Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

סופגניות אפויות בתנור

מאת נטע ליבנה
סופגניות אפויות בתנור

בגדול אני ממש לא אוהבת סופגניות, לא מתחברת לבצק המטוגן עם מתיקות היתר. המטוגן היחיד שאני מוכנה לאכול ואפילו מחכה לו בחנוכה זה הספינג' של סבתא שלי, חוץ ממנו אין סיכוי שאני מכניסה משהו מטוגן לפה. אמ אמ אמ חנוכה ועדי דרש סופגניות, אז אחרי שגילגלתי עיניים נכנסתי למטבח והתחלתי לבדוק איך מכינים סופגניות אפויות טעימות ואווריריות.סופגניות אפויות בתנור

לקח לי כמה ניסיונות, אבל אני גאה להכריז שנמצא המתכון המושלם והכי קרוב למטוגן של סופגניות אפויות בתנור. ההכנה סופר קלה ומהירה, הזמן היחיד שצריך להשקיע הוא בהתפחה. אם אתם קוראים וותיקים אתם כבר יודעים שאני לא חובבת אוכל מטוגן ושבבית שלי אין סיכוי לטיגונים, הריח שנשאר ימים בבית זה משהו שאני לא מסוגלת להתמודד איתו. וזה לפני שבכלל דיברנו על ההשלחות הבריאותיות ותזונתיות של אוכל מטוגן.

סופגניות אפויות בתנור

סופגניות אפויות הן אחד השיחוקים שקרו במטבח שלי לאחרונה. הצלחתי להכין מתכון שמחכה בטעם ובמרקם את הגירסה הפחות בריאה ומטוגנת. ובגלל שזה בהכנה ביתית השארתי לעצמי סופגיות בלי ציפוי סוכר ובלי מילוי שזה מאפה חביב שאני יכולה לאכול בכיף כל השנה.סופגניות אפויות בתנור

עכשיו כמה מילים של דיאטנית!! ברור שהכנתי סופגניות אפויות כי הן יותר בריאות וידידותיות לגיזרה. אני אישית כמו שאמרתי לא ממש חובבת גדולה של סופגניות. יחד עם זאת, אם אתם אוהבים סופגניות אמיתיות, כדיאטנית אני מייעצת לכם לאכול אותן. לא כל יום ובטח שלא כל היום! אבל סופגניה אחת, אפילו אם היא מוגזמת בטרוף לא תפגע בשום תהליך הרזיה או תגרום לכם לעלות במשקל, ויכולה לעשות פלאים למצב הרוח.

מאחלת לכולנו חג אורות שמח!

 
רוצים מתכון לביבות אפויות לחצו פה!!

סופגניות אפויות בתנור

מספר מנות 16 סופגניות

מצרכים

  • 2 ו-½ כוסות קמח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 2/3 כוסות חלב פושר אפשר גם חלב צמחי לגרסת פרווה
  • ¼ כוס שמן קנולה או כל שמן צמחי אחר
  • 2 חלמונים
  • ¼ כפית מלח

לציפוי

  • 2 כפות שמן
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • ריבת תות למילוי

הוראות הכנה

  1. לקערת מיקסר עם וו בלון מכניסים 1 כוס קמח, שמרים, סוכר וחלב.

  2. מערבלים עד לאיחוד הבלילה, מכסים בנילון נצמד ומניחים בצד לעשר דקות או עד שנוצרות בועות על שטח הפנים של בלילה.

  3. מוספים לקערה את יתר המרכיבים. מחליפים לוו לישה ולשים כחמש דקות. הבצק צריך להתנתק מדפנות הקערה.

  4. משמנים קערה נקיה, מכניסים פנימה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  5. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי ס"מ וחצי. קורצים סופגניות עם חותכן עוגיות בקוטר 6 ס"מ או כוס מתאימה. את שאריות הבצק מרדדים שוב וקורצים עוד סופגניות.

  6. את הסופגניות מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת של כ-45 דקות או עד להכפלת נפח הסופגניה.

  7. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הסופגניות התפוחות במים.

  8. מכניסים את התבנית לתנור וזורקים בתחתית התנור 2 קוביות קרח וסוגרים את הדלת.

  9. אופים 10-12 דקות או עד שהסופגניות זהובות ותפוחות.

  10. בנתיים מערבבים סוכר עם קינמון בקערית שטוחה.

  11. מצננים מעט את הסופגניות שיוצאו מהתנור ומברישים כל סופגניה במעט שמן. טובלים בסוכר וקינמון ומעבירים לצלחת.

  12. אם רוצים בשלב זה אפשר למלא כל סופגניה בריבת תות בעזרת צנטר מתאים או שמחוררים את הסופגניה עם סכין חדה וממלאים בריבה.

הכנתם סופגניות אפויות?
שלחו לי תמונה באינסטוש ותייגו #המטבחשלנטעסופגניות אפויות בתנור

בטח יעניין אתכם גם

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.