פרצל ביס או נגיסי פרצל הנישנוש החביב עלינו בבית לאחרונה! ולמה אתם שואלים? הכי פשוט שיש, לפני כמה חודשים גילינו את לחמניות הפרצל או יותר נכון ליאו גילה אותן ומאז הוא מכור. עכשיו זה טעים ללא ספק אבל כמו הכל בימינו המחיר בעיני קצת מוגזם. אז מה עושה אמא שרוצה שהבן שלה יאכל את ארוחת העשר בגן ועדיין מעדיפה לא לשלוח כל בוקר לחמניה בחמישה שקלים? מכינה בבית!!
וכשמכינים בבית מגלים המון הפתעות כמו שפרצל ביס (ככה ליאו קורה להם) שהם השאריות של הבצק שמהם אני מכינה נגיסי פרצל זה אחד הדברים הכי טעימים וכיפים נלשנש. ואחרי שהכנתי אותם בבית לפחות חמש פעמים והספקתי להגיש אותם גם לחברים במפגש האחרון החלטתי שמגיע להם מקום גם בבלוג.
אין מצב שאתם לא מתאהבים תסמכו עלי. והיופי בכל הסיפור הוא שאפשר להכין הכל מראש עד שלב האפייה ואז להקפיא ולהוציא אפ פתאום מתחשק או קופצים חברים שלכם או של הילדים ובא לכם לפנק אותם.
כדי לאזן את מנת הפחמימות המרוכזת אני תמיד מגישה פרזל ביס בתוספת של לבנה וירקות, לפעמים גם עם מטבל שום שמיר שאני מכינה מגבינה לבנה 5%. ברור שאפשר לנשנש גם סתם ככה, אבל בכל זאת דיאטנית אז מציגה לכם את האופציה שהכי הולכת אצלי בבית.
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
פרצל ביס או נגיסי פרצל
מצרכים
- 350 מ"ל מים פושרים
- 8 גרם שמרים 2 כפיות
- 1 כף סוכר חום אפשר גם רגיל
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמן
- 1 כפית מלח
לקישוט
- מלח גס
הוראות הכנה
-
מכניסים לקערת מיקסר שמרים, מים וסוכר. מערבלים עם וו לישה.
-
מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים 8-10 דקות או עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. שימו לב אם הבצק יוצא רטוב ודביק מאוד אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח תוך כדי לישה.
-
מכסים את הקערה עם מגבת ומתפיחים 20-30 דקות.
-
בנתיים מכינים אמבט מי סודה: לסיר גדול שופכים 2 ליטר מים ומוסיפים 1/4 כוס סודה לשתיה.
-
מביאים את הסיר לרתיחה.
-
מוציאים את הבצק למשטח מקומח מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לגליל ארוך ובעזרת גלגלת פיצה או סכין חד חותכים לחתיכות בגודל שאוהבים.
-
טובלים באמבט 6-10 חתיכות בצק בכל פעם ל-10-20 שניות. חוזרים עם כל הבצק.
-
מניחים את החתיכות המבושלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
מפזרים מעל מלח גס.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 15-20 דקות או עד שהפרצלים מזהיבים.
-
מצננים מעט לפני שמגישים.
הערות
שימו לב אפשר לעקוב אחר כל השלבים ובמקום לאפות אחרי אמבט המלח להקפיא את הפרצל ביס. ואז לאפות מתי שמתחשק.