמו מתכון ממש ותיק אצלנו בבית.
החטיפים ממש קלים ומהירים להכנה, הם נשמרים היטב ולאורך זמן במקרר, ואם תוותרו על ציפוי השוקולד הם גם יוצאים די הגיוניים במחיר הקלורי.
חטיף שקדים קוקוס טבעוני ללא גלוטן
מצרכים
לחטיפים
- 1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
- 1/2 כוס זרעי צ'יה
- 1/2 כוס כוס קוקוס טחון
- 1 קורט מלח
- 1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
- 1 כף שמן קוקוס מומס
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי
- 230 גרם דוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 2 כפות שמן קוקוס
הוראות הכנה
-
חממו תנור ל-175 מעלות. רפדו תבנית מרובעת 20X20 ס"מ בנייר אפייה ורססו בספריי שמן.
-
בקערה גדולה מניחים את השקדים, זרעי הציה, הקוקוס והמלח ומערבבים.
-
בקערית קטנה מערבבים את סירופ המייפל, שמן הקוקוס ותמצית הוניל.
-
יוצקים את התערובת הנוזלית על המרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה. בעזרת מרית משטחים את התערובת לשכבה אחידה ודחוסה.
-
אופים 10-12 דקות או עד שהחטיפים מזהיבים.
-
בזמן האפייה ממיסים את השוקולד ושמן הקוקוס במיקרו באינטרוולים של 30 שניות, מערבבים בין לבין עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
-
יוצקים את תערובת השוקולד על החטיפים, מעבירים למקרר ללפחות שעה או עד שהחטיפים והציפוי מתייצבים.
-
מוציאים מקרור ופורסים למלבנים בגודל 2 ס"מ X 5 ס"מ.
הערות
החטיפים נשמרים במקרר עד שבועיים, בקופסה אטומה.
2 comments
היי נראה נפלא והייתי מאוד שמחה להכין השאלה במה אני יכולה להחליף את ציפוי השוקולד ואם בכלל צריך ציפוי ?
ציפוי השוקולד הוא לגמרי אופציונאלי, את לא חייבת אותו.