לפני שבועיים קניתי חמאת שום שחור של eravital בפעם הראשונה. ראיתי אותה באתר המהמם של כרמלה בו אני מזמינה ירקות ופירות בדרך כלל וישר נדלקתי, אני יודעת ששום שחור הוא מוצר די חדש שלא כולם מכירים. תכלס עד שלא הכנתי פוקצ'ה עם שום שחור לא ממש הבנתי את הקטע….
אבל מאז הפוקצ'ה אני מוסיפה שיני שום שחור לחלות, סלטים ואפילו הכנתי איתו רוטב פסטה שיצא פצצה!! מבינים למה היית חייבת לנסות גם את חמאת השום השחור? כי אני אוהבת חמאה (לגמרי במידה ורק מדי פעם) והטעם של השום השחור משדרג כמעט כל מתכון.
החלטתי להכין לחמניות שום שחור. ברור שאתם יכולים להכין אותן גם עם חמאת שום רגיל והן עדיין יהיו רכות בטרוף וסופר טעימות. אבל אם במקרה יוצא לכם להיתקל בחמאת שום שחור תשתמשו בה כי היא ממש משדרגת את הלחמניות.
בגלל שהלחמניות גם ככה מוברשות בחמאה שכמעט ולא נכנסת אצלי למטבח, מסיבות בריאותיות, החלטתי לשתמשתי בקמח כוסמין שמכיל עד 60% יותר אבץ, ברזל, מגנזיום וזרחן מאשר קמח חיטה, כלומר יותר בריא ממש במעט מהקמח הלבן. וגם כי הוא יותר מתאים לאנשים בעלי רגישויות לגלוטן, לא צליאקים כי עדיין יש בו גלוטן, אבל הגלוטן בו קל יותר לפירוק. ברור שלא חייבים להשתמש בקמח כוסמין וגם פה אפשר להשתמש במה שיש בבית וקמח לבן יעבוד מצויין ולא יגרע ולו בטיפה מהטעם.
לחמניות שום מקמח כוסמין
מצרכים
- 1 ו-3/4 כפיות שמרים יבשים 7 גרם
- 2 ו-1/2 כפות סוכר
- 2 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין לבן אפשר גם קמח רגיל
- 1/4 כוס שמן
- 3/4 כוס מים פושרים
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס חמאת שום שחור מומסת **בהערות תמצאו איך להכין חמאת שום רגיל בבית
- 1/4 כוס עלי פיטרוזיליה קצוצים דק
הוראות הכנה
-
לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, שמרים וסוכר.
-
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים לאט את השמן ואז המים בהדרגה.
-
לשים 2 דקות ומוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עוד 4 דקות.
-
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 25 דקות.
-
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-12 חלקים שווים, כל חלק שוקל 50 גרם.
-
מכל חלק יוצרים גליל ארוך ואז עושים קשר פשוט במרכז.
-
מניחים את הלחמניות על תבנית תנור מרופדות בנייר אפייה, במרחק של כ-4 ס"מ אחת מהשנייה.
-
מכסים במגבת נקייה ומתפיחים את הלחמניות במשך 25-30 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן. בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
מברישים את הלחמניות התפוחות בחמאת השום המומסת בעדינות ומפזרים מעל פיטרוזיליה קצוצה.
-
אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.
-
כשהלחמניות מוכנות, מכסים אותן (בתוך תבנית האפייה) במגבת, עד שהן מצטננות לגמרי.
הערות
הכנת חמאת שום: ממיסים 2 כפות חמאה במיקרו, מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומערבבים.
וכמו תמיד, אם הכנתם לחמניות שום?
אל תשכחו לתייג המטבחשלנטע באינסטוש או לשלוח לי תמונה!
- הפוסט בשיתוף כרמלה
1 comment
היי, כתבת בהערות בסוף להמיס 2 כפות שום?