מסדרים בשכבה אחת ולתנור לשיזוףאני מתה על כרוב ניצנים!! כן אני יודעת שיצא לו שם רע אבל בעיני הוא אחד הירקות הכי חביבים שיש. הוא קטן, שמנמן וחמוד בטרוף ומה יותר כיף מלאכול חמוד? רובנו מכירים אותו בצורתו הקפואה, אבל לפעמים אפשר למצוא את הגירסה הטריה והנהדרת שלו בשווקים. למרות המחיר היקר (בעיני) שווה לקנות את הגרסה הטרייה כשיש למצוא.
כרוב ניצנים הוא תוספת מעולה לארוחות בשריות ואפילו חלביות. בישול נכון שלו יניב גרסה פריכה שמשתלבת טוב כמעט עם כל מנה. ומהנסיין הקטן שלי בבית (אתמול ליאו חיסל חצי צלחת) אני אומרת לכם שילדים ממש אוהבים לנשנש אותו גם בין הארוחות.
לפני כמה ימים הצלחתי למצוא שתי קופסאות כרוב ניצנים טרי. מהרגע שהעיינים שלי נפלו על הקופסאות ידעתי שאני הולכת לצרוב את הכרובונים הקטנים בתנור על מצב גריל. ברור שאפשר גם להשתמש בגירסה הקפואה ובחיי שזה יוצא גם מושלם, אבל היה טרי אז לא יכולתי לוותר.
יאלה רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא או לשלוח תמונה באינסטוש ולתייג #המטבחשלנטע.
כרוב ניצנים בתנור
מצרכים
- 600 גרם כרוב ניצנים טרי או קפוא ומופשר
- 1 ו-1/2 כפות שמן זית איכותי
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי לא חובה
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כף אורגנו יבש טחון
- 1 כף חומץ בלסמי
הוראות הכנה
-
שוטפים את הכרובים היטב, אם צריך חותכים את הבסיס בחלקו התחתון לפני המקום בו מתחילים העלים. אם משתמשים בכרובים קפואים מפשירים אותם לפי ההנחיות על השקית.
-
חוצים את הכרובים לאורכם ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
שופכים מעל שמן וחומץ בלסמי ומזרים את התבלינים.
-
בעזרת ידיים נקיות או כף מערבבים היטב כך שכל הכרובונים יעטפו בתערובת.
-
אופים בתנור על תוכנית גריל בטמפרטורת 180 מעלות, במשך 10-17 דקות או עד שהכרוב משחים.
-
מצננים מעט ומגישים.
5 comments
הי זה לא יוצא מריר?
לא
לי יצא מאד מריר, שילוב טעמים מוזר. מאכזב.
ושטפת את הכרוב ניצנים לפני והורדת את הגבעול?
כרוב ניצנים מקבל טעם חזק עם הצלייה בתנור. בהחלט כדאי להמעיט בתיבול.