עוגת פקאנים ללא קמח כשל"פ, רכה, מפנקת וסופר קלה להכנה. כזו שתרשים את האורחים ותהייה טעימה גם יומיים אחרי ההכנה, אם ישאר ממנה יותר מפירור.
אתם לא טועים מדובר בבלוג של דיאטנית ויש פה מתכון לעוגת פקאנים ללא קמח. כי אתם כבר מכירים אותי ויודעים שאני מאמינה שמותר לאכול הכל במידה ולהנות מכל העולמות גם אלו של המתוקים. אז הכנתי את העוגה הכי פשוטה בעולם לפסח, עוגת פקאנים מארבעה מרכיבים שכוללים פקאנים, סוכר וביצים.
זו עוגה רכה ופשוטה, אבל כל כך טעימה שאפשר להכין אותה כל השנה. היא מושלמת למי שנמנע מגלוטן ולצליאקים בכלל. ואפילו ילדים קטנים יכולים לאכול אותה, כי הפקאנים בעוגה חונים לפרורים כל כך דקים שאין שום סכנה לחנק, כל עוד טחנים למרקם דק כמו חול.
מקווה שהעוגה הזו תמתיק לכם קצת את הימים הסוערים שעוברים עלינו פה ובעיקר תמתיק את פסח.
חג שמח!
בקיצור לכו תכינו ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
עוגת פקאנים ללא קמח כשל"פ
מצרכים
- 350 גרם פקאנים 2 ו-1/2 כוסות
- 4 ביצים
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר דמררה בהיר
- 1 קורט מלח
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-170 מעלות
-
טוחנים את הפקאנים במעבד מזון או בלנדר עד לקבלת מרקם פרורי דק כמו חול.
-
מפרידים את הביצים.
-
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, ברגע שמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר הלבן בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
-
מערבבים בקערה חלמונים וסוכר חום עד לקבלת תערובת תפוחה מעט.
-
מוסיפים לתערובת את הפקאנים הטחונים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
-
מקפלים את החלבונים אל תערובת הפקאנים בשלושה שלבים.
-
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 40-45 דקות או עד שכשנוגעים בעוגה עם אצבע היא קופצת בחזרה למעלה.
-
מצננים היטב ומקררים ללפחות 8 שעות במקרר לפני שפורסים ומגישים.