קציצות זה משהו שאמהות מכינות, לפני שהיה לי את ליאו בחיים לא הייתי חושבת אפילו להכנס למטבח ולהכין קציצות. אני ממש אוהבת קציצות בעיקר כאלה עם המון ירוקים שמתחבאים בבשר, אבל כל עניין הטיגון עושה לי רע ולא רק בגלל הקלוריות.
בשנה האחרונה התחלתי לאפות קציצות ומאז חיי השתנו. קציצות אפויות הן אחד המתכונים שהכי קל להכין. הקטע הזה שמדלגים לגמרי על שלב הטיגון והמטבח נשאר נקי ובלי טיפת ריח של שמן, זה סטארטאפ!
אני חושבת שמאז שהכנתי את הקציצות האלה בפעם הראשונה ולקחתי אותן איתי ועם לליאו לגינה, חילקתי את המתכון ללפחות חצי מהאמהות בשכונה. בחיי שאין מישהו שניסה את להכין את הקציצות האפויות בבית ולא חזר לספר לי שעכשיו זה אחד מהמתכונים שהילדים הכי אוהבים. מעבר להכנה הקלה, אפשר לארוז את הקציצות בקופסה ולקחת איתכם לכל מקום. זה אוכל אצבעות פשוט מעולה לקטנטנים ובגלל שלא מטגנים את הקציצות לא נשארות שאריות שמנוניות על הידיים בסיום הארוחה.
ומה היתרונות התזונתייים של קציצות אפויות?
– אני מכינה את הקציצות עם הודו אדום שמכיל כמות גבוה של ברזל שחשוב מאוד להוסיף לתפריט היומי של לתינוקות וילדים.
– יש בקציצות ירקות שמוסיפיםשמכילים סיבים תזונתיים שעוזרים לפעילות מערכת העיכול של ילדים ומבוגרים.
– הקציצות האפויות עשירות בוויטמינים מהירקות. אם הילדים שלכם בבררני אכילה ומסרבים לאכול ירקות ביום יום, זו דרך נהדרת להוסיף ירקות לתזונה היומית בלי מלחמות מיותרות ליד השולחן.
– הקציצות אפויות! מה שאומר שהן דלות בשמן ולא עוברות טיגון שגורם להיווצרות שומן טרנס.במילים אחרות הקציצות האפויות הרבה יותר בריאות מכל קציצה מטוגנת שתכינו.
קציצות אפויות שילדים אוהבים
מצרכים
- 1 קישוא גדול
- 1 גזר גדול
- 1/2 צרור פיטרוזיליה
- 1/2 בצל יבש קטן
- 250 גרם עוף טחון
- 250 גרם הודו אדום טחון אפשר גם הודו רגיל או רק עוף
- 1 ביצה L
- 1/4 כוס קמח מצה או פרורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל הירקות לפוד פרוססור וקוצצים דק. אם אין פוד פרוססור אפשר לגרד את הגזר, הקישוא והבצל על החלק הדק של מנדולינה או פומפיה ולקצוץ דק את הפיטרוזיליה.
-
מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהשמן לקערה גדולה ולשים היטב עם ידיים נקיות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפיה.
-
משמנים מעט את הידיים, יוצרים כדורים ומשטחים מעט על התבנית.
-
אופים 20-25 דקות או עד שהקציצות מזהיבות. שימו לב לא להשאיר את הקציצות יותר מדי זמן בתנור כדי שלא יתייבשו.
7 comments
אני בדיוק מכין ותוהה, התיבול הוא רק מלח? זה לא יצא תפל?
אני חוזר בי… יצע מעולה!!!! תודה!!
איזה כיף!!!!!
3>
הילדים שלי אכלו הכל , תודה על המתכון המעולה
הי נטע,
ותודה על הבלוג, קודם כל!
האם אפשר להכין עם בשר בקר? תחליף צמחוני אחר?
הילדים אצלנו פחות חובבי עוף או הודו
יוווו תודה 🙂
מאמינה שיצא מצויין, אולי שווה לערבב חצי בקר וחצי הודו או עוף כדי להקליל קצת את הקציצה.
היי מה הכוונה בצל יבש?