האמת שאין לי חשק לפסח השנה. האווירה הכללית במדינה, המועקה שלא עוברת לי כבר כמה שבועות האמת שלא חסר לי סיבות להתבאס. אבל בכל זאת ערב חג ממש מעבר לפינה. אז הכנתי עוף עם תפוחי אדמה ושזיפים מיובשים שזו מנה סופר חגיגית והכי חשוב פשוטה להכנה. מערבבים הכל בתבנית ושולחים לתנור, מה יותר פשוט מזה?
אז אם אתם מחפשים מתכון מרשים, טעים וכזה שלא ידרוש מכם יותר מרבע שעה עבודה עוף עם תפוחי אדמה ושזיפים מיובשים הוא המתכון בשבילכם. יש משהו במנה של חלבון ופחמימה מתוקים בדיוק במידה שהופכים כל סיר לחגיגה. זה בול מה שצריך לערב חג או שבת וזו תמיד מנה שקל להכין.
מאחלת לכולנו שפסח הקרוב יהייה חגיגה על מלא ולא ריבים משפחתיים מיותרים ותחושת דיכאון מהמצב במדינה.
בקיצור לכו תכינו ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
עוף עם תפוחי אדמה ושזיפים מיובשים
מצרכים
- 300 גרם שזיפים יבשים מגולענים
- 4 תפוא" בינוניים קלופים ופרוסים לקוביות
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
- 4 כרעיים מפורקות
- 5 גבעולי טימין
- 5 שיני שום קצוצות דק
- 2 כפות דבש
- 1 כפית חרדל דיג'ון
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
-
משרים את השזיפים בכוס מים רותחים לחצי שעה.
-
מניחים את תפו"א, הבצלים והכרעים בתבנית מתאימה לתנור.
-
מסננים את השזיפים מהנוזל ושומרים אותו בצד. את השזיפים מוסיפים לתבנית עם הכרעיים.
-
מפזרים מעל לכרעיים גבעולי טימין, ממליחים ומפלפלים.
-
לנוזל השזיפים מוסיפים שום, דבש, חרדל, קינמון ושמן. מערבבים היטב ויוצקים על הכרעיים.
-
מכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום מעל. אופים במשך 50 דקות על 200 מעלות ואז מסירים את הניירות ומחזירים לתנור ואופים עד להשחמת הכרעיים.