[bws_google_captcha]
דונאטס טבעוניים אפויים

כבר כמה שבועות שבכל מכולת שכונתית, סופר ומאפיה מציעים לנו סופגניות ודונאטים מפונפנים. הסופגניות כבר מזמן איבדו את המונופול שלהן על חג החנוכה, ואין בית שלא מציעה גם את הגרסה האמריקאית הפופלארית של דונאטים מטוגנים ומצופים בציפוי מבריק, סוכריות צבעוניות ועוד שלל אופציות כיפיות.דונאטס טבעוניים אפוייםדונאטס טבעוניים אפויים

אני הכי בעד דונאטים! יש משהו יותר סקסי בדונאט, אולי זו הגיזרה הדקה? אולי הציפויים שבאים בילט אין ואולי זה בכלל השיק דיינר אמריקאי שעושים לי את זה. עכשיו שיק שמיק, הדונאטים לא פחות ממזרים מהסופגניות. הם מטוגנים בשמן עמוק ומצופים בווריאציות מאוד יצירתיות של גלייז מסוכר וחבריו.דונאטס טבעוניים אפויים

אז החלטתי שגם לדונאטים מגיעה גירסה חגיגית ואפוייה. ואם כבר מכינים דונאטס אפויים אז שכולם יוכלו להנות, אז הכנתי גרסה טבעונית מושלמת!! נכון זה לא דונאט מטוגן זה דונאטיס טבעוני אפוי, אבל הוא לא פחות טעים. האמת היא שהוא כל כך טעים שהוא אפילו לא צריך ציפוי מיוחד שימסך על טעם הטיגון המוגזם של אחיו האמריקאי. גירסה ידידותית למי שרוצה לשמור על הבריאות בחגיגות חנוכה שנמשכות 8 ימים מלאים.

וכן, אני זוכרת שיש כבר בבלוג גרסה לדונאטס דלעת דלי קלוריות. אבל תאמינו לי שאם אהבתם אאת הדונאטס דלעת, אתם הולכים להתעלף על הגרסה הטבעונית. היא לא דיאטטית במיוחד, אבל היא טעימה וסופר קלה להכנה.

הבלילה של הדונאטס יכולה לעבוד מצויין גם כמאפינס וניל מושלמים, לימים בהם אין לכם כוח להשקיע בזילוף הבלילה לתבניות דונאטס. אבל באמת שכדאי להשקיע, כי הדונאטס יוצאים מושלמים.דונאטס טבעוניים אפויים

את תבניות הדונאטס קניתי באלי אקספרס (כמובן!!) ואני משאירה לכם קישורים לתבנית דונאטס גדולים ותבנית דונאטס מיני. אני הכנתי גם גדולים וגם מיני, וגיליתי שליאו ממש מעדיף את גרסת המיני דונאטס. אז אם יש לכם קטנטנים בבית, מציעה לעבוד עוד כמה שניות ולהכין מיני דונאס, זה גם יוצא בערך מיליון מיני דונאטס טבעוניים מכמות הבלילה שרשמתי.

 

דונאטס טבעוניים אפויים

מספר מנות 18 דונאטים בינוניים

מצרכים

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 קורט מלח
  • 114 גרם רסק תפוחי עץ אפשר גם בננה מעוכה
  • 1 ו-1/4 כוס חלב סויה במתיקות מופחתת או כל חלב צמחי שאוהבים
  • 1 כפית מחית וניל או 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח מנופה, סוכר, אבקת אפייה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט.

  2. בכלי נפרד טורפים חלב, רסק תפוחים, שמן ווניל.

  3. מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד לאיחוד. אל תערבבו יותר מדי, אחרת הדונאטס יצאו דחוסים מאוד.

  4. בעזרת כפית או שקית זילוף, מעבירים את הבלילה לתבנית דונאטים משומנת. אופים על 180 מעלות 15-17 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש ועם מעט פירורים.

  5. אפשר לאכול ישר מהתבנית או לאחסן בקופסה אטומה במקרר עד 4 ימים.

הכנתם דונאטס אפויים?
שלחו לי תמונה באינסטוש ותייגו #המטבחשלנטע

דונאטס טבעוניים אפויים

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה