אתמול בערב פתחתי את האינסטוש שלי וגיליתי שהגעתי הגעתי ל-10,000 עוקבים, יעד שהצבתי לעצמי מזמן!!!
לא כולם יודעים אבל להיות בלוגרית זו משרה מלאה לכל דבר ועניין מינוס המשכורת בסוף החודש. זה שעות של מחשבה ושיטוטים ברשתות חברתיות, ניסוי וטעיה של הכנת מתכונים, צילום ועריכה.
אם הייתי מנסה לכתוב את כל מה שאני עושה ביום יום כדי שהבלוג ימשיך לפעול, הייתי צריכה לשבת ולעשות רשימה ממש ארוכה של פעולות שכבר נראות לי ברורות מאליו, אבל הן לא באמת. אני מתה על זה!!! נהנת מכל שניה שאני כותבת, מחפשת וחושבת על רעיונות שיעזרו לכל מי שנכנס לבית שלי (כן הבלוג הוא סוג של בית) למצוא פתרונות מהירים וקלים לאכול בריא וטעים.
רגע לפני שאני שולחת אתכם להכין נאגטס עוף אפויים כמעט כמו של מקדונלדס, אני מצרפת את הפוסט מהפיד שלי היום בבוקר. תודה לכל מי שפה איתי כל יום, תודה על התגובות והלייקים ותודה על העידוד גם כשלפעמים כל מה שבא לי זה לאכול סלט, לא לצלם אותו וללכת לישון 🙂
ועכשיו לנאגטס!!!
לפני כמה שבועות נתקלת במתכון של טל המהמם לנאגטס עוף כמו במקדונלדס. בחיי שממש, אבל ממש רציתי להכין אותם, אבל הם היו מטוגנים בשמן. אין לי הרבה חוקים קשוחים לגבי בישול בבית בדרך כלל אני ממש זורמת, אבל עד עכשיו הצלחתי להסתדר כל חיי בלי לטגן כלום וממש לא התכוונתי להתחיל עכשיו.
אבל רציתי נאגטס!!! ורציתי שיהיו בריאים, אז החלטתי לחפש אופציה יותר שפויה לנאגטס עוף בלי לפגוע יותר מדי בטעם המקורי. אני שמחה לבשר לכם שהצלחתי לפצח את סוד הנאגטס האפויים בתנור. הוצאתי מגש מהתנור לפני פחות מחצי שעה והוא כבר כמעט חוסל לגמרי!
הפעם בחרתי להכין את הנאגטס משילוב של הודו אדום וחזה עוף טחונים. ההודו האדום עשיר בברזל ואני ממש אוהבת להוסיף אותו לקציצות כדי להעשיר את התפריט היומי שלי ושל ליאו בברזל, אבל אפשר לגמרי להכין את הנאגטס רק עם בשר עוף. אני יודעת שנאגטס אמיתיים מצופים בבלילה ועוברים טיגון עמוק, אני ויתרתי על הבלילה ואפיתי ויצא נהדר וסופר עסיסי.
זה אוכל אצבעות מושלם לילדים ופעוטות שרק עכשיו התחילו לאכול. הם רכים בטרוף מבפנים מעט קריספיים מבחוץ ואין בהם טיפה אחת של תוספת מיותרת כמו הגרסאות המעובדות שקונים בחוץ.
בקיצור סידרתי לכם סופר מתכון לחופש הגדול, כזה שכל ילד ישמח לאכול לארוחת צהריים.
נאגטס עוף אפויים כמעט כמו של מקדונלדס
מצרכים
לנאגטס
- 1/2 קילו חזה עוף טחון
- 1/2 קילו הודו אדום אפשר חזה עוף במקום
- 2 כפות שבבי בצל טחונים במטחנת קפה
- 3 כפיות אבקת שום
- 2 כפיות חרדל דיג'ון או חלק
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 ביצה L
לאפייה
- 3/4 כוס קמח
- ספריי שמן
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרמנט.
-
מכניסים לקערה גדולה את כל מרכיבים הנאגטס ולשים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
-
משמנים את תבנית האפייה המרופדת בספריי שמן.
-
מניחים בצלחת רחבה את הקמח.
-
עם ידיים מעט רטובות, יוצרים נאגטסים בגודל של כחצי כדור פינג פונג. מעבירים לצלחת עם הקמח ומצפים כל נאגט בקמח מכל הצדדים ומעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת העיסה.
-
מרססים את הנאגטסים בספריי שמן ומכניסים לתנור ל-25 דקות או עד להזבה. חשוב להפוך את הנאגטס באמצע האפייה על מנת שכל הצדדים יאפו שאופן שווה.
-
מגישים חם!
לעות מתכונים שילדים אוהבים לחצו פה!!
5 comments
היי נטע נראה מושלם!!!
יש מצב לתחליף לתרסיס שמן? אין לי כרגע ורוצה להכין?
תודה!
הי עדי,
כן!! את יכולה להבריש את הנאגטס עם שמן
כבר בתנור!
שאלות כלליות (ולפעם הבאה):
1. מה ההבדל בין הודו אדום להודו "רגיל"?
2. אם אין לי שבבי בצל, במה אפשר להחליף?
3. כנ"ל אבקת שום…
תודה 🙂
היי נטע,
האם ניתן להקפיא את הנאגטס? ?
מאמינה שכן, אבל באמת שלא ניסיתי