Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

קרקר חומוס טבעוני בלי קמח

מאת נטע ליבנה
קרקר חומוס טבעוני בלי קמח

קרקר חומוס טבעוני בלי קמח שכיף לנשנש כשבא משהו קראנצ'י ובריא

כששואלים אותי מה הנישנוש האולטימטיבי בעיני זה תמיד יהיה משהו מלוח וקראנצ'י. אין על הכיף של ללעוס חטיף מתפצפץ בפה. כזה שנהנהים מהלעיסה שלו ומהטעם. רק שבדרך כלל אלה שקונים משאירים שאריות לא נעימות על הידיים ומכילים טונות של שומן, נתרן וחומרים משמרים.קרקר חומוס טבעוני בלי קמח

אז הכנתי בבית חטיף קרקר חומוס טבעוני בלי קמח שאפשר לנשנש בכיף, בלי ייסורי מצפון על השומן, הידיים המלוכלכות או המחשבה שאוכלים שוב חטיף מעובד. וההכנה, טוב היא לא לוקחת שניה וחצי אבל באמת שבפחות מעשר דקות הכנה יש לכם קרקרים ואת היתר התנור עושה בזמן שאתם מכינים לעצמכם ממרח טעים לטבול בו את הקרקר או סתם מעבירים זמן במשהו כיפי אחר.קרקר חומוס טבעוני בלי קמח

ושימו לב מכינים את הקרקר מגרגרי חומוס שלמים. לא צריך ללכת לקנות במיוחד חצי קילו של קמח חומוס שישב לכם אחרי זה במזווה ויזרק בפעם הבאה שתעשו שם סדר. פשוט טוחנים גרגרי חומוס, אני מעדיפה את הקטנים יותר, בבלנדר עוצמתי או מעבד מזון ויש לכם קמח הום מייד פשוט בדיוק בכמות הדרושה.

לגמרי עומד בקטגוריית מחטיף לעדיף שלנו. עם ערכים תזונתיים נהדרים, המון סיבים תזונתיים מהחומוס, הצ'יה והפשתן וטעם נהדר שקשה להפסיק לאכול.

יאלה לכו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.

קרקר חומוס טבעוני בלי קמח

מצרכים

  • 1 כף זרעי צ'יה
  • 4 כפות מים רותחים
  • 1 כוס גרגרי חומוס יבש
  • 2 כפות זרעי פשתן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערית קטנה זרעי צ'יה ומים רותחים ומניחים בצד לעשר דקות.

  2. טוחנים את גרגרי החומוס בבלנדר עוצמתי או מעבד מזון חזק עד לקבלת מרקם פרורי כמו חול ים.

  3. מעבירים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים עד שנוצרים גושים.

  4. ממשיכים ללוש עם הידיים את הגושים לכדור בצק אחיד.

  5. מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים לעלה בעובי של 3-5 מ"מ.

  6. בעזרת גלגלת פיצה חותכים לקרקרים בגודל רצוי.

  7. אופים על 180 מעלות 13-16 דקות או עד שהקרקרים מזהיבים.

  8. מצננים היטב ומגישים.

  9. הקרקרים נשמרים היטב עד שבוע בקופסא אטומה על השיש.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.