לאחרונה יש טרנד של מתכונים מ-2 מצרכים, רק כשנכנסים לפוסט מגלים שחוץ מהשני מצרכים צריך גם מים, מלח, שמן, שום ועוד ועוד.עכשיו תקשיבו במקור מדובר בביגל המפורסם משני מרכיבים, אבל הוספתי לו שמן זית ומלח אז התקבל למעשה בייגל מארבעה מצרכים בלבד. אבל באמת מארבעה מצרכים, חוץ מאם אתם רוצים להפוך אותו לקצת יותר בריא ואז צריך לשנות את ההרכב.
אני מכינה את הבייגל הזה כבר שנים, במקור מדובר במתכון של שומרי משקל האמריקאים. אבל בחיי שאני לא בטוחה אפילו שהם המקור כי יש מיליון מתכונים כאלה ברשת שכל מה שדרוש בהם זה לערבב קמח תופח ויוגורט ומתקבל בצק רב תכליתי. אפשר להכין מהבצק פיתות, בייגלים, בסיס לפיצה שיש בבלוג כבר שנים ועוד ועוד.
אז איך הגענו מ-2 מצרכים לבייגל מארבעה מצרכים בלבד?
ממש פשוט, החלטתי להוסיף קצת שמן זית ומלח לבצק ובגלל שאני סופרת את הרכיבים באמת יצא שזה 4 מרכיבים.
אבל מה, כל העניין פה הוא לערבב עם כף את כל המרכיבים ואז לאסוף עם הידיים לכדור וסיימתם את ההכנה. כך שנכון זה 4 מרכיבים אבל כל כך קל ומהיר להכנה שאין שום סיבה בעולם שלא תכינו לעצמכם מגש בייגלים כבר היום.
ועוד משהו, אני הכנתי עם קמח תופח אבל יצא לי כבר להכין את הבצק עם קמח רגיל ואבקת אפייה וגם עם חצי רגיל וחצי כוסמין מלא שיצא מעולה לא פחות. אז אם בא לכם גרסה קצת יותר בריאה רדו למטה להערות ותקראו איך לעשות את זה הכי מדוייק ונכון.
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
בייגל מארבעה מצרכים בלבד
מצרכים
- 300 מ"ל יוגורט 1.7-3% אפשר גם טבעוני
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
לקישוט
- שומשום או אבריט'ינג בלנד
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים עם כף. ברגע שהבצק מתחיל להתגבש לשים עם היד עד שנוצר כדור בצק אחיד.
-
את הכדור מרדדים לגליל עבה כ-10 ס"מ ובעזרת סכין חדה מחלקים ל-6 דיסקיות שוות בגודלן.
-
בעזרת ידיים רטובות יורים חור במרכז כל דיסקית ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
מפזרים מעל תוספת שאוהבים ואופים על 180 מעלות 20-25 דקות או עד שהבייגלים מזהיבים.
הערות
- אם אין לכם קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן ולהוסיף 2 כפיות אבקת אפייה.
- אם בא לכם גרסה קצת יותר בריאה השתמשו בכוס קמח לבן וכוס קמח כוסמין +2 כפיות אבקת אפייה.
4 comments
האם יילך גם עם קמח שיבולת שועל?
ירוץ!!
יש מצב שתצטרכי מעט יותר קמח, שימי לב למרקם שבסרטון לזה את צריכה להגיע
היי 🙂
תודה רבה על המתכון! נראה נפלא!
נראה לך שיעבוד עם כוסמין מלא או לבן? המון תודה ❤️
יעבוד נהדר!
אם את הולכץת על כוסמין מלא, אז רק חצי כמות מלא והשאר לבן