Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

קציצות אפויות שילדים אוהבים

מאת נטע ליבנה
קציצות אפויות שילדים אוהבים

קציצות זה משהו שאמהות מכינות, לפני שהיה לי את ליאו בחיים לא הייתי חושבת אפילו להכנס למטבח ולהכין קציצות. אני ממש אוהבת קציצות בעיקר כאלה עם המון ירוקים שמתחבאים בבשר, אבל כל עניין הטיגון עושה לי רע ולא רק בגלל הקלוריות.קציצות אפויות שילדים אוהבים

בשנה האחרונה התחלתי לאפות קציצות ומאז חיי השתנו. קציצות אפויות הן אחד המתכונים שהכי קל להכין.  הקטע הזה שמדלגים לגמרי על שלב הטיגון והמטבח נשאר נקי ובלי טיפת ריח של שמן, זה סטארטאפ!קציצות אפויות שילדים אוהביםקציצות אפויות שילדים אוהבים

אני חושבת שמאז שהכנתי את הקציצות האלה בפעם הראשונה ולקחתי אותן איתי ועם לליאו לגינה, חילקתי את המתכון ללפחות חצי מהאמהות בשכונה. בחיי שאין מישהו שניסה את להכין את הקציצות האפויות בבית ולא חזר לספר לי שעכשיו זה אחד מהמתכונים שהילדים הכי אוהבים. מעבר להכנה הקלה, אפשר לארוז את הקציצות בקופסה ולקחת איתכם לכל מקום. זה אוכל אצבעות פשוט מעולה לקטנטנים ובגלל שלא מטגנים את הקציצות לא נשארות שאריות שמנוניות על הידיים בסיום הארוחה.

ומה היתרונות התזונתייים של קציצות אפויות?

– אני מכינה את הקציצות עם הודו אדום שמכיל כמות גבוה של ברזל שחשוב מאוד להוסיף לתפריט היומי של לתינוקות וילדים.

– יש בקציצות ירקות שמוסיפיםשמכילים סיבים תזונתיים שעוזרים לפעילות מערכת העיכול של ילדים ומבוגרים.

– הקציצות האפויות עשירות בוויטמינים מהירקות. אם הילדים שלכם בבררני אכילה ומסרבים לאכול ירקות ביום יום, זו דרך נהדרת להוסיף ירקות לתזונה היומית בלי מלחמות מיותרות ליד השולחן.

– הקציצות אפויות! מה שאומר שהן דלות בשמן ולא עוברות טיגון שגורם להיווצרות שומן טרנס.במילים אחרות הקציצות האפויות הרבה יותר בריאות מכל קציצה מטוגנת שתכינו.

5 from 1 vote
הדפס

קציצות אפויות שילדים אוהבים

מצרכים

  • 1 קישוא גדול
  • 1 גזר גדול
  • 1/2 צרור פיטרוזיליה
  • 1/2 בצל יבש קטן
  • 250 גרם עוף טחון
  • 250 גרם הודו אדום טחון אפשר גם הודו רגיל או רק עוף
  • 1 ביצה L
  • 1/4 כוס קמח מצה או פרורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל הירקות לפוד פרוססור וקוצצים דק. אם אין פוד פרוססור אפשר לגרד את הגזר, הקישוא והבצל על החלק הדק של מנדולינה או פומפיה ולקצוץ דק את הפיטרוזיליה.

  2. מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהשמן לקערה גדולה ולשים היטב עם ידיים נקיות עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  3. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפיה.

  4. משמנים מעט את הידיים, יוצרים כדורים ומשטחים מעט על התבנית.

  5. אופים 20-25 דקות או עד שהקציצות מזהיבות. שימו לב לא להשאיר את הקציצות יותר מדי זמן בתנור כדי שלא יתייבשו.

הכנתם קציצות אפויות? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

קציצות אפויות שילדים אוהבים

7 comments
1

בטח יעניין אתכם גם

7 comments

נרי 7 בנובמבר 2019 - 22:18

אני בדיוק מכין ותוהה, התיבול הוא רק מלח? זה לא יצא תפל?

Reply
נרי 7 בנובמבר 2019 - 23:08

אני חוזר בי… יצע מעולה!!!! תודה!!

Reply
נטע ליבנה 9 בנובמבר 2019 - 11:08

איזה כיף!!!!!
3>

Reply
Dekel 18 באוגוסט 2020 - 15:25

5 stars
הילדים שלי אכלו הכל , תודה על המתכון המעולה

Reply
ורד 26 בספטמבר 2021 - 23:28

הי נטע,
ותודה על הבלוג, קודם כל!
האם אפשר להכין עם בשר בקר? תחליף צמחוני אחר?
הילדים אצלנו פחות חובבי עוף או הודו

Reply
נטע ליבנה 27 בספטמבר 2021 - 21:19

יוווו תודה 🙂
מאמינה שיצא מצויין, אולי שווה לערבב חצי בקר וחצי הודו או עוף כדי להקליל קצת את הקציצה.

Reply
עדי 17 בפברואר 2024 - 21:18

היי מה הכוונה בצל יבש?

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.