אורז מוקפץ עם ירקות וטופו בסיר אחד – ארוחה שלמה ומלאה בלי לכלך כלים ובלי יותר מדי שלבים.
בשנה האחרונה פסטה בסיר אחד הוא המתכון הכי נצצפה ברשתות החברתיות. יש משהו בחיים המודרנים שלנו ובלחץ שדוחף אותנו לדלג על שלבים ולקצר תהליכים. הייתי רוצה לכתוב לכם מניפסט שלם על הערך של בישול תוך חשיבה מעמיקה, אבל בואו כשמגיעה השעה לאסוף את ליאו ולהגיש לו צהריים כל מה שאני רוצה זה לזרוק הכל לסיר ולרוץ לגן.
הצלחתי להכין אורז מוקפץ עם ירקות וטופו בסיר אחד!! בלי מליון שלבים ובלי לאדות בצל ושום . פשוט זורקים הכל לסיר, מוסיפים מים מביאים לרתיחה ומחכים עד שהמנה מוכנה.
זה לא רק נשמע פשוט, זה באמת אחד הדברים הכי פשוטים שאתם הולכים להכין במטבח. אני מודה שבהתחלה הייתי סקפטית, אבל זה פשוט עובד. והטעם שיגעון! ליאו ועדי זללו את האורז כמו שהוא, אני הוספתי לעצמי קצת כוסברה מעל וכולנו נהנהנו מארוחה חמה ומהירה שלא שעבדה אותי לשעה וחצי במטבח.
זו לגמרי ארוחה מלאה כי יש בה גם חלבון, גם פחמימה וגם ירקות. אפשר לשחק עם הירקות ולהוסיף גם תירס עם אוהבים ואם אתם לא טבעוניים אתם יכולים אפילו לסויף ביצה טרופה ממש בסיום הבישול ולהעשיר את המנה בעוד חלבון ו-B12.
View this post on Instagram
יאלה רוצו להכין! כמו תמיד, מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
אורז מוקפץ עם ירקות וטופו בסיר אחד
מצרכים
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד
- 400 גרם טופו קשה חתוך לקוביות
- 1 ו-1/2 כוסות אורז בסמטי
- 1 ו-1/2 כוסות גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 כוס אפונה עדינה קפואה
- 4 כפות רוטב סויה דל נתרן
- 1 כף סרירצ'ה אפשר לוותר אם לא אוהבים
- עלי כוסברה טריים לקישוט
הוראות הכנה
-
מניחים בסוטאג' רחב את כל המרכיבים, למעט הכוסברה, לפי הסדר הכתוב.
-
מוסיפים 2.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
-
מנמיכים את האש לחום בינוני נמוך ומבשלים עד שכל המים נספגים באורז, כ12-15 דקות.
-
מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים חם.