Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
לביבות בטטה אפויות

האמת היא שאני אוהבת את חנוכה בגלל האווירה הכיפית, אבל ממש ממש לא סובלת את הטיגונים והסופגניות. בעיני העולם נחלק לאלה שאוהבים סופגניות ואלה שלא יכולים לסבול את הריח בכלל. אני זוכרת שעוד הרבה לפני שהייתי דיאטנית לא אהבתי סופגניות. לביבות לעומת זאת זה סיפור אחר לגמרי, תנו לי אותן בכל צורה ואני עפה.לביבות בטטה אפויות

בתכלס מה יותר טעים מתפו"א מטוגן, הרי בסופו של דבר מדובר בצ'יפס שהתחפש למאחל מסורתי לחג. אז לביבות לגמרי כן, סופגניות אין סיכוי. אבל מה גם את הלביבות שלי אני תמיד מעדיפה אפויות. ואל תגידו לי שזה לא אותו דבר, בעיני זה לא נופל מהגרסה המקורית ולו במעט, כל עוד מכינים את זה טוב.לביבות בטטה אפויותלביבות בטטה אפויות

והנה אנחנו שוב בחנוכה וכולם מעלים מתכונים של מטוגנים, כי בכל זאת בלוג בישול ישראלי. ואני לא מרגישה שיש צורך בעוד מתכון לסופגניות אפויות, כי הגרסה שקיימת בבלוג היא ממש ממש אחלה. ולביבות בטטה נדירות גם כבר יש בבלוג וגם לביבות ירקות ועוד שלל מתכוני חנוכה. ועדיין איך אפשר להעביר חג בלי מתכון מיוחד? אז הכנתי לביבות בטטה אפויות וסופר מיוחדות (בעיני).

הן יפות בזכות הקיצוץ המיוחד לפסים דקים, טעימות בזכות הבטטות ואפילו עשירות בבטה קרוטן (ויטמין A) ועוד מינראלים וסיבים תזונתיים. בקיצור לביבה שיכולה לככב על שולחן החג שלכם בהדלקת נרות וגם בבראנצ' או ארוחת ערב.לביבות בטטה אפויות

רגע לפני שאתם קופצים למתכון וחוזרים לשאול על חיתוך הבטטה. אתם יכולים להשתמש בספירולייזר או קולפן ג'וליינים, אבל אם אין לכם בבית או לא מתחשק לכם אפשר לגרד את הבטטה בפומפיה בדיוק כמו שמכינים כל לביבה אחרת.

חנוכה שמח ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה

5 from 2 votes
הדפס

לביבות בטטה אפויות

מצרכים

  • 1/2 קילו בטטות (כשתי בטטות בינוניות)
  • 1 כפית צ'ילי יבש טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 ביצים

הוראות הכנה

  1. קולפים את הבטטה ומייצרים רצועות דקות בעזרת ספירולייזר או קולפן ג'וליאנים.

  2. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב.

  3. משמנים תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט בספריי שמן.

  4. יוצרים 10-12 לביבות ומניחים בתבנית במרחק של 1-2 ס"מ אחת מהשניה.

  5. מרססים את הלביבות בספריי שמן.

  6. אופים על 180 מעלות כ-25 דקות או עד להזהבה, מומלץ להפוך את הלביבות באמצע האפייה.

5 comments
2

בטח יעניין אתכם גם

5 comments

איה ו 20 בדצמבר 2022 - 20:05

5 stars
וואו, יצאו לביבות חלום. מושלמות.
תודה על מתכון אליפות.

Reply
נטע ליבנה 21 בדצמבר 2022 - 13:25

איזה כיף שאהבת!
חג שמח❤️

Reply
שירה 28 בדצמבר 2022 - 15:52

מה זה ששמת ליד כמטבל?

Reply
נטע ליבנה 29 בדצמבר 2022 - 8:51

צזיקי לפי המתכון שכאן: https://bit.ly/3iivz64

Reply
dorit 3 בפברואר 2023 - 16:48

5 stars
יצא מעעולה, פשוט, מהיר וטעיייים,תודה רבה!!!

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.