לא כל הפנקייקים נוצרו שווים!! יש בבלוג כמה מתכונים מעולים לפנקייקס, היום החלטתי לשתף אתכם בכל הסודות להכנת פנקייק אוורירי מושלם.
בגדול אני חושבת ששבת בלי פנקייק היא שבת מבוזבזת. מאז שהתחיל כל בלאגן הקורונה יוצא לי להכין פנקייקים גם באמצע השבוע ובגלל שאני מגוונת ומנסה לשפר את המתכון המקורי בכל פעם. יצא שעליתי על כמה סודות וטריקים להכנת פנקייק אוורירי מושלם ממש כמו בדיינר אמריקאי.
שלא תבינו לא נכון, כבר יש מתכון לפנקייק קלאסי נהדר בבלוג ואפילו לפנקייק בריא יותר מקמח כוסמין. אבל על הסוד של הכנת פנקייק אוורירי עליתי ממש לא מזמן והיתה לי הרגשה שאני חייבת לשתף אותו איתכם.
מה הסוד לפנקייק אוורירי?
– קודם כל ובעיני הכי חשוב זה, לא לערבב יותר מדי את הבלילה!! אנחנו תמיד מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד איחוד. זה ממש ממש ממש בסדר אם יש קצת גושים בבלילה. אם נערבב יותר מדי נפצח את רשת הגלוטן בבלילה ונקבל פנקייקים דחוסים וממש לא אוורירים.
– עוד טריק לפנקייק אוורירי זה לטרוף היטב את הביצים. במתכון היום יש ביצה אחת בלבד, אבל אם תוסיפו עוד ביצה טרופה תקבלו פנקיקים עוד יותר עבים ושמנמנים.
– חימום המחבת – זה אולי נשמע טריוויאלי אבל לפני שמתחילים בכלל לטגן את הפנקייקים חייבים לחמם את המחבת טוב טוב. אם המחבת לא חמה מספיק הפנקייקים לא יתפחו כמו שצריך. מכינים את
– מתי להפוך את הפנקייק? כלל אצבע הופכים את הפנקייק כשמופיעות המון בועיות על שטח הפנים של הבלילה שבמחבת.
יאלה רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא!!
איך להכין פנקייק מושלם
מצרכים
- 1 כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה 10 גרם
- 3 כפות סוכר
- 1 קורט מלח
- 1 ביצה טרופה
- 1 כוס חלב
- 1 כפית מחית וניל
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה
-
מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
-
בכלי נפרד טורפים ביצה. מוסיפים פנימה חלב, שמן זית ומחית וניל וממשיכים לטרוף.
-
מוסיפים את הרטובים אל היבשים ומערבבים רק עד איחוד. זה ממש בסדר אם יש מעט גושים בבלילה.
-
מחממים טוב מחבת טפלון או נונן סטיק, בעזרת מצקת או כף יוצקים בלילה למחבת ומטגנים עד שנוצרות בועיות על פני הפנקייק. הופכים ומטגנים עוד חצי דקה, דקה או עד שהפנקייק מתנפח.
-
חוזרים על הפעולה שוב ושוב עד שמסיימים את הבלילה.
-
מגישים חם.
1 comment
הכנתי עם קמח כוסמין מלא וגבינה בולגרית 5 אחוז, יצא מושלם